Přejít na obsah

Kam na dovolenou - tipy

Doporučené příspěvky

Plánujeme Maurícius s manželkou niekedy v marci, apríli je to vhodné obdobie?. Zaujíma ma takmer všetko (niečo som si naštudoval) akú formu starvy vybrať (chodíme do thajska, tam volíme samozrejme len raňajky) je lepšie AI, alebo sa dá starvovať aj samostane? Ako je to cenovo? Ako je to s požičaním auta alebo motorky oplatí sa? Čo zaujímavé si nenec hať ujsť a navštíviť?

edit: aké miesto (letovisko) vybrať. Plánujeme byť na jednom mieste a vyrážať na výlety. 

Upraveno uživatelem milan79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Jo, mit tak dost prachu nebo mil aspon na bss class, uz jsem tam byl:) Predstava ty cesty v economy mi nedela vubec dobre..

To ale není takový problém ... když dáš cestou stopover, sedneš k nouzovýmu východu, tak je to v pohodě ... a za ušetřený prašule bydlíš týden navíc :) No a v  letadle na BoraBora sedni vlevo, budeš mít lepší výhled :D

Odkaz ke komentáři

To ale není takový problém ... když dáš cestou stopover, sedneš k nouzovýmu východu, tak je to v pohodě ... a za ušetřený prašule bydlíš týden navíc :) No a v  letadle na BoraBora sedni vlevo, budeš mít lepší výhled :D

attachicon.gifIMG_1288.jpg

attachicon.gifIMG_1347.jpg

KUUURW@ to jbm tu Boru !!!  nas len zbytocne prudis  :notworthy:

Odkaz ke komentáři

Radi travime dovolenou cestovanim autem (letani mam po krk v praci), poznavanim lidi, dobreho jidla a piti, idealne kombinace peknych mest (toho mene), pekne prirody a treku (toho vice) a kdyz se treba na zaver na 2-3 dny vykoupeme nekde v mori, je to fajn bonus.

Loni jsme se vratili na Balkan, projeli Rumunsko (to bylo skvele), Bulharsko, Srbsko.

Pred tim jsme jeli Anglii a Skotsko (to bylo uzasne!) s navratem pres Lucemburg.

Spime v mensich hotelech, pensionech a B&B, nedela nam problem nekde na blind zaklepat na dvere, itinerar si delam sam.

Letos zvazuji trip do Ligurskych Alp, tam pres Milano, pak tyden nekde v horach, potom koupani na Ligurske riviere (nebo prejet do Francie???), no a asi pres Zenevu pomalu zpet.

Neni to ale pevne dane, rad bych si nechal poradit od nekoho, kdo tam nekde treba jiz byl.

Dokazali byste mne jeste nekam nasmerovat? Diky!

Odkaz ke komentáři

Já bych doporuci

Radi travime dovolenou cestovanim autem (letani mam po krk..

Neni to ale pevne dane, rad bych si nechal poradit od nekoho, kdo tam nekde treba jiz byl.

Dokazali byste mne jeste nekam nasmerovat? Diky!

Já bych doporučil buď sever, tudíž projet přes Německo, následně trajektem do Švédska a směřovat do jižního Norska, zajímavé a moc pěkné to bylo na Rujáně.. ale na koupání ani jedna destinace není, i když jsme se koupali v obou. Super byla i Litva a Lotyšsko s Kurskou kosou.

Kdybys chtěl Francii tak mužu doporučit primárně Normandii a Bretaň a pokud chceš dolu k moři tak Francouzské středohoří je taky parádní a pak kousek k moři .. mám to vše projete tak klidně SZ..

Odkaz ke komentáři

Diky tenge!

LT, LV a EST je urcite v budoucnu v planu. Ja tam litam sluzebne (tedy samozrejme jen do hlavnich mest) a hodne jsem o tech zemich od mistnich slysel vypravet. Chceme ale letos "na zapad", vychod byl loni (i ldyz specialne Litva a Estonsko jsou jiz skoro Skandinavie :-).

Sever nejak nechce ma pani a ja si vlastne take nejsem moc jisty. Byl jsem loni dvakrat ve Stockholmu a ... nevim, no..

Ale moc mne zajima ta Francie. Budes hodnej, kdyz se podelis - necham na Tobe zda tady, ci SZ.

Moc diky!

