valjoux Odesláno 18. července 2013 Nahlásit Odesláno 18. července 2013 Dobrá pokud to je z těsnění. Nikdy jsem se nesetkal že by to bylo na IGENech tam je origo těsnění často rozteklé. A ruské hodinky jsou často zapatlané tím asfaltem. A tento jev se projevuje u současných hodinek.
Seamaster Odesláno 18. července 2013 Nahlásit Odesláno 18. července 2013 No to pisu uplne od zacatku, jen se snazim to mistnim rosicum vysvetlit a nakonec i dokazat, ze neni mozne soudit hned z jedne fotky. Nevim jak u jinych znacek, zkusenosti takove nemam, ale Omega nyni jiz pouziva tesneni z materialu, kde by k takoveto erozi dochazet nemelo. Ono je to i dost agresivni a zere to barvu cifru, casto problem u hodinek tesnenych vrchem, jako Ploprof, nebo stary TH Monaco.Toto samozrejme nebude pripad lidi, co svy hodinky nechavaji pravidelne servisovat, tam je asi vazba na vodu uvnitr vice nez pravdepodobna.
lub Odesláno 30. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 30. července 2013 Dnes jsem si seika vyzvedl a sklíčko jako nové. Hodinář zároveň vyměnil těsnění a provedl tlakovku, takže paráda. Podle něj za to mohl zčásti odpařený olej z pérovníku nebo zašedlé zbytky lepidla z ochranné folie, která se ze skla sundavá při montáži hodinek.
tondako Odesláno 30. července 2013 Nahlásit Odesláno 30. července 2013 Dnes jsem si seika vyzvedl a sklíčko jako nové. Hodinář zároveň vyměnil těsnění a provedl tlakovku, takže paráda. Podle něj za to mohl zčásti odpařený olej z pérovníku nebo zašedlé zbytky lepidla z ochranné folie, která se ze skla sundavá při montáži hodinek.V pérovníku by žádný olej ani jiné ,,mokré,, mazivo být neměl, v současnosti jsou všechna pera samomazná( rozuměj bez oleje nebo vazeliny ) a ta folie co se lepí zvenku na sklíčka nových hodinek, tam nedrží lepidlem, ale vlastní přílnavostí.Dost jsem o tomhle problému přemýšlel a nedošel jsem k jednoznačnému názoru. Pokud vezmeme jako fakt, že hodinky natolik těsní, že je vyloučeno, aby se do nich jakákoliv kapalina dostala a přesto se na skle udělá ,,opar,, znamenalo by to, že ten opar je důsledkem něčeho co v hodinkách bylo v okamžiku jejich uzavření. Krom maziva nutného k bezvadnému chodu hodinek (kterého je v hodinkách zanedbatelné množství ) zbývá ještě tuk, kterým se konzervuje pryžové těsnění ( silikonová vazelina ) jehož je tam výrazně větší množství, než veškerého maziva ve stroji a nakonec vlhkost přítomná ve vzduchu v okamžiku uzavření hodinek. Je možné, že ten opar je skutečně důsledek pusobení všech těchto prvků v hodinkách, ale třeba taky né?Jak by ste vysvětlili vznik oparu u quartzových hodinek, kde mazivo stroje je skoro nulové a u pouzdra jsou použita sansfilová těsnění, takže žádná silikonová vazelina a jde o nové hodinky, které jsou montovány v závodě s kontrolovanou atmosférou?A jsme opět na začátku.Když si shrnu předchozí příspěvky tak Seamaster měl uplně rozteklé pryžové těsnění a Lubovi taky radši hodinář vyměnil těsnění víčka. Tak proč nepřiznat, že ty hodinky co se týče těsnosti nebyly asi uplně OK. Jde o to, že nikdo nezměří, jak velké množství jakékoliv kapaliny stačí k tomu, aby způsobilo zanechání stopy na skle hodinek. Domnívám se, že stačí opravdu nepatrné množství, kapka není to správné slovo. Kapaliny tvoří relativně malé molekuly, které dokáží prostoupit nepatrnými netěsnostmi a v okamžiku, kdy už jsou uvnitř, neexistuje žádná síla která by je vypudila ven. Hodinkové sklíčko, hlavně minerální a safírové, je nejchladnější část hodinkového pouzdra, narozdíl od kovového zbytku, není ani tolik tepelně vodivá a od kovového pouzdra je odizolováno silonovým těsněním, takže je evidentní, kde se případná vlhkost vysráží a zanechá stopy.Možná je to dokonce pro hodinky dobře, že to tak funguje. Pokud je ta vlhkost opravdu nepatrná, vykondenzuje pouze na skle a ostatní součástky stroje nechá v klidu.
Seamaster Odesláno 5. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2013 Hele to je fantasticka konstruke... V mem pripade to tesneni co bylo roztekle na ter nema vlastne funkci tesneni, dokonce ma kousek ustrizeny, takze je to takove velke C. Ostatni tesneni byla jeste funkcni. Jak rikam upne nazacatku, je to nejaky odpareny plastifikator ci co z toho tesneni.
tombas Odesláno 27. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2013 Taky mám na zánovních hodinkách tento problém. Šedý kouřový film na vnitřní straně skla. Už to bylo čištěno jednou v záruce a teď po roce je to znovu a ještě horší. Na hodinkách byla provedena tlaková zkouška a vše OK, tak nevím, kde se tam ten sajrajt bere, ale nechce se mi nechávat hodinky čistit každý rok, přece jen to taky něco stojí a v záruce už nejsou.Jsou to automaty Dugena se strojkem Miyota. Nic moc značka ani kvalita, ale jdou celkem přesně a ta špína mě štve.
lub Odesláno 4. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 4. září 2013 (upraveno) chlapi, to je fakt zvláštní.jsem pouhý uživatel, který si tak maximálně hodinky otevře a seřídí, takže nemůžu nic napevno tvrdit..nicméně, mnohokrát se mi na různých hodinkách sklíčko zamžilo a nikdy to stopy nezanechalo. prostě jen od vlhkosti to být nemůže.těsněním podle mě taky ne, hodinky staré 2 roky a co jsem otevíral starší monstra nebo skx007, tak těsnicí kroužek byl vždy jako nový.za sebe to teda nechávám jako nevyřešenou záhadu e: jak píše tombas - tomu rozteklému těsnění to taky nenahrává.. Upraveno 4. září 2013 uživatelem lub
Seamaster Odesláno 4. září 2013 Nahlásit Odesláno 4. září 2013 Cetls to tu cely? Tak pokud to zmizelo, tak to odpovida prave te vlhkosti. My tu resime deposit, kterej se objevi na skle a nemizi. Roztekle tesneni na 2 roky starych hodinkach je samo blbost, to jsem psal o 20ti letem...
valjoux Odesláno 6. září 2013 Nahlásit Odesláno 6. září 2013 Přidám další perličku. Zákazník před 14 dny utopil v moři INVICTA RESERVE nedotažená korunka. Na skle nic není ale stroj byl krásně pod suchou mlhou. Šlo to krásně setřít ale stroj je umřetý.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se