Přejít na obsah

MIYOTA 9015 Vs. ETA 2892A2

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mel jsem Miyota 9015 v hodinkach Raven a zkusenost behem mesice noseni byla pozitivni. Pokud si spravne pamatuju, tak hodinky delali cca +2 vteriny za den, odkladanim se daly regulovat temer k nule po tydnu noseni. Plaval jsem v nich, nejake vylety do prirody, odchylka byla velice stabilni.

Zadne hodinky s 2892 jsem nikdy nemel, ale pokud bych se mel rozhodovat mezi Sellitou SW200, 2824 nebo M9015, tak bych radsi zase sahnul po Miyota 9015. Zajimalo by me cenove srovnani hlavne Sellita SW200 vs Myota 9015.

• po měsících...
Návštěvník maxipesfik
Odesláno

Celkove vzato, obe strojovny jsou vyrovnane. Takze rozhodne cena, puvod apod.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Co jsem měřil ETA kalibr, tak je to špičkový výrobek, který používá nebo používala celé řada renomovaných výrobců.

• po 2 týdnech...
Odesláno

parametrovo su oba vyrovnane, myiota ma akurat mensi smrnc, nie je swiss made, menej overena... budem mat premieru s 9015 na Makara.

Byvale rady 8XXX su oproti eta pre mna neprijatelne, pocul som casto o probleme so zadrhavajucou sekundovkou - dakujem, neprosim.

ETA bude v pripade non swiss group stale vacsou raritkou a to je dobra sprava pre tych, ktori maju nejake hodinky s ETA, ich cena by mala ist hore! Take su prognozy (si myslim)

• po měsících...
Návštěvník maxipesfik
Odesláno

Dočetl jsem se, že Soprod A10 je "kopie" Miyota 9015. Mohl by do toho někdo vnést více světla?

• Po roku...
Odesláno

Aha Unitas, tak Miyotu asi fakt nemám. Ten Unitas jsem měřil, nevycházel špatně, ale u některých co měřili jiní majitelé to nebyl žádný zárak.

Odesláno

Tak pokud je kaliber dobře navržený a vyrobený z kvalitního materiálu, záleží čistě na hodináři, jak si pohraje s vyvážením a seřízením, takhle třeba vypadá Unitas v Nautilus LE.

• po 3 týdnech...
Návštěvník maxipesfik
Odesláno

Líbí se mi trefné vyjádření člena WUS fóra z dnešního vyjádření na stejnou otázku.

"I think they are both uninteresting, cheap, common, bread and butter movements. Who cares which one of them is in a watch? They both probably do the job just fine, so don't worry."

Odesláno

Pravda, nakonec většinu lidí zajímá značka a ne co je uvnitř. Já mám rád hezké strojky a komplikace i když přesnost hodinek je to poslední, čím se hodináři zabývají.

• po 2 týdnech...
Odesláno

V tomhle pripade podle me neni tak dulezity, jaky strojek vyberes. O dost vetsi roli bude hrat, jak snim bzlo nalozeno...

• po měsících...
Návštěvník cecil
Odesláno

Nevím ma osobni zkušenost:S eta nikdy nešlapneš vedle mam je v hodinkach Helberg ch-1,super presnost a chod rotoru neni slyset jelikoz dno a pouzdro hodinek je masivní jak dveře trezoru.Ale ety jsem mnel x-krat v cemkoliv od Béček až po Steinhart atd a vzdy perfektni.Myiota 9015 je velmi dobry strojek,myslim ze srovnani s etou 2824 je zcela v pořádku.Myiotu jsem mnel v Helberg CH-6,presnost a chod vynikající a ted jej mam v Benarus megalodon a rovněž fantastická přesnost.Hlasitost rotoru je v Megalodonech prakticky nulová,je to totéž jak u Helberg ch-1.Pres masivní dno a pouzdro není vlastně nic slyšet.

Návštěvník maxipesfik
Odesláno (upraveno)

U Helberg CH1 máš ovšem 2824, ne 2892.

Upraveno uživatelem maxipesfik

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...