antitomas Odesláno 10. července 2013 Nahlásit Odesláno 10. července 2013 Zdar, na foru jsem se registroval kvůli výběru nových hodinek pro "lepší" příležitost (oblek, jednání, veletrhy atd.). Výběr jsem zúžil na značky Tissot a Victorinox. Cenový limit jsem si dal do 10 000 Kč, výběr je teda na horní hranici a jednalo by se o tyto typy:Tissot PRC 200 http://www.tissot-hodinky.cz/eshop-tissot-prc-200-34574.htmlVictorinox Officer´s http://www.victorinox-hodinky.cz/eshop-victorinox-swiss-army-officer-s-day-date-37692.html Tissoty už jsou běžně dostupné, vyzkoušel jsem je a neměl bych s nimi problém. Victorinoxy jsem objevil před pár dny a vyloženě mě posadily na prdel. Problém je, že v ČR je prodává pár obchodů v Praze a pak jeden v Jihlavě. Jsem od Brna a tady v okolí je nikdo nevede, navíc nikde nejsou skladem a nemám možnost je zkusit. Nechci je objednávat naslepo (dodání cca měsíc) a tak prosím o radu, resp. argumenty pro a proti jednotlivým značkám / typům. Má někdo z členů fora jedny z těchto hodinek, případně zkušenost s nimi a podělil by se?Cenový limit jsem si dal do 10 000 Kč, proto tento výběr, byť na horní hranici. Případně prosím o doporučení jiné značky, ale v podobně jednoduchém designu a se safírovým sklíčkem, datum není podmínkou, ale u Victorinoxu je to fajnově zpracovaný...Díky
Liqid Odesláno 10. července 2013 Nahlásit Odesláno 10. července 2013 K obleku spíš ty Tissot. Koukal jsi na Certinu? Jinak bych doporučil k obleku B/W ciferník a kůži.
vraby Odesláno 10. července 2013 Nahlásit Odesláno 10. července 2013 Vzal bych Victorinox White k obleku,můžeš kombinovat řemeny. Pěkná kombinace bude s hnědým,mám vyzkoušeno. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Frostie Odesláno 10. července 2013 Nahlásit Odesláno 10. července 2013 z tebou postovaných typů se pro jmenované účely a společenskou reprezentaci nehodí bohužel ani jeden. Pokud oblekovky do saka, tak v uvedeném rozpočtu navrhuji něco bez lumi a na kůži, např: http://www.creationwatches.com/products/citizen-stilleto-ecodrive-102/citizen-stilleto-eco-drive-gents-watch-ar1002-21a-ar1002-1358.html http://www.creationwatches.com/products/citizen-eco-drive-53/citizen-eco-drive-aw1070-04h-mens-watch-2924.html http://www.creationwatches.com/products/citizen-eco-drive-53/citizen-eco-drive-stilleto-super-thin-ar1113-12b-mens-watch-3078.html sice vše quartz a Citizen, ale litovat určitě nebudeš
USER47 Odesláno 10. července 2013 Nahlásit Odesláno 10. července 2013 Jako jediný oblekový hodinky mi tu připadaj ty první a třetí Citizeny od Frostieho:). Jinak kolem 10k už by se nejspíš daly sehnat Seiko SARB072, pokud chceš mechaniku.
antitomas Odesláno 10. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. července 2013 Zatím díky všem za rady. Automaty nechci, protože to budu střídat s chronografama od Festiny (mám je už 15 let, edice Tour de France) a tak by mi asi nestačila rezerva chodu obvyklých cca 48 hodin a pořád bych to nastavoval.K těm oblekovkám: vyloženě v obleku bývám cca 2x do měsíce, jinak na ty "méně významný" jednání mám jen košili. Radši bych upřednostnil kovový tah, protože kůže mi moc nesedí, resp. nedělá mi dobře (asi nějaká alergie). Procházel jsem nabídku Festina, Citizen, Seiko, Certina, Hanowa (dnes mi jejich ofiko prodejce řekl, že se s dovozem do ČR končí kvůli vysoké poruchovosti) a Victorinox. A výše vybraný modely vyhrály. Výše uvedený Citizeny a Seika mi přijdou takový nevýrazný, i když bych si na ně asi zvykl, ale asi by se ke mně nehodili. Bohužel mě teď ve finálním rozhodnutí brzdí to, že nemůžu vyzkoušet ty Victorinoxy naživo...
antitomas Odesláno 11. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 11. července 2013 Ještě jsem se chtěl zeptat, jak je na tom Victorinox s kvalitou zpracování, máte někdo hodinky této značky a podělíte se o referenci? Pokazit se může všechno, ale musím zaklepat, Festiny mi jdou 15 let bez problémů (až na diletantskou výměnu baterky u Hanáků v Brně a následnou GO u Janeba Time). Moc jsem tady toho o Victorinoxu nenašel, díky...
