Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

přemýšlím o nových hodinkách, tak mi padl do oka tento model, chtěl bych se zeptat jestli tyto hodinky někdo nevlastní, popřípadě jaké s nimi má někdo zkušenosti. Od hodinek bych chtěl reprezentativní  vzhled pro každou příležitost, kvalitu aby byly alespon trochu odolné,  dále aby byly bezúdržbové, prostě abych je jen nen nsadil a nemusel se o ně nijak dále starat, v této conové kategorii se mi nejvíce líbí právě tento model.

Myslíte si, že je to dobrá koupě nebo by se daly koupit nějaké lepší hodinky za stejné peníze?

Díky moc za odpovědi a rady.

Odesláno

Jaké bys rád parametry?

Jestli jako i těchto Citizenů, tedy safír, chrono, titan, WR200, rádio, tak asi jiné bych ani nehleda. Citizen tuto kategorii opravdu umí.

Co se reprezentivnosti týče, tak zapůsobí snad jen na chronomagory, jako celek působí celkem obyčejně.

Odesláno

Citizenama asi není co zkazit, pokud se ti líběj a vyhovuje ti cena, klidně je kup...

Pokud tě zajímaj alternativy, tak i Seiko má v podobnejch kategoriích pár zástupců, můžeš na ně mrknout.

Třeba worldtimery SAGA001:

SAGA001.jpg

Odesláno

no požadavky jsou rozhodně safír, titan Wr 200 být nemusí, ale asi opravdu nemá smysl hledat něco jiného, protože se mi hodně líbí, jen mě zajímalo jestli to budou kvalitní hodinky a na delší dobu, rád bych si je pár let nechal, tak jen jestli budou spolehlivě a bezproblémově fungovat.

Odesláno

nna nějaké seika jsem se také díval, ale tyto mi připadaly nejlepší, stejně nejspíše budu muset skočit někam do obchodu a vyzkoušet je, nemám zájem o nějaké extra obrovké hodinky, jeikož mám poměrně malou ruku, tak by to vypadalo jako pěst na oko, kdybych měl nějaké macaté hodinky.

Odesláno

Tak jestli je chceš kupovat v kameným krámě, tak tyhle Seika stejně padaj, ty u nás dostupný určitě nejsou:). Jinak i Citizeny je lepší kupovat ze zahraničí, u nás bejvaj o hodně dražší...Jakej máš obvod zápěstí?

Odesláno (upraveno)

S 20cm zápěstím se nadměrný velikosti hodinek opravdu bát nemusíš.:-D

Rádiově řízený soláry bejvaj celkem drahý, aspoň tedy v případě Seika/Citizenu. Pokud bys nepotřeboval řízení rádiem, tak existuje samozřejmě spousta dalších alternativ za zlomek ceny...

Nebo koupit nějaký Casia, ty mají hodně levnějších rádiově řízenejch modelů, ale tam stěží najdeš safír.

edit: Nebo koukni na Junghans.

Upraveno uživatelem USER47
Odesláno (upraveno)

Citizen je v dané cenové kategorii rozhodně dobrá koupě a plnohodnotně splní vše,co od nich očekáváš v zadání tvého vlákna.Nevím jak dalece lpíš na titanovém provedení hodinek,které je ještě o pár tisícovek prodražuje,jsou na ruce lehčí,tak o nich po pár dnech prakticky ani nevíš,ale to je to,co spousta lidem vadí,hodinky na ruce necítí.Jednou z možných levnějších alternativ čistějšího chronografstylu a podobných parametrů  je na příklad Eco-Drive World Chronograf AT8010-58E   http://azfinetime.wordpress.com/2012/09/10/citizen-eco-drive-world-chronograph-at-at8010-58e/

https://www.google.cz/search?q=Citizen+AT8010-58E+Chrono+Radiocontrolled&client=firefox&hs=q6y&rls=org.mozilla:cs:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=6xzsUbvBA4fKtQbLsYC4Bw&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1680&bih=903#client=firefox&rls=org.mozilla:cs:official&tbm=isch&q=Citizen+AT8010-58E+Chrono+Radio+Controlled&spell=1&sa=X&ei=eyHsUcffIoXNswau4oHAAQ&ved=0CE8QBSgA&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.49478099,d.Yms&fp=47e82004700cee2a&biw=1680&bih=903&imgdii=_

http://www.youtube.com/watch?v=1LakBeTgYWQ                              

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

no s tím titanem nevím, klidně se obejdu, musím si ty hodinky někde vyzkoušet, je pravda, že jsem čtl že jsou hodinky z titnanu lehké a hodně lidem to vadí, naopak část byla spokojená

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...