bobi Odesláno 23. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2013 Letos již po páté za sebou Obzor. Ubytování vždy v soukromí.Letadlem naposled v Primorsku, do Obzoru už pokaždé jenom autem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 21. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2015 Tak jsme letos už pokolikáté nevím absolvovali dovolenou v Bulharsku. Opět autem a pojali jsme to jako kombinaci hory a pláže. 3 týdny. Čím víc tu zemi poznávám, tím ji mám radši. Vyjeli jsme do přespáním u Bělehradu do pohoří Pirin na jihu. Cestou jsme vzali Rilský monastýr, pošlapali po kopcích a pak se vydali do Melniku na pomezí Bulharska a Řecka. Místo pískovcových pyramid a vynikajícího vína odrůdy Mavrud a především Široka melniška loza, které miloval Winston Churchill. Tam jsme navštívili Rožanský monastýr a práskli to na pobřeží Černého moře. Klasicky základna v Carevu a autem po nejkrásnějších plážích jižního pobřeží. Silistar beach u Sinemorce, Lozenec, Arapya Carevo a krásná Perla beach v Primorsku. Jediný zamračený den - návštěva archeologické lokality Beglik Taš z trajánských dob. Zpátky přes Rumunsko s cílem projet si Transfagarasan, jednu z nejhezčích silnic světa a včera jsem přespali v Kecskemetu v Maďarsku a konečně doma. Kromě samotných krás jsem se zaměřil i na jídlo a víno, V Bansku jsme měli vynikající sač a sedm hodin pečené vepřové kolínko, objevil jsem kjupoole (pyré z pečeného lilku s rajčaty, paprikou, olivovém oleji a česneku), místo klasických hotovek, které cpala moje familie, jsme důsledně hledal jehněčí speciality (asi nejvíce mi chutnala agneška drob čorba - polívka z drobů) a mám novou černomořskou rybu, kterou jsem tam ještě nejedl - barbun. Pivo standartně dobrý, však je učili vařit čeští sládci, víno neskutečný. Dotáhl jsem domů 26 lahví a jednu babku ve vinotéce tímhle nákupem udělal šťastnou. Nově jsem zaznamenal rakiji Burgas 63 barell aged, ale nic moc, Přesto jsme ji s kámošem při pařbě v Sozopolu stáhli asi za hodinu . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 21. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2015 ?? ? ???????! ??????? ?????????. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobi Odesláno 21. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2015 Hezký fotečkyTaky jsme se v neděli vrátili po 3 týdnech z Obzoru,kde jsme byli již po šesté.Tam i zpět přes SRB. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 21. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2015 ?? ? ???????!??????? ?????????. no jsou trochu hnusný, ale zase, co budu tahat pro Bulhary nějakou parádu.... Svítí to, jde to furt, člověk vo to nemá strach. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 21. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2015 Jo, a ještě rafty na řece Struma. Žena mi nadávala, že ji chci připravit o to nejcennější, co máme, ale jeli jsme. S krásnou kočkou guidem, kluk se vepředu flákal a já pracoval. Bohužel mi jejich fotky nešly stáhnout v Bulharsku, tak jsem poprosil Milise, ať je stáhne a pošle jednu na ukázku. Kamarád stáhl a zcela neomylně vybral tu, kde já jsem jak kretén zalezlej do člunu, tvářím se jak debil a synátor v předpisovém posezu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 21. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2015 Holka je po tobě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 21. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2015 To ji neřeknu, byly by zklamaná. A ty ji to taky neřikej. A na jaře bude vody o dost víc, tak jsem na tebe zvědavej, modele v neoprénu. jedna uklidňující, foceno samozřejmě z plážového baru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 21. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2015 Ja myslel jako veselá Do baru se těšim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 21. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2015 Ja myslel jako veseláDo baru se těšim tak to jo. Bary jsou otrava. Koktejly se spoustou chlastu, dvacítky v tom horku líně pohupující boky, děs běs. Prdel jsou jejich nápojové lístky. Dáš si bourbon? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobi Odesláno 21. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2015 Ta poslední je odkud? ...