Liqid Odesláno 11. července 2013 Nahlásit Odesláno 11. července 2013 Asi takhle, kvalita odpovídá ceně. Neboj, jsou to slušné hodinky
vraby Odesláno 11. července 2013 Nahlásit Odesláno 11. července 2013 Kvalita zpracování je výborná,zatím žádný problém. Vlastním VICTORINOX Swiss Army Air Boss Mach4. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Kex Odesláno 11. července 2013 Nahlásit Odesláno 11. července 2013 Ahoj, vybral jsi solidní "držáky", ale dle mého skromného názoru ani jedny nějak zvlášť neupoutají, jak Tissoty, tak Victorinoxy jsou prostě strašně obyčejné (navíc je to firma na kudličky:)). Ty si koupí někdo, kdo chce "luxusní" hodinky a o hodinky se nezajímá... Ale pokud nutno vybrat z těchto, pak za mě radši Tissot. Ale já bych tedy být Tebou zabrousil do trochu exotičtějších vod, protože rozpočet to unese... Jak tady už někdo radil, Certina není vůbec špatná značka. A pak bych určitě mrknul třeba na Edox WRC Rally Timer nebo Les Vauberts, Raymond Weil Tango, Bulova Men's Sport, Junghans Milano Solar, nějaké Davosy nebo Zena... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
cira Odesláno 12. července 2013 Nahlásit Odesláno 12. července 2013 Urcite Tissot tenhle model je taky muj favorit.
flivver Odesláno 12. července 2013 Nahlásit Odesláno 12. července 2013 Pozri sa ešte SEM, pre základnú inšpiráciu je to dobrá východisková stránka, samozrejme nie všetko sa tu dá za dané ceny zohnať. Nejaký základný filter som už naklikal Inak súhlas s Kexom.
vraby Odesláno 12. července 2013 Nahlásit Odesláno 12. července 2013 (upraveno) Kex z toho co jsi postnul tak snad jen ty Junghans .Edoxy s Bulovy si moc nedovedu představit k obleku a nějakému jednání. Možná jsi špatně četl požadavky,také cena. Tohle mě nejvíce pobavilo : Victorinoxy jsou prostě strašně obyčejné (navíc je to firma na kudličky:)). Ty si koupí někdo, kdo chce "luxusní" hodinky a o hodinky se nezajímá... Co tohle?http://www.youtube.com/watch?v=fdbgqg5x4Ks a nebo koukni tady u Kuby, Archimede Klassik.Trochu přes limit. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 12. července 2013 uživatelem vraby
antitomas Odesláno 12. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 12. července 2013 Tohle mě nejvíce pobavilo : Victorinoxy jsou prostě strašně obyčejné (navíc je to firma na kudličky:)). Ty si koupí někdo, kdo chce "luxusní" hodinky a o hodinky se nezajímá...Vtipný to je, ale mě to přesně vystihuje :-)) Ale proto jsem se sem přihlásil, abych nevyhodil kačky za nějakou naleštěnou bídu a tak jsem rád za každý názor a tip.
vraby Odesláno 12. července 2013 Nahlásit Odesláno 12. července 2013 Vtipný to je, ale mě to přesně vystihuje :-)) Ale proto jsem se sem přihlásil, abych nevyhodil kačky za nějakou naleštěnou bídu a tak jsem rád za každý názor a tip.Počkej třeba se zapojí zkušenější bardi. Tissot nebudou špatné,ale já bych raději volil ty Victorky.Tissot má každý šudla.
