travex Odesláno 20. června 2013 Nahlásit Odesláno 20. června 2013 Přátelé, po vzoru kolegů z WUS jsem se rozhold využít jednu nadbytečnou lunetu, zbavit ji chromu a navodit bronzový vzhled s patinou. Bohužel mě napadlo celý proces zdokumentovat až ve chvíli, kdy byl chrom odstraněn. No nevadí, každý ví, jak pochromovaná mosaz vypadá a jak se pracuje se smirkem. Postupoval jsem následovně:Použil smirkové papíry třech zrnitostí a odstranil chrom. Finálně vyleštil pastou na zuby. Dal vařit jedno slepičí vejce. Dal lunetu do pytlíku s vejcem a nechal kov oxidovat - čím déle ji necháte, tím bude tmavší. Moje tam byla něco přes hodinu. Fotky z akce a výsledek:
saida Odesláno 20. června 2013 Nahlásit Odesláno 20. června 2013 Promiň,ale já teda nevim. Ještě zkus poškrábat sklo a pouzdro. Ta luneta se zbytkem nyní tak nějak nekoresponduje. Jestli se Ti to líbí tak to je hlavní !
travex Odesláno 20. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 20. června 2013 Je to teď holt bicolor a hlavně to bylo celé pokus, jak se zadaří. A já jsem, přiznám, spokojen. Až nebudu chtít vidět na číselník, poškrábu si sklíčko, díky za tip.
funf5 Odesláno 20. června 2013 Nahlásit Odesláno 20. června 2013 Docela zajímavé, ale pro mě by to nebylo.
kdojinej Odesláno 20. června 2013 Nahlásit Odesláno 20. června 2013 Máš to kreativní. Akorát to předtím vypadalo líp. Ale já su nepřítel pokroku.
Rodkopf Odesláno 20. června 2013 Nahlásit Odesláno 20. června 2013 (upraveno) Já jsem asi jediný, kdo si myslí, že to teď vypadá super! Sice recept jak od přemka prknné podlahy, ale funguje. Mi se prostě jakýkoliv odstín bronzu na diverskách líbí. Za mě 1*! EDIT: Možná jsem tak bezvýhradně nadšen, protože jsem neviděl foto před. Upraveno 20. června 2013 uživatelem Rodkopf
Jeronimo Odesláno 21. června 2013 Nahlásit Odesláno 21. června 2013 Za pokus to stálo. Potápky vypadají vintážněji a lunetky se dají dle chuti přehazovat. U hodinek které by stály raketu $, bych si takovou individualizaci asi odpustil. Navíc úžasná technologie Přemek se má co učit.
camlost Odesláno 21. června 2013 Nahlásit Odesláno 21. června 2013 Vypadá to rozhodně zajímavě. Nevím, jestli se mi ty hodinky takhle líbí, ale zajímavé to je. :-)
speedwalker Odesláno 21. června 2013 Nahlásit Odesláno 21. června 2013 Za mě taky plus, mají teď super vintážní nádech, který pěkně sedí k tomu modrému cifru, jen by to chtělo zpatinovat i to pouzdro a to by byl teprve fičák a nemusí to ani stát 1000 $.
travex Odesláno 21. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 21. června 2013 Za mě taky plus, mají teď super vintážní nádech, který pěkně sedí k tomu modrému cifru, jen by to chtělo zpatinovat i to pouzdro a to by byl teprve fičák a nemusí to ani stát 1000 $. Pouzdro je nerez, Amphibia maji mosaznou jenom lunetu. Ale Komandirskie jsou mosazné, nicméně tento úkol přenechám někomu jinému.
palom Odesláno 21. června 2013 Nahlásit Odesláno 21. června 2013 trocha zaflakatiet este cifernik, a budu kompletne vintage....len neviem, ci by som mal odvahu do toho ist. uz prerabka lunety je za mna odvazny krok.palec hore za odvahu!!
kuncák7 Odesláno 21. června 2013 Nahlásit Odesláno 21. června 2013 Mě se to docela líbí, je to změna a to se počítá. Důležité je, jak se to líbí majiteli. Za mě palec nahoru.
Rodkopf Odesláno 21. června 2013 Nahlásit Odesláno 21. června 2013 Pouzdro je nerez, Amphibia maji mosaznou jenom lunetu. Ale Komandirskie jsou mosazné, nicméně tento úkol přenechám někomu jinému. Ktere komandirskije?
travex Odesláno 1. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 1. července 2013 (upraveno) Konec legrace a zpět na novou ocelovou lunetu. Upraveno 1. července 2013 uživatelem travex
palom Odesláno 3. července 2013 Nahlásit Odesláno 3. července 2013 to je ina!...nechaj ich takto a neexperimentuj :-)
kuncák7 Odesláno 3. července 2013 Nahlásit Odesláno 3. července 2013 Taky bych se přimlouval, už to nech tak. Vypadaj takto dobře.
Frostie Odesláno 3. července 2013 Nahlásit Odesláno 3. července 2013 Taky bych se přimlouval, už to nech tak. Vypadaj takto dobře.+1
johnie Odesláno 5. července 2013 Nahlásit Odesláno 5. července 2013 tak tahle ocelová luneta padne jako ulitá. palec nahoru
sibirnaya Odesláno 10. července 2013 Nahlásit Odesláno 10. července 2013 me osobne se vic libila legrace..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se