Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pokud mas kontakt na vyrobce neni problem moje firma dela jen pro digi a sito tisk sem tam nejake gravirovani. Vetsinou zajistujeme spise podporu fonty navrhy supervizi.

• Odpovědi 79
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Asi je to blbost, ale nedal by se ciferník udělat fotocestou a vyleptat, jako plošný spoj? Samozřejmě ne z cuprexitu, ale z měděného plechu a pak postříbřit. Byl by plastický.

Odesláno

to je ovsem super napad ale nebylo by to az moc stribrne?

Tak jen nalakovat průhledným lakem a nechat měděnou barvu. Před leptáním vyleštit do zrcadla, tak by indexy byly lesklé a zbytek matný.

Odesláno

hciq kde jsi??? Návrh číselníku by mohla být záležitost pro tebe.

BTW toto by mohla být cesta pro naši záležitost?

obyč. klasik pouzdro (316L) jsem schopen sehnat kolem 1000,- při odběru 50 ks (safír nahoře dole) na Etu 6497-8.

ciferník se dá řešit i digitálně tiskárnou (takže může být každý jiný..trochu, pokud nepůjde o plastiku), ručky,korunka, pásek a samotná Eta není problém. (Třeba tato PVD úprava od Kamila paráda). Jenže ať dělám co dělám pod cca 6000,- se s výrobou nedostanu. To je ale v případě všech těch 50 ks. A výsledkem jsou obyčejný hodinky co jich je plná Ebay a kdo těch 50 ks koupí. No a já na ně při této ceně záruku dávat nebudu. Takže, kdo do toho chce jít? smile.gif

Odesláno

Digitalni tisk neni pro tyhle velikosti vhodny, to by jsme sli pod kvalitu cinanu. ETA prece jen jsem zastancem 2824, proste si myslim, ze za ty penize, je ten automat uzasny. Pouzdro, jak jsem videl, muze stat neco kolem 7-800, zaruka, no na tu si asi hrat nebudeme. Myslim si ze i s praci pri poctu kusu rekneme 15 muzeme byt na cene cca, at nezeru, 5000,- a pri vice kusech i min.

Odesláno

Digitalni tisk neni pro tyhle velikosti vhodny, to by jsme sli pod kvalitu cinanu. ETA prece jen jsem zastancem 2824, proste si myslim, ze za ty penize, je ten automat uzasny. Pouzdro, jak jsem videl, muze stat neco kolem 7-800, zaruka, no na tu si asi hrat nebudeme. Myslim si ze i s praci pri poctu kusu rekneme 15 muzeme byt na cene cca, at nezeru, 5000,- a pri vice kusech i min.

Dej se do toho. laugh.gif

Odesláno

No právě. Pokud bude cena 6000Kč, tak to nemá smysl ani pro mě, ani pro "tvůrce". To si raději koupím putovní Spirity za 4700,- od YPA.

navic kazdej bude mit asi jiny predstavy. Ja jsem pro něco na styl B-uhrenu nebo Numera s bílým ciferníkem. Žádnej luxus. Prumer do 40. Klidně bez safíru.

Kdyby někdo nabídl nějakou univerzalni sestavu třeba pouzdro, korunka. Cifernik, rucky dle vyberu, nebo uz by si kazdy resil sam, tak do toho hned jdu. Mohli by jsme mít každý original, jen třeba to logo chronomag bych tam rad propašoval tongue.gif

Odesláno

to si radši naštřete 20.000,- a kupte fakt na Ebay slušný kvalitní obyčejný hodinky. Pokud chcete l.e. přidejte dalších 20 aby se tím vůbec někdo začal zabývat, neustále ale půjde o obyčejný hodinky co jsou úpně stejný jako hromada dalších stejných obyčejných hodinek, tak přidáte dalších 20 atd., ža se vám investice protne s reálnou stabilní a neměnnou hodnotou takto vyjímečných hodinek. To ale nemluvím o hodinkách stavěných na 50 let starých pouzdrech obalených platinou a vycpaných obyč Etou, kde jediná originalita je v gravírce a pozlacení rotoru a můstků.

Odesláno

No to si radeji koupim za 300? Stowa Antea, Spousta hodinek je obycejnych vlastne vsechny hodinky jsou obycejne jsou to jen hodinky. Proto o tom diskutujeme chceme solidni trosku vyjimecne jinak ale zcela obycejhne hodinky. Neco z ceho budeme mit pocit tohle jsou moje hodinky. ja si ty Stowa stejne koupim, ale tyhle by me hraly tim ze by jsem si mohl rict Jsou jenom moje.

Odesláno

biggrin.gif:D:D hciq - jsi na trapně diskontních cenách, obávám se. Vynásobte si to x5 , abyste byli v reálu, pakliže máte zájem o profesionální kousek, pánové! Za kilo koupíte tak panereie - to už jsou krásný, slušný, leč masově vyráběný a hromadně prodávaný hodinky. A upřímně - kdo by kupoval hodinky za víc, než za desítku na ebay - hmmm to já si víc vážím peněz!