(plážový bar)Já nosil na pláž Seika, ale jak podobné pozadí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 21. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2015 Myslím, že na pláži Perla vzadu. Ale my máme hrozně rádi bar Makalali na pláži Arapya, nejlepší drinky, Sinatra, Buena social club z repráků, usměvavé servírky a moc milej gay jako vrchní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 21. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2015 Bary jsou otrava. Koktejly se spoustou chlastu, dvacítky v tom horku líně pohupující boky, děs běs. Prdel jsou jejich nápojové lístky. Dáš si bourbon? To prvni nemuzu rozlustit. A kolik je vlastne kurz leva? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 21. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2015 b - velký jer - r - b - velký jer - n. Co je na tom nejasného? leva je asi 14 vočí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 21. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2015 Vždyť je tam b-r-l-n nebo jsem už zapomněl azbuku? A nějak si nemohu vzpomenout na značku bourbonu Times. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 22. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2015 Mě vždycky připadalo že v Barbarsku tyhle cizí slova přebírají snad až po překladu do Turečtiny - a z ní teprve páchají jakousi konverzi do cyrilice, často úplně jinou než rusové (ti chlastají "?????/??????"). Ale jinak je tam strašně fajn - hlavně když se dá vyhnout "ruskému pobřeží" (zmiňovaný Sozopol už je bohužel taky na hraně) a především fujtajksl Sofii...Mimo pobřeží s obligátní rybinou jsou z tamních národních dlabanců pro masožrouta nezapomenutelné bašty jako Sač (zapečený talíř se všemi možnými dobrotami) a nebo Kavaŕma (zapečený zeleninový eintopf s kuřecím/vepřovým) + čerstvá Prľenka (placatý domácí chleba potřený máslem - něco jako původní pizza), zapíjené klidně zmiňovanou zagorkou (znal jsem se s panem Skopalíkem z Gabrova, jehož děda tamní pivovar jako sládek zakládal) nebo stakanem slivenské perly (hroznová rakija) - a na "Džim Bijm pro tůristi" rychle zapomenete... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vanderB. Odesláno 22. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2015 Mě vždycky připadalo že v Barbarsku tyhle cizí slova přebírají snad až po překladu do Turečtiny tak pár let s nima bydlili, no Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wisly Odesláno 30. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2016 Ahoj,my sme boli vlani v Bulharsku asi po 30-tich rokoch. Mostalgia. Autom, cez Rumunsko - nostalgia. Poviem Vam, trochu som sa obaval cesty, ale doba zobrajucich deti na kazdom kroku je daaavno prec. Nelutujem a uz chystam dovolenku na buduci rok. Prespali s v Rumunsku (mesto Sibiu - nadherne). Ludia v penzionoch mili, ochotny. Nikde ziadny problem. 15 dni v Pomori. krasa. Rusi a Bulhari mi nevadia, urcite lepsie ako arogantni nemci. Vylety autom do Nesebaru a Sozopolu - parada. Plaze ciste (Chorvatsko je humus), vlny raz velke, potom male. Nadseni sme boli vsetci, cela rodina. Rano som vybehol na kolaciky, cerstve ryby, vecer prechadzky po korze. Neviem sa dockat buducej dovolenky v Bulharsku, Asi Kiten alebo Onzor. Zasa autom. A chcel by som v Rumunsku pocestovat trochu viac (nie iba Drakulov hrad). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
javurek Odesláno 26. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. srpna 2016 Ahoj My jsme jeli do Bulharsa loni. Taky na jih do Primorska. Bylo to tam opravdu moc pěkné! Máme dvě holky (8 a 13) a jednoho kluka (5) a všichni byli spokojení. Byli jsme v hotelu se snídaní. Byl tříhvězdičkový a musím říct, že ty hvězdičky jdou v Bulharsku opravdu poznat. Když jsme porovnávali se zážitky s minulých let, nebo se známýma, tak rozdíl mezi 2*, 3* a 5* byl opravdu velký. Hotel jsme našli přes http://www.cestolino.cz/dovolena/bulharsko/ ale už si nepamatuji jak se jmenoval. :/ Na těch stránkách jsme ale našli opravdu skvělé ceny, takže doporučuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
javurek Odesláno 30. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2016 (upraveno) Super Upraveno 30. září 2016 uživatelem javurek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se