Přejít na obsah

Jaké G SHOCKy máte dnes na ruce?

t2

Doporučené příspěvky

Návštěvník Chilliluk

Ono to rosení vypadá samozřejmě jako vada, ale malé orošení je v normě. Kdysi jsem se tím dost zabýval..dělal jsem takový pokus a zjistil, že pokud géčka nahřejete fénem a pak rychle strčíte pod proud studené vody normálně z vodovodu, orosí se 90% z nich, některé víc, některé méně..to je moje zkušenost. Takže jsem to uzavřel tím, že kdyby to byl problém, znamenalo by to, že 9 z 10 mých skoro nebo úplně nových, nikdy neotevřených géček má problém. Logicky mi to přišlo jako blbost a radši jsem to přestal řešit..úplně jsem na to zapomněl až do teď :)

Ono totiž logicky, uvnitř není vakuum..je tam uzavřená vzdušná vlhkost úplně stejná jako ji máme kolem nás..když hodinky nahřejete a tím ohřejete i vzduch uvnitř, tak se pak po rychlém zchladnutí sklíčka, které je v kontaktu s teplým vzduchem uvnitř, tato vlhkost na sklíčku srazí, protože sklíčko změní teplotu nejrychleji..je to úplně normální..ale měla by zmizet do pár sekund, pokud je tam déle než řekněme 3 minuty, už je to problém..ale jak píšu, pokud budu chtít, dosáhnu sražení vlhkosti snad na každých hodinkách.

Upraveno uživatelem Chilliluk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A ještě k tomu orosení. Mám ještě jedny géčka, kombinace digitál - analog a tam se mi na sklíčku objevila vlhkost například při ochlazení hodinek v bazénu (myslím tedy vlhkost zevnitř  :rolleyes: ) Samozřejmě jsem to přikládal kondenzaci po ochlazení, uvnitř není vakuum.  Příležitostně jsem se zmínil hodináři, který mi je prodával a kde často (bohužel pro moji peněženku) propadnu touze koupit si neodkladně nové hodinky a ten mi navrhoval okamžitě reklamaci a tlakovou zkoušku. Pokud prý jsou na tom sklíčku vidět kapičky (tedy ne jen takové to lehké mléčné zakalení), tak je to jednoznačně nedobré pro ty hodinky. Já jsem to tenkrát nereklamoval a už nikdy jsem žádné zamlžení neviděl. Teď to vyzkouším na těch zbrusu nových géčkách...

Odkaz ke komentáři

A ještě k tomu orosení. Mám ještě jedny géčka, kombinace digitál - analog a tam se mi na sklíčku objevila vlhkost například při ochlazení hodinek v bazénu (myslím tedy vlhkost zevnitř  :rolleyes: ) Samozřejmě jsem to přikládal kondenzaci po ochlazení, uvnitř není vakuum.  Příležitostně jsem se zmínil hodináři, který mi je prodával a kde často (bohužel pro moji peněženku) propadnu touze koupit si neodkladně nové hodinky a ten mi navrhoval okamžitě reklamaci a tlakovou zkoušku. Pokud prý jsou na tom sklíčku vidět kapičky (tedy ne jen takové to lehké mléčné zakalení), tak je to jednoznačně nedobré pro ty hodinky. Já jsem to tenkrát nereklamoval a už nikdy jsem žádné zamlžení neviděl. Teď to vyzkouším na těch zbrusu nových géčkách...

Ono to bolo iba zahmlene, a aj to nie na celom sklicku.. Odvtedy sa to nestalo, tak uvidim.. Mam ich zatial 14 mesiacov, takze cas na reklamaciu este stale je, ak sa to nedajboze este objavi..

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...