Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,

uvažujem o kúpe nových hodiniek. Začal som sa rozhodovať ako úplný začiatočník - obzeral som značky Diesel, Esprit, Guess a podobne ale keďže by malo ísť v podstate o spomienku na promócie, tak som sa rozhodol, že trochu navýšim rozpočet a poobzerám sa po niečom, čo by mi teoreticky mohlo vydržať aj do staroby. Z dlhého prezerania netu mi do oka nakoniec padli tieto:

Seiko Chronograf SNDC89P2

SNDC89P2.jpg

a SWISS MILITARY 20042ST-1L

20042ST1L.jpg

Vedeli by ste mi prosím poradiť, ktoré sú kvalitnejšie a za ktoré sa danú cenu oplatí dať?! Pokiaľ viete o lepšej náhrade do nejakých 250?, budem rád za každý tip. Mali by to byť hodinky na každodenné nosenie, priemer asi do tých 42mm a ak batériové, tak skôr ma lákajú takéto decentnejšie chronografy ale nebránim sa ani automatom (akurát mi nie je celkom jasné ako to sa rieši situácia pokiaľ ich istý čas nenosím a zastanú - naťahujem ich normálne kolieskom alebo ako - naozaj sa ospravedlňujem za takú lamerskú otázku).

Čo som si obzeral nejaké automaty, tieto vyzerajú na ruke veľmi vkusne

Seiko SNZG15K1

detail.jpg

Ďakujem za rady ;-)

Odesláno

Z těch chron za mě Seiko...ne proto, že by asi byly nějak závratně kvalitnější, prostě je to pro mě věrohodnější a zvučnější značka. A taky mi přijdou hezčí.

Ale osobně bych vzal ty automaty SNZG. Pokud se ti zastavěj, nasadíš je na ruku, párkrát s nima zamáváš a ony se rozběhnou. Ruční nátah u kalibru 7s26/7s36 nenajdeš, ten je až u kalibrů 4R36 v některejch vyšších modelech Seiko 5 Sports nebo u 6R15 v modelech série SARB.

Odesláno

No miska váh sa asi aj u mňa po ďalšom brázdení internetu priklonila ku tým automatom. Len sa trochu obávam tej veľkosti 43 mm... ruku nemám príliš veľkú a nebol by som rád ak by vyzerali komicky. Pozeral som si iné Seika 5 a narazil som okrem iných aj na tieto

http://www.creationwatches.com/products/seiko-automatic-sports-89/seiko-5-military-automatic-nylon-mens-watch-snk809k2-snk809-1713.html Priemer 38 mi príde o čosi rozumnejší, len už neviem ohodnotiť tých 21 kameňov v porovnaní s 23 u SNZG. Vodeodolnosť ma až tak netrápi, do vody sa ich aj tak asi budem báť vziať. Chcel by som sa opýtať, ako to je s výmenou náramku - zvládnem to raz-dva aj doma sám alebo treba niekde zájsť do hodinárstva? A ešte jedna otázočka - všimol som si, že v zahraničí sú tie hodinky podstatne lacnejšie ako u nás - ako to je s dôveryhodnosťou tých obchodov? Dá sa im veriť (napr. ten creationwatches.com zo Singapuru), vyhnúť sa radšej clu a dph a kupovať cez eBay z UK alebo najlepšie zaplatiť viac a mať ich z kamenného obchodu u nás?

Opäť ďakujem za odpovede :-)

Odesláno (upraveno)

Velikosti 43 se neboj, nosi se spis jako 40-42mm. Mezi strojky v praxi neni rozdil. Remen vymenis sam, je ale vhodne k tomu mit vystezejkovac (cca 10 eur).

U obchodu je jeste treti moznost, koupit to pres UK amazon z kamenneho obchodu, cenny byvaji nizsi nez u nas a clo a dph se neresi.

Upraveno uživatelem Dee
Odesláno

Tak nakoniec to asi budu predsa len tie SNZG15... Chcel by som sa ale predsa ešte poradiť s tým, kde ich kúpiť - najradšej by som to mal za najnižšiu cenu cez ten creationwatches.com ale aj napriek pomerne dobrým hodnoteniam obchodu si nie som nimi stopercentne istý (našiel som aj info, že predávajú fake hodinky), tiež neviem na koľko by ma to vyšlo pokiaľ by som prirátal to clo a dph. Cez ten amazon uk a eBay (tiez z UK) to vychádza o nejakých 20-30? menej ako u nás (a CZ) a o pravosti som tiež kadečo počul, tak teda či to už radšej nedať zarobiť našim. Viem, že je to moje rozhodnutie ale rád by som sa rozhodol čo najlepšie a pokiaľ možno čo najlacnejšie. Takže dám na vaše rady a ak  zhodnotíte že ani Singapúru sa báť nemusím tak budem rád :-)

Odesláno

Tak nakoniec to asi budu predsa len tie SNZG15... Chcel by som sa ale predsa ešte poradiť s tým, kde ich kúpiť - najradšej by som to mal za najnižšiu cenu cez ten creationwatches.com ale aj napriek pomerne dobrým hodnoteniam obchodu si nie som nimi stopercentne istý (našiel som aj info, že predávajú fake hodinky), tiež neviem na koľko by ma to vyšlo pokiaľ by som prirátal to clo a dph. Cez ten amazon uk a eBay (tiez z UK) to vychádza o nejakých 20-30? menej ako u nás (a CZ) a o pravosti som tiež kadečo počul, tak teda či to už radšej nedať zarobiť našim. Viem, že je to moje rozhodnutie ale rád by som sa rozhodol čo najlepšie a pokiaľ možno čo najlacnejšie. Takže dám na vaše rady a ak  zhodnotíte že ani Singapúru sa báť nemusím tak budem rád :-)

uvažuješ zcela špatně, creationu se není nutno v nejmenším bát, se clem a dph to funguje jak kdy, dle nálady celnictva

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...