bacil.357 Odesláno 13. července 2013 Nahlásit Odesláno 13. července 2013 Tak nevím jestli je to Chlubení nebo Recenze..... Po necelém roce, kdy jsem registrovaný na tomto fóru jsem i já majitelem " tikajícího strojku". Jsou to moje druhé mechanické hodinky v životě. První byly nějaké s ručím nátahem v první , druhé třídě. Pak jen digi ( s kalkulačkou i bez ), nějaké plastové Primky a nakonec Timex Expedition. Ale pak přišla doba temna a přes deset let jsem neměl na odečet času nic než mobil. Až v dubnu minulého roku jsem pocítil potřebu....Nutně jsem potřeboval něco odolného, tak přišly Casio G-Shock DW 5600-BB. Jenže semínko Chronobundusu bylo zaseto a v únoru letošního roku jsem dostal balíček ze Země Vycházejícího Slunce, Casio G-Shock GW M5610-1BJF. Solár, rádio říkám si co víc si přát. Jenže jak jsem tak koukal na další a další mechanické hodinky, tak se potřeba něčeho "co tiká" stále zvětšovala. Až jsem se rozhodl, že musím jedny hodinky ( alespoň pro začátek ) mít. Během fáze výběru jsem se zakoukal do hodně hodinek, ale vždy jsem zanedlouho objevil jiné a ty sem i líbily víc. A tak pořád do kola. Až jsem narazil v bazaru na Hamiltnony a přeskočila jiskra...Hamilton Jazzmaster Viewmatic s průměrem 44mm jsou pořádný kus nerezu. Mírně konvexní safír, voděodolnost 10ATM a kombinace lesklého a matného povrchu je fajn. Odkaz na stránky výrobce: http://www.hamiltonwatch.com/en/gents/american-classic/jazzmaster/viewmatic-auto/H32715131 Hodinky byly na origo tahu. Tah je parádní, ale než mi hodinky přišly tak jsem na Watch-band-center.com koupil černý kožený řemen. První den jsem nosil hodinky na tahu, pohoda. Ale druhý den jsem zkusil kůži a už jí asi nesundám. Líbí se mi teď hodinky víc než předtím. Ten tah je na mě už možná moc "lesku" najednou. Na tom řemenu, řekl bych, více vyniknou samotné hodinky. Rozteč nožiček hodinek je sice nestandardních 23mm a řemínek je široký 24 mm, ale šel nasadit bez problému a ani to není moc poznat. Přesnost chodu zatím moc neurčím, musí se vše zaběhnout. Ale po prvních 50 hodinách provozu jsem na +15s. Z toho +7s po prvních 12 hodinách. Takže jsem spokojen. A tady několik amatérských fotek.
Návštěvník kupec Odesláno 13. července 2013 Nahlásit Odesláno 13. července 2013 Gratulujem, dobrá voľba. Nech ti slúžia......
Toblin Odesláno 14. července 2013 Nahlásit Odesláno 14. července 2013 Řemen jim sekne, ale nejsem si jistý tou sponou. Krásné hodinky, ať ti dělají radost.
bacil.357 Odesláno 14. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 14. července 2013 Dík. Proč si Tobline nejsi jistý sponou?? Když tak na to koukám, tak na fotce vypadá velká. Je to foceno směrem od ní, tak hodinky vůči ní působí malé. Ale v reálu je to ok. navéc spona je na opačné straně ruky a tak je to pěkně vyvážené.
Toblin Odesláno 14. července 2013 Nahlásit Odesláno 14. července 2013 Dík. Proč si Tobline nejsi jistý sponou?? Když tak na to koukám, tak na fotce vypadá velká. Je to foceno směrem od ní, tak hodinky vůči ní působí malé. Ale v reálu je to ok. navéc spona je na opačné straně ruky a tak je to pěkně vyvážené.Přesně tak, přijde mi obrovská. Máš pravdu, že je foceno směrem od spony a zkresluje to.Koukal jsem na řemeny a pro 24ku taková spona je standardem.
bacil.357 Odesláno 14. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 14. července 2013 ta spona je právě do stran docela tenká, narozdíl od třeba spon od Steinů. Takže v reálu je to ok. Na origo fotce od výrobce to není tak hrozný. http://www.watch-band-center.com/watchstrap-p5909h1063s469-Watch-band-Locarno-2.html
bacil.357 Odesláno 3. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 3. srpna 2013 Dojmy po třech týdnech nošení jsou pořád super. Zkusil jsem "přezout" opět na tah a přišel jsem mu na chuť.A počáteční odchylka si sedla z původních +7 na stabilních +4s/24h . Na noc odkládám na dýnko. Uvidíme jestli si ještě trochu "sednou"
filo-boxer Odesláno 3. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2013 Pekne univerzalni hodinky, at ti slouzi!