Odkaz ke komentáři

Planuju na jarnaky Mauricius, prelom unor / brezen - pouze na tyden (nemuzu jinak). Beachcomber uz tu kdysi nekdo doporucoval, libi se mi ten Victoria, mate nekdo zkusenost s timto resortem? Nebo doporuceni na neco podobneho pro odpocinek, klid, neprelidneno, s ctyrletym deckem?

Upraveno uživatelem Mechac
Odkaz ke komentáři

Teda nevim, co na tom Mauriciu mate. Subjektivne asi nejvetsi zklamani. Kdyz porovnam se Seychellama, Karibikem, Maledivama nebo i treba Asii (kdyz clovek vi kam jet), tak fakt propadak. Zradlo i ceny fajn, doporucuju indi vindy, ale celkove jsem si Od nej sliboval vic. Jesteze jsme to poridili za hubicku. Bejt tam s Deluxeou za kilo na osobu a mit nas tam navezeny pred lehatkem na rucniku se svacinou, tak me jebne. :)

Za me Mauricius fakt HIGHLY NOT RECOMMENDED! Ma to super zvuk a asi I podprahovej marketing a můžete krasne nasrat i sousedy, ale realita slaba.

Shrnu to takhle: Pokud cekate raj, tak budete zklamani. Ale tak je to vzdycky s vysokym ocekavanim a treba jste vic nez na plaze na znamky... :)

Odkaz ke komentáři

Chlapi mám prosbu a  hlavně asi na Vás ze Slovenska i když .............. :-)

Každý rok, posledních cca 10 let jezdím dvakrát ročně do Maďarska do termálních lázní ( Sarvar, Buk. Heviz, naposledy párkrát Gyor) a chci se zeptat jestli je na Slovensku reálně něco co odpovídá velikostí, službami a třeba i možností procházek po městě něco, co snese srovnání třeba s Gyor ?

Byl jsem v Bešeňové a to mně hodně zklamalo, jedna vesnice, draho ukrutně, jedna restaurace v rámci celého komplexu navíc jen se nějakými mexickými specialitami s mexickým kuchařem ( možná byla kuchyně italská), všude na všechno fronty  a neochotný personál.

Vím, že tam lázně jsou, ale nechtěl jsem udělat chybu a jet do lázní, kde je jeden bazének a ještě bez termálních pramenů.

p.s v Maďarsku mně fascinuje  ta upravenost měst, super kuchyně za příjemné peníze a velikost termálních bazénů spolu s výběrem teplot vody, taky příjemní lidé a možnost shlédnutí památek v pochozí vzdálenosti. 

Moc díky za nasměrování

Odkaz ke komentáři

Diky tenge!

LT, LV a EST je urcite v budoucnu v planu. Ja tam litam sluzebne (tedy samozrejme jen do hlavnich mest) a hodne jsem o tech zemich od mistnich slysel vypravet. Chceme ale letos "na zapad", vychod byl loni (i ldyz specialne Litva a Estonsko jsou jiz skoro Skandinavie :-).

Sever nejak nechce ma pani a ja si vlastne take nejsem moc jisty. Byl jsem loni dvakrat ve Stockholmu a ... nevim, no..

Ale moc mne zajima ta Francie. Budes hodnej, kdyz se podelis - necham na Tobe zda tady, ci SZ.

Moc diky!

Klidně si vyber jakou část bys rád - jediné, kde to nebylo ideální bylo kolem Bordeaux. Děsný vedro..

Francouzské středohoří je taková moc příjemná Francie..vyhaslé sopky, skvělý cider, parádní krajina..soli jsme pod kráterem sopky. Poznali skvěle lidi a nakonec to zakončil pár dny dole v Menton. Všude tam výborně vaří..je fajn udělat si výlet a výlez na Puy de Sancy. Super bylo Clermont-Ferrand..dá se rm najít kupa mist podle libosti.

Ad Mauricius - projeli jsme už pár míst a Mauricius nás zklamal taky..V podstatě stejný názor jak UFF. Tutéž negativní zkušenost mám u Srí Lanky...ale teď jsem se potkal s člověkem co byl na obou místech- Mauricius í Srí Lanka.. nadšen že servisu, jídla, sluhů...tady jsem zpozorněl a zeptal se kde bydlel. 5* s bandou sluhu a z resortu se kromě 2 výletů nedostal..takže vždy je dobře se zeptat co kdo čeká..

Upraveno uživatelem tenge
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...