Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, netušíte, prosím, kde by měli originál těsnění (ne 100% alternativu ) pod dýnko pro hodinky výše?

Zamžily se, já sundal dýnko a zjistil, že gumový kroužek je v jednom místě poškozený. Osobně z takové věci viním hodináře, leč dokázat to nemohu. (od výměny bat.) je to dlouho. Protože jsou to druhé hodinky co mi hodináři zprasili, tak si to udělám sám.

Děkuju

Odesláno

No neviděl jsem to těsnění po otevření hodinek, ale možná sis to skřípnul až při otvírání sám. Plochá pryžová těsnění na Seiko se totiž poměrně snadno vytahují. To že ti tam nateklo až po delší době od výměny baterie tomu nasvědčuje, ale nechci aby to vypadalo, že hájím hodináře. Jak jsem psal nahoře, hodinky jsem neviděl. Hodinky Seiko se strojem 7T32 už jsou dost staré hodinky, navíc mají 5 ovladacích prvků ( dvě korunky a tři tlačítka ) a to je slabé místo těchto hodinek, co se těsnosti týče. Vsadil bych se, že ti tám nateklo jedním z těchto prvků, jelikož počítám, že jsou ještě původní. Takže jestli to chceš opravdu přetěsnit, tak si sežeň někoho kdo ti to všechno objedná ( otázkou je, jestli to Seiko ještě dodává ) a vymění a samozřejmě vyzkouší vodotěsnost.

Odhadem si připrav tak 1500,-

Odesláno

No ono tam nateklo po delší době, protože před tím jsem se v nich koupat nebyl. Korunky jsou 1x měněné za těch dost let, ale 6 bazénů prsama nepovažuju za nějaký heavy duty testy.

Nedam to nikomu zprasim si to sam!

Hodinářství v Opletalově ulici Praha - ten zkurvil co mohl (je to cca 8-10 let zpět). On měnil korunky a po tomto zákroku přestala chodit datumovka (2x reklamace). Výsledkem bylo, že jsem napsal primo do Seika Japonsko,  že chci kvalitní opravu a tomuhle matlákovi odebrat Seiko certifikaci.  Prý ať to pošlu do Německa - Seiko provedlo opravu za 100E na svoje náklady, a hodinky byly další 3 roky perfektní!

Altro - 2x výměna baterky. Při každé výměně telefonát, že by se měl vyměnit celý strojek (jednou v něm byla koroze - zajímavé, že si toho v Německu nevšimli) napodruhé měl velký odběr! (zajímavé, baterie vydržela 2 roky a to jsem se s tím i budil)  - k tomu vysvětlení neměli.

Takže pánové - kde sehnat o-ring? Až budu mít chvilku, tak to nafotím, Ten stávající není natažený, ale spíš pootočený o 90°

Odesláno

No když myslíš, že tomu rozumíš líp, tak tady máš objednací číslo orig těsnění víčka - FH308OBOA - jetě ho vyráběj, na rozdíl od ostatních dílů nutných k přetěsnění. Zkus strejdu Googla.

Já osobně doporučuji koupit nové hodinky. :)

Odesláno

Ale pane, že tomu rozumím líp jsem netvrdil, ale s pečlivostí dál budu rozhodně.

Za číslo díky moc!!!

P.S. Hodinky 100% koupím nové, ale tyhle jsem dostal od tatíka k 18. takže k nim mám určitou vazbu. Jen kdyby Astron modely chtěly stát do 30k :( takhle na ně nedosáhnu.

Odesláno

Docela bych se vsadil že voda natekla tou korunkou. Jak vypadají hřídele? Jsou lesklé nebo hnědé až černé? A pokud bylo zavřeno špatně a přesto to drželo vodu a po nějaké době ne. Tak to nebude tím těsněním. A roky nato mají na pořádný přetěsnění. Co se týká toho Německa tak asi neděláš ve službách. Mám párkrát za sebou že něco nešlo, nebo nejsou součástky, nebo to je drahé. Ale když si to pošle zákazník sám hodí trochu špíny na předchozí servis tak se někdy zadaří a oprava se provede na vlastní náklady

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...