Přejít na obsah

Zenith El Primero 3019 - hacking?

michalval

Doporučené příspěvky

Zdravím vás,

je tu nějaký znalec tohoto kalibru?

Mám vintážní Zenith El Primero kalibr 3019.

Pročetl jsem celý originál návod a nenašel jsem, zda tento kalibr má hacking. Na jednom cizím fóru se píše, že ano, ale v návodu nic a když korunku vytáhnu do polohy 2 (seřizování času) i 3 (nastavení data), vteřinovka pořád cupitá.

Je nějaký rozdíl mezi označením kalibru 3019 a 3019 PHC?

Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud vím tak hacking nemá.

Rychlý popis co znamená číslo kalibru:

http://forums.watchuseek.com/f27/why-el-primero-cal-3019-phc-phf-197651.html

the nomenclature was taken over from Martel. Their system was: first two digits denote the calibre diameter (in mm), the third denotes the nth calibre of that size in the company and the last denotes the type. Hence the Cal. 25xx series - all are 25mm (11.5''') across, follow each other (hence the numbering from 2 through to 7) and have a small second version (last digit=1) or a central second version (last digit=2). The P stands for Power (i.e. automatic winding), the C for Calender (i.e. date function).

Hence, the El Primero became the Cal. 3019. 30 for 30mm across, 1 for the first calibre of that size developed inside the company (earlier, the chronograph movements taken over from Martel of that size had their size given in french lignes, i.e. 13''' for Cal. 136 series; also, I presume that they weren't really developed inside Zenith so that the El Primero got the Number 1 even in this respect) and 9 for a chronograph movement. The P stands for Power, the H for Hour totalizer and the C for date. The F presumably stands for Full calender (with moonphase).

Odkaz ke komentáři

Už mám (skoro) ve všem jasno.

Že tam není hacking jsem předpokládal, když nefunguje a není to ani v návodu, ale nevěděl jsem to jistě.

Bylo jisté riziko, že hodinky tuhle funkci měly a po 40-ti letech se chovají jinak.

Děkuju moc.

Odkaz ke komentáři

Aha.

To asi není záměr výrobce, že? Že by nějaký větší odpor versus menší nátah péra po těch letech?

Nejsem hodinář. Např. Blancpain tuto možnost zastavení chodu u některých starších strojků Fr. Piguet, které hacking nemají, uvádí přímo v návodu. Samozřejmě to chce trochu citu, některý strojek se rozejde i pozpátku .-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...