lucid Odesláno 3. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2013 Na živo tyto hodinky mají mnohem větší koule než na fotografiích. A zejména s tím tahem
bacil.357 Odesláno 3. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 3. srpna 2013 Je to tak. V reálu jsou o dost lepší. A přesnost je taky dost dobrá. přes den (06.00-22.00), když jsou na ruce udělají +2s, na noc (22.00-06.00) udělají taky +2s. zkusím ještě odkládací polohu na 12ku. Bylo by fajn, kdyby za noc udělaly jen +1s. Tah jsem nikdy nenosil, ale jak jsem si zvyknul, asi hi tam nechám. Teda chystám se, nechat si udělat nějakou pěknou kůži, ale to bude na vyjímečné události. Jinak tah je pěkně bezúdržbový a "bezstarostný".
deewy Odesláno 4. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2013 Za mě taktéž velká gratulace, Viewmatici byly moje první lepší hodinky a nosily se báječně, z nějakýho mě né úplně známýho důvodů sem je tenkrát prodal značně pod cenou místnímu členovi
bacil.357 Odesláno 5. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 5. srpna 2013 deewy: I když si budu v budoucnu kupovat další hodinky ( jako, že už se rozhlížím a pár favoritů mám. ta cesta je na tom celém asi to nejlepší ), tyto nikdy nedám pryč..Mám k nim už tak nějak citovou vazbu.
bacil.357 Odesláno 7. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 7. srpna 2013 ...a máme tady další info o přesnosti hodinek. Pořád jsem chtěl zjistit, proč jsou hodinky přes noc "rychlejší" než ve dne. Nepomohlo odkládání na noc v různých polohách. Stále přes noc +2/8h. Tak jsem zkusil nechat je na ruce i v posteli. No a udělali jen +1s/8h. Takže z toho plyne, že jim bylo smutno a zima samotným na stole. Teď jsem tedy na stabilních +3s/den, což je pro mě více než dobré. P.S. Ale stejně je budu na noc odkládat. Chtěl jsem jen zjistit co z nich "vymáčknu".
deewy Odesláno 8. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2013 Bacile, to je moc pěkná přesnost. Jestli si dobře vzpomínám tak moje bývalé Hamiltony dělaly denně 7s+ a jedno v jaké poloze. Zkus s k nim nějakého aligátora nebo krokouše, moc jim to v téhle kombinaci sluší.
bacil.357 Odesláno 8. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 8. srpna 2013 Plánuju nějakou parádnější kůži. Nejspíš černou, aby to ladilo s cifrem.Čekám až mi přijde origo motýlovka a pak zkusím něco domluvit se Mr. Zrnem.
Návštěvník bretya Odesláno 9. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2013 Úplne pohodový kus! Gratulujem skvelý výber aj z hľadiska cena/kvalita!
bacil.357 Odesláno 9. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. srpna 2013 Díky za poklonu. Poměr cena/kvalita je více než dobrý, páč jsem hodinky kupoval zde v bazaru jako nepoužité, za více než přijatelnou cenu. Tímto ještě jednou děkuji lucidovi.
bacil.357 Odesláno 20. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 20. srpna 2013 (upraveno) přezuto na hovězího krokouše...momentálně si ho ale moc neužiju... Nosím teď jiný Inštrumenty.. Upraveno 20. srpna 2013 uživatelem bacil.357
bacil.357 Odesláno 13. října 2013 Autor Nahlásit Odesláno 13. října 2013 Pořád jsem s dosavadními řemeny nebyl spokojen. Dokonce jsem uvažoval, že se Hamiltonů zbavím. Na ruce to prostě nebylo ono.Ale nakonec jsem si nechal ušít řemen od Mistra Šímy a otočil jsem o 180°. Hodinky dostaly jiný náboj a na ruce teď sedí parádně. Skvělá práce. Tímto ještě jednou Ondrovi děkuji. Tady pár obrázků:
Toblin Odesláno 13. října 2013 Nahlásit Odesláno 13. října 2013 Krokodyl mozna zbytecne odvadel pozornost od hodinek. Remen od Simy je skvely.. ;-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se