Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

během poslední doby se mi na seikách postupně jakoby zamlžilo sklíčko, je to vidět hlavně pod ostrým úhlem, viz. foto.

věděli by místní páni hodináři, čím to může být?

hodinky nikdy nebyly otevřeny a šlapou dobře.

díky moc za názory.

post-5667-0-59396600-1372918829_thumb.jpg

post-5667-0-89427400-1372918844_thumb.jpg

Odesláno

Asi se tam dostala vlhkost a odpařilo se to společně se sajrajtem ze strojku. Nezbývá než otevřít, vyndat strojek a vypucovat. Práce na 10 minut.

Odesláno

Asi se tam dostala vlhkost a odpařilo se to společně se sajrajtem ze strojku. Nezbývá než otevřít, vyndat strojek a vypucovat. Práce na 10 minut.

A samozřejmě přetěsnit, takže to nedělej sám, ale dones to k hodináři. Ale neboj, není to nic hrozného.

Návštěvník kupec
Odesláno

Alebo ešte jedna možnosť, otvoriť hodinky a vyfúkať fénom tak cca 5 - 7 minút. Bude to O.K. ale musíš hlavne zistiť príčinu, prečo sa to stalo, či ti dobre tesnia a pod.....

Odesláno

Skutečně to souvisí se vniknutím malého množství vody, nebo jiné kapaliny, do hodinek. Oleje nebo jiného maziva je v hodinkách relativně málo, na to aby se jeho odpařením vytvořil na skle opar. Leda by sis to před tím sám prostříkal třeba WD, ale to už by ti nejspíš nešly :D Neřeš to skutečně sám, nějakým fénováním a podobně, jde o to, že tam může být nefunkční některý těsnící prvek. To že je máš zamlžené je důsledek něčeho a ty potřebuješ odstranit příčinu, aby se ti to neopakovalo, popř aby tam tý vody jednou nenateklo tolik, že budeš mít po hodinkách.

Odesláno

Ja to mam ted na svych 22 let neservisovanych vintazich taky, takova jakoby mlhovina s duhovymi efekty, nejspise efekt vyparu plastifikatoru z tesneni jsem se docetl, vlhkost to neni. A navic slapou stale presne. Ale nevim jak stare jsou tvoje.
post-2867-0-09308200-1373267878_thumb.jpg

Odesláno

no ja si to nemyslim. Je to absolutne beze zmeny v nezavislosti na teplote, takovy jakoby zacazeny kourem. Jak vypada vlhkost v hodinkach myslim jeste poznam.

Já se s tebou rozhodně nechci přít, koneckonců to jsou tvé hodinky. :rolleyes:

Odesláno

To ja taky ne. Ja tim jen chtel dat zadavateli dotazu jeste jiny mozny pohled na vec. Nevidely vodu 20 let, takze pokud tam nejaka vlhkost nekdy byla, tak uz je davno pryc.

Mozna je tohle spatny priklad, protoze tenhle model trpel i reakci barvy cifru s kovem na nemz byl nanesen, takze se vyznacuje drobnym puchyrovanim barvy na cifru + 4x gumove tesneni, ktere tvrdne. Takze vnitrni podminy i u techto hermetickych hodinek nejsou uplne idealni. 

Odesláno

Z osobní zkušenosti vím, že voda je nevyzpytatelný činitel. Mám starší Maurice Lacroix, Masterpiece, s kterými by mně nikdy nenapadlo se k vodě vůbec přiblížit, nicméně jsou asi patnacileté. A jednoho krásného dne byly opocené, trochu víc než ty tvoje. netuším kde se tam ta voda vzala, nicméně po demontáži bylo evidentní, že těsnění v korunce bylo uplně ztvrdlé, tudíž nefunkční, takže stačilo jen poměrně málo  a ta vlhkost se do hodinek dostala. Takže když se na skle hodinek udělá opar, je jedno jak je velký, není na místě tvrdit, že se tam žádná voda nemohla dostat. Mohla a nejspíš i dostala a potom je potřeba jí co nejdřív dostat ven a především zkontrolovat a přetěsnit hodinky, aby se to neopakovalo.

Odesláno

Tak ja je servisovat v brzke budoucnosti urcite budu bez ohledu na ty vypary, pac jedou nasucho, cekal jsem jen na dily. Mam je 5 tydnu a to kourmo je furt stejny, pokud by to byl kondenzat, tak by se ta skvrna menila v zavislosti na rozdilu teplot vne a uvnitr hodinek, ale je to zcela konstatntni. Ani pro 10x zvetseni to nevypada na kondenzat. Jedine jak psal Horhe vyse, ze by se to zaparilo, a nejak zahadne preneslo mastnotu ze strojku na sklo a nasledne vyschlo.

Odesláno

To, že zůstane po vniknutí vlhkosti nějaký flek na skle, je spíš způsobeno tím, že ta kapalina není čistá voda. V hodinkovém stroji je maziva relativně málo na to aby po vniknutí vody se s ní smísilo a vytvořilo nějakou stopu na skle. To by musel být velmi důkladný průplach hodinek a to by zase nevypadalo jen jako takové malé opocení skla, ale tomu se pak říká ,,akvárko,, :D  Ještě je tu jedna věc, pokud hodinkové sklo má vnitřní antireflex, tak vniknutí vody na něm skoro vždy zanechá viditelnou stopu a musí se to obnovit, ale to není případ ani jedněch zhora uvedených hodinek.

Odesláno

přesně - jak píše Seamaster - "takova jakoby mlhovina s duhovymi efekty".

voda to není. na těch mých seikách to vypadá hodně podobně, i když míň výrazně.

i kdyby se tam dostala (jakože ne, to bych asi zjistil) tak by nenechala -po vyschnutí- takovéhle stopy na skle...?

protože flek je neměnný - nenosím, mám je v hodinkovnici s vyšroubovanou korunkou, takže vlhkost v nich není.

starý jsou dva roky.

úplně to samé bylo na jedněch seiko pětkách z ebay - úplně nových, to jsem je reklamoval. prostě zevnitř jakoby očazený.

až se k tomu dostanu, hodím je k hodináři.

díky za reakce!

Odesláno

Přikláním se k názoru že to je VODA a nebo její zbytky. Prošlo mi už pár hodinek s touto závadou rukama a pokud by se jednalo o nějaký plast, olej nebo silicon. Tak by bylo vše špatně, protože tento problém mají všechny hodinky. A pokud to má jeden kus z tisíce. Tak co je teda špatné?

Odesláno

Seda je teorie, zeleny strom zivota... vcera jsem to rozdelal, a jak rikam, zadna vlhkost, napareny jakoby mastny film. Strojek jako novy, zadna tecka rzi. Pripominam, ze posledni servis je 03/1993. Sklo, ktere je u techto hodinek dynkem, neslo vytahnout, musel jsem to nechat pul hodiny s otevrenou korunkou, aby se to dalo vyjmout. Takze to tesnilo i po tech 20 letech. Toz tak, muzete dal mudrovat.

post-2867-0-61553300-1374134864_thumb.jpg

post-2867-0-00757900-1374134876_thumb.jpg

Odesláno

To by asi nechalo stopy na sroubcich  a dalsich soucastkach v podobe oxidace=koroze. Dle meho je to jak pisu nazacatku nejaky odpar z tesneni atd. Vnitrni tesneni bylo jak jsem predpokladal roztekle na asfalt.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...