Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

boobeeku - jak píšu - jestli chceš profesionální práci, obrať se na prima - ten z takových vylomenin žije a dělá je v mnoha cenových relacích od takových 3.000,- za renovačku dle tvé libosti až do bratru 1,5 mega za platinový soliter a výběr vzájemně kompatibilních dílů je dostatečný.

Lze ovšem postupovat i amatérsky - a v garáži si sestavit vlastní primky z toho, co koupím ve frcech - vyjde to levněji a je to větší sranda a zase -možnosti nepřeberné, inspirace na chronomagu hojná.

To samý lze udělat z kusů koupených na ebay - jako Kamil nebo Jeremy

V garáži ovšem můžeš udělat hodinky celý - jako ten obdivuhodný kolega z Brna.

Taky se můžeš přidat k některé l.e. chronomag.

Pochopitelně lze využít zahraniční internetová fora - myslím RTL watches - opět veškeré info a výsledky zde na foru.

Hciq píše o další variantě - objednat si hodinky na míru se vším všudy u nezávislého hodináře - a dokonce to nabízí velmi výhodně, troufám si říct pod cenou a , jak se můžeš na jeho webu přesvědčit - výtvarně vynikajícně propracované - nevím, ale mimo mi to rozhodně nepřijde.

• Odpovědi 79
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

nejsem mimo, jen jsem toto kolečko musel udělat, abych nakonec řekl svůj názor. Kupte ty Grueny a ať vám falkon přetiskne ciferníky. Jedno pouzdro vám nikdo neprodá, nebo tak draze, že se to nevyplatí, tady toho máte mraky http://www.ofrei.com/shop-bin/sc/productsearch.cgi Čongové, když jsem chtěl 500 ks pouzder skákali jako čertík v krabičce, když jsem to redukoval na 100 ks tak ochladli a když jsem chtěl vzorky na test přestali komunikovat. Halt takovejch filutů jako já je asi mraky. Nebo si zajeďte do Parexa a poskládejte si něco z Čajky, Primek, nebo starejch Vostoků na jejich kalibrech, ručkách, pouzdrech a máte to. Pokud však najdete jinou cestu,budu rád, když mě dáte zprávu

Odesláno

Jak jedno poudro mi nikdo neprodá? Viz. kamilův odkaz http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...394&rd=1&rd=1...

Mě to fakt nepříjde tak nereálný, netoužím po dalším Chronomagu l.e., protože ano, to už je o něčem jinym.

Tohle je prostě jenom skládačka pro pár chronomagorů začátečníků...

Já si snad taky postavím vlastní hodinky. laugh.gif

- kalibr 1500

- nový rotor + vlastní gravír nebo laser 500

- pouzdro 900

- číselník, ručky a nějaká úprava 800

Začali jsme tu řešit číselník a najednou jsme se dostali někam úplně jinam...

Odesláno

Teda hciq - sice to nemáš potřebu veřejně ventilovat, kromě svého webu v atavaru, ale i tak díky za to. Ty nástěnné jsou nádherné - už si na ně dělám místo v kanceláři, abych je mohl za tučné spropitné nabízet zazobaným klientům biggrin.gif Mají jedinou vadu - že jsem je nevymyslel já - gratuluju!

Odesláno

hciq: Promiň, ale já mám fakt pocit, že jsi trochu mimo to, co se tu vlastně řeší. Nikdo tu snad neprahne po naprosto originálních hodinkách, kde si vše kromě strojku nějakým způsobem vyrobíme / necháme vyrobit. Víceméně jediný, o co jde, je to, že bysme si rádi z dostupných kusů poskládali nějaký hodinky, jediná zásadní originalita bude spočívat v tom, že si můžu ciferník natřít narůžovo a namalovat na něj modrý puntíky. O to jde. Máme tu levnej zdroj poměrně kvalitního kalibru, kde pouzdro je diskutabilní. Zároveň je to kalibr poměrně rozšířený, na který se dají bez problému sehnat samostatná pouzdra. Rovnice je následující:

(Gruen Tonneau - pouzdro, ciferník, blablabla) + jiné pouzdro + jiný ciferník + případně ručičky = \"naše vlastní\" hodinky. Levně. Žádnej zázrak, žádná vysoká hodinařina ani po stránce designu, ale NAŠE hodinky.

Hm?

na polskem webu se rozhodli ze si udelaji vlastni limitovanou edici hodinek - po mnoha hadkach (byly toho desitky stranek) to nakonec dospelo k tomu, ze si nechaji poskladat hodinky (takovy gulas neco z toho, neco z onoho, neco jako kdyz pejsek a kocicka varili dort) a na dynko si nechaji laserem vyryt zagarki PL limited edition - a budou to JEJICH klubove hodinky. tenkrat mi jejich napad prisel dost podivny, ale jak vidim zase tak jedinecny rozhodne nebyl.....smile.gif)