Kex Odesláno 12. července 2013 Nahlásit Odesláno 12. července 2013 (upraveno) Počkej třeba se zapojí zkušenější bardi. Tissot nebudou špatné,ale já bych raději volil ty Victorky.Tissot má každý šudla. Vraby, nejsi konzistentní: Já jsem Tě pobavil tím, co jsem napsal (to je dobře, rád bavím lidi), ale v zásadě píšeš to samé: "Tissot má každý šudla". To je jinak řečeno "jsou strašně obyčejné". Spojení hodinky Victorinox mi připadá podobně nepatřičné jako třeba zrcadlovka Samsung - funguje to, ale není to ono. Především z toho důvodu jsem se snažil Antitomasovi ukázat, že s jeho rozpočtem se dá dostat k hodinkám firem s lepším renomé. Všechny postnuté kusy pochopitelně splňují požadavky rozpočtu, možná to je nečekané, ale číst umím a zadání čtu. Dtto k obleku, k jednání: To je otázka osobního vkusu a já bych si například ty Edoxy WRC vzal ke kvádru bez rozpaků, protože vypadají sakra dobře (a ty Jungy jsou na hranici nudy, ty jsem vybíral jen pro případ, že by byl Antitomas opravdu velmi konzervativní). Jo a ještě bych snad dodal, že počet postů není záruka zkušenosti, neboť žijeme kromě virtuálních také reálné životy... Sorry za OT. Dále mě napadají: Seiko Kinetic SMY103P1, Hamilton Jazzmaster Petite Seconde, Bulova Accutron 63B111 Hlavní je, aby se Ti líbily a těšily Tě a na naše kecy se můžeš klidně vys**t :-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 12. července 2013 uživatelem Kex
Liqid Odesláno 12. července 2013 Nahlásit Odesláno 12. července 2013 Orient Star - četl jsem teď o nich vlákno, jsou prostě úžasné, moc se mi libí
flivver Odesláno 12. července 2013 Nahlásit Odesláno 12. července 2013 Tohle mě nejvíce pobavilo : Victorinoxy jsou prostě strašně obyčejné (navíc je to firma na kudličky:)). Ty si koupí někdo, kdo chce "luxusní" hodinky a o hodinky se nezajímá... Ja zdieľam úplne rovnaký názor, ako Kex. Za tie peniaze sa dajú kúpiť hodinky od hodinárskej firmy.Nosím tenisky a tričká Adidas, ale nikdy si nekúpim hodinky a parfém Adidas.Nikdy si nekúpim hodinky Wenger, pretože vždy keď vidím hodinky Wenger, vybavia sa mi pred očami tie hromady kufrov Wenger, ktoré sú teraz v Tescu v akcii.Môžem s obľubou používať nožík Victorinox, ale nikdy si nekúpim parfém, oblečenie, alebo hodinky Victorinox.
vraby Odesláno 12. července 2013 Nahlásit Odesláno 12. července 2013 Kex,je to podle vkusu každého soudruha.Posty - zkušenost ,jsem tu dlouho a zkušenosti nemám,ty máš zkušenost s Victorinox? flivver ,nenosím boty adidas ani trička jen z principu že to nosí každý cikán,upřednostním jiné značky Merrell ,Asics atd. Nechci se té s tím néjak dotknout. Každý máme prosté néco,to by jsme se mohli dohadovat donekonečna.
flivver Odesláno 12. července 2013 Nahlásit Odesláno 12. července 2013 Kex,je to podle vkusu každého soudruha.Posty - zkušenost ,jsem tu dlouho a zkušenosti nemám,ty máš zkušenost s Victorinox? flivver ,nenosím boty adidas ani trička jen z principu že to nosí každý cikán,upřednostním jiné značky Merrell ,Asics atd. Nechci se té s tím néjak dotknout. Každý máme prosté néco,to by jsme se mohli dohadovat donekonečna. Nechcem mať posledné slovo a dneska už som toho naspamoval dosť, každopádne možno som povedal A a nepovedal B a rád by som trochu zmiernil môj príkro a autoritatívne vyznievajúci predchádzajúci príspevok. Nemám nič proti vkusu kohokoľvek iného, nech si každý nosí, čo sa mu páči. Iba sa domnievam, že chalan začiatočník má právo na všetky informácie, aj také, že firma Victorinox sa preslávila nožíkmi a že hodinky začala vyrábať tak nejak na prilepšenie, aj keď nepopierateľne so snahou o kvalitatívny štandard bez dopadu na prestíž značky. Možno ma trochu rozpálila aj tvoja poznámka na počty príspevkov, kde konkrétne Kex je u mňa zapísaný ako človek, ktorý veľa nenarozpráva, ale jeho príspevky sú vždy relevantné a z môjho pohľadu obsahujú hodnotné informácie. Naopak, je tu množstvo ľudí so stovkami až tisíckami príspevkov, ktorí kecajú do všetkého a keby tu neboli, nič by sa nestalo. Takže naozaj nič v zlom a sorry všetkým za off-topic, aj antitomasovi za plevelenie vlákna a prajem šťastnú ruku pri výbere.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se