Jenže to není ono, co? Takový pohapustý utrácení! Tak jen do toho - zkoušejte to po vašom vyrábět sami, je to jen nákladný koníček, ale kterej je zadarmo, ne? Kdo to tady nedávno ukazoval svoje krásný okouzlující výtvory?

Odesláno

Ja treba nejvyse kam mirim jsou omegy za 80 000,- a to je "trapna" pasovka Speedmaster, ale ty hodinky jsou proste to co chci. a vubec me netrapi ze to je masova zalezitost, tyhle hodinke "Home made" to je proste pro poteseni.

Odesláno

No, to se to tu zas začalo řešit zase něco trochu jiného. Pravda, je třeba rozlišovat skupiny lidí co maj rádi třeba ty hodinky-hodinařinu. Sběratele co maj rádi vzácný věci a nebo lidi co maj rádi drahý věci, většinou, aby se tím odlišili od masy a šoupli do vyšších vrstev. Nic proti, každý má jiné možnosti, jiné potřeby, každý svého štěstí strůjce.

Mně by třeba obyč. hoďky, který bych si sám složil udělali větší radost než "Panerai", který bych nemohl ani nosit. Ty by pro me meli hodnotu pouze finanční. Vždyt na tom nic není, ocelové pouzdro, sklíčko, strojek. Tu cenu to nemá.

Odesláno

biggrin.gif:D:D hciq - jsi na trapně diskontních cenách, obávám se. Vynásobte si to x5 , abyste byli v reálu, pakliže máte zájem o profesionální kousek, pánové! Za kilo koupíte tak panereie - to už jsou krásný, slušný, leč  masově vyráběný a hromadně prodávaný hodinky. A upřímně - kdo by kupoval  hodinky za víc, než za desítku na ebay - hmmm to já si víc vážím peněz!

Jenže to není ono, co?  Takový pohapustý utrácení! Tak jen do toho -  zkoušejte to po vašom  vyrábět sami, je to jen nákladný koníček, ale kterej je zadarmo, ne? Kdo to tady nedávno ukazoval svoje krásný okouzlující výtvory?

cigi cigi ty aby sis nepřisadil.

1/ koncovou cenu jsem nestanovil, prostě se někde protne. Záleží na tom co kdo chce a jestli je na to připravený.

2/ mé "okouzlující výtvory" pokračují, jen to zatím nepotřebuju veřejně ventilovat (kdyby to ale někoho zajímalo, je u avataru odkaz)

3/ kdyby je nikdo za tu dvacku nekupoval tak se tam taky prodávat nebudou

4/ ja v pravdě píšeš, je to drahý koníček...zatím

Odesláno

Petře28 - úplný souhlas. A podívej se, kolik zajímavejch primek různých cenových relací, ofiko i garážovejch, ale i jiných kousků se tu za dva roky urodilo - já si myslím, že to je ta nejlepší sranda tady na chronomagu. Stálo by to za galerii. Jen tak dál, pánové.

Odesláno

No, to se to tu zas začalo řešit zase něco trochu jiného. Pravda, je třeba rozlišovat skupiny lidí co maj rádi třeba ty hodinky-hodinařinu. Sběratele co maj rádi vzácný věci a nebo lidi co maj rádi drahý věci, většinou, aby se tím odlišili od masy a šoupli do vyšších vrstev. Nic proti, každý má jiné možnosti, jiné potřeby, každý svého štěstí strůjce.

Mně by třeba obyč. hoďky, který bych si sám složil udělali větší radost než \"Panerai\", který bych nemohl ani nosit. Ty by pro me meli hodnotu pouze finanční. Vždyt na tom nic není, ocelové pouzdro, sklíčko, strojek. Tu cenu to nemá.

ale jinak to nejde, jseš v úpně jiný hře. Vem si pilník a běž pilovat kus titanu, jako ten borec z Brna (klobouk dolů před jeho výtvory) to ti fakt udělá největší radost a není to žádná narážka. Pokud však nezvládneš si poudro navrhnout,vyrobit, koupit a osadit všema těma ptákovinama, tak musíš zaplatit někoho, kdo ti to všechno udělá. No a nějakej pátek už to dělá a má těch zkušeností krapet víc,.... třeba jako ty Panerai smile.gif

Odesláno

hciq: Promiň, ale já mám fakt pocit, že jsi trochu mimo to, co se tu vlastně řeší. Nikdo tu snad neprahne po naprosto originálních hodinkách, kde si vše kromě strojku nějakým způsobem vyrobíme / necháme vyrobit. Víceméně jediný, o co jde, je to, že bysme si rádi z dostupných kusů poskládali nějaký hodinky, jediná zásadní originalita bude spočívat v tom, že si můžu ciferník natřít narůžovo a namalovat na něj modrý puntíky. O to jde. Máme tu levnej zdroj poměrně kvalitního kalibru, kde pouzdro je diskutabilní. Zároveň je to kalibr poměrně rozšířený, na který se dají bez problému sehnat samostatná pouzdra. Rovnice je následující:

(Gruen Tonneau - pouzdro, ciferník, blablabla) + jiné pouzdro + jiný ciferník + případně ručičky = "naše vlastní" hodinky. Levně. Žádnej zázrak, žádná vysoká hodinařina ani po stránce designu, ale NAŠE hodinky.

Hm?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...