Odesláno

hciq: Promiň, ale já mám fakt pocit, že jsi trochu mimo to, co se tu vlastně řeší. Nikdo tu snad neprahne po naprosto originálních hodinkách, kde si vše kromě strojku nějakým způsobem vyrobíme / necháme vyrobit. Víceméně jediný, o co jde, je to, že bysme si rádi z dostupných kusů poskládali nějaký hodinky, jediná zásadní originalita bude spočívat v tom, že si můžu ciferník natřít narůžovo a namalovat na něj modrý puntíky. O to jde. Máme tu levnej zdroj poměrně kvalitního kalibru, kde pouzdro je diskutabilní. Zároveň je to kalibr poměrně rozšířený, na který se dají bez problému sehnat samostatná pouzdra. Rovnice je následující:

(Gruen Tonneau - pouzdro, ciferník, blablabla) + jiné pouzdro + jiný ciferník + případně ručičky = \"naše vlastní\" hodinky. Levně. Žádnej zázrak, žádná vysoká hodinařina ani po stránce designu, ale NAŠE hodinky.

Hm?

na polskem webu se rozhodli ze si udelaji vlastni limitovanou edici hodinek - po mnoha hadkach (byly toho desitky stranek) to nakonec dospelo k tomu, ze si nechaji poskladat hodinky (takovy gulas neco z toho, neco z onoho, neco jako kdyz pejsek a kocicka varili dort) a na dynko si nechaji laserem vyryt zagarki PL limited edition - a budou to JEJICH klubove hodinky. tenkrat mi jejich napad prisel dost podivny, ale jak vidim zase tak jedinecny rozhodne nebyl.....smile.gif)

Však tady už vznikly dvoje takové. Sice jen předělané Primky, ale nějak se začít musí. A kolik radosti udělaly. smile.gif

Odesláno

Rovnice je následující: (Gruen Tonneau - pouzdro, ciferník, blablabla) + jiné pouzdro + jiný ciferník + případně ručičky = \"naše vlastní\" hodinky. Levně. Žádnej zázrak, žádná vysoká hodinařina ani po stránce designu, ale NAŠE hodinky.Hm?

Já bych pro tu srandičku byl. Bohužel, nechce se mi věřit, že bychom se tu dokázali domluvit na jednotném vzhledu, to považuji za vyloučené.

Odesláno

Rovnice je následující: (Gruen Tonneau - pouzdro, ciferník, blablabla) + jiné pouzdro + jiný ciferník + případně ručičky = \"naše vlastní\" hodinky. Levně. Žádnej zázrak, žádná vysoká hodinařina ani po stránce designu, ale NAŠE hodinky.Hm?

Já bych pro tu srandičku byl. Bohužel, nechce se mi věřit, že bychom se tu dokázali domluvit na jednotném vzhledu, to považuji za vyloučené.

Zkrátka jak už tu někdo napsal : "Jak pejsek a kočička vařili dort"

Odesláno

Zkrátka jak už tu někdo napsal : \"Jak pejsek a kočička vařili dort\"

Nooo... Když se tu onehdá jednalo o zakázce na míru od Číňanů, to jsme se dohodli zase dost rychle. Pak tuším přišel Viktor, rozšlápl nám hračku a nasděloval, že vyhlédnutý kalibr je pro velký průměr s mimostřednou vteřinovkou nepoužitelný.

Odesláno

Tedy, aby jsme se vyhli pohadce o pejskovi a kocicce urcuji zakladni kriteria:

Klasicke hodinky

maximalne 2 varianty

vychazet se bude z:

http://stowa.de/shop/cgi-bin/lshop.cgi?act...howrub--flieger

http://stowa.de/shop/cgi-bin/lshop.cgi?act...Tshowrub--antea

navrh zpracuje grafik tak ze se nebude jednat o kopii, vyse uvedene odkazy jsou pouze jako inspirace.

Bude mozne udelat osazeni pro pravaky i levaky!

celkove by cislovana serie nemela presahnout 20ks.

Odesláno

Klidně, nemám nic proti. Osobně jsem spíše pro design antea-like, ale ani s flieguhr bych neměl nejmenší problém.

to grga& VS: Ale o tohle tu přesně jde, prostě si jenom udělat radost. Nejde o solitéry za 200Kk...

Odesláno

Tedy, aby jsme se vyhli pohadce o pejskovi a kocicce urcuji zakladni kriteria:

Klasicke hodinky

maximalne 2 varianty

vychazet se bude z:

http://stowa.de/shop/cgi-bin/lshop.cgi?act...howrub--flieger

http://stowa.de/shop/cgi-bin/lshop.cgi?act...Tshowrub--antea

navrh zpracuje grafik tak ze se nebude jednat o kopii, vyse uvedene odkazy jsou pouze jako inspirace.

Bude mozne udelat osazeni pro pravaky i levaky!

celkove by cislovana serie nemela presahnout 20ks.

Vzory jsi vybral skvěle. Mohl bych oboje, ale spíš ty letecké. Ale ještě mi nepřišly a možná se mi budou líbit tak, jak jsou a žádná přestavba nebude.

Odesláno

VS: Souhlas! Akorát mi tak napadlo, že ty letecké mají jedn nevýhodu - bude to chtít svítící indexy, což bude trošku zesložitění (chm, to je ale slovo! biggrin.gif )...

Cigi: díky smile.gif

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...