bandicoot Odesláno 13. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2013 Pokud na tom zbyde třeba 1% marže, tak je to pro mě zajímavý a jdu do toho.To je pěkná blbost, proč mít vázaný prachy, svůj čas a know how v businessu s takovouhle marží? To je lepší to dát všechno do banky za stejnej úrok a válet si koule. Přemýšlet jako klasický účetní je prokletí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
saida Odesláno 13. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2013 Dobře, chápu. Ale přijde ti normální, že zákazník, se kterým prodavač stráví dvě hodiny, vyzkouší si 20 modelů hodinek a prodavač kolem něj bude poskakovat bude mít ty hodinky za stejnou cenu jako já, který tam přijde, řekne co chce objednat, prodavač 3x klikne a má vyděláno ? Stráví se mnou minutu, dvě pokud moc neumí s počítačem. Takhle mu tam za půl roku přijdu znovu, zase se mnou stráví minutu a zase něco vydělá.Nic ve zlém! Ano ,příjde mě to normální. I já chodím nakupovat a obvykle jdu najisto a prodavače ,,neobtěžuji"dlouhým vybíráním.Možná mám jenom malou fantazii a smlouvání mě napadá pouze na exotických dovolených. Ne vážně u auta se taky snažím . Je to celé o úhlu pohledu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 13. srpna 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2013 To je pěkná blbost, proč mít vázaný prachy, svůj čas a know how v businessu s takovouhle marží? To je lepší to dát všechno do banky za stejnej úrok a válet si koule. Přemýšlet jako klasický účetní je prokletí. Proč ? Vázaný prachy jsou v tom jenom ty tvoje co dáš jako zálohu, já budu 10 minut datlovat objednávku a shrábnu 1% (třeba z milionu). To mi za 10 minut práce ( s následným předáním půl hodiny) přijde jako dobrej kšeft. Nám v tom žádné peníze neleží a časově to zabere pár minut. Navíc mi to dává možnost ti pak prodat příslušenství a doplňkové služby, a to pak lovíš procento k procentu a záleží jen na schopnosti obchodníka, kolik toho dokáže prodat. Jasně, mohl bych být namyšlený a říct ti, že za usoplený jedno procento to dělat nebudu, ale v tom já právě vidím to kouzlo obchodu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 13. srpna 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2013 Nic ve zlém! Ano ,příjde mě to normální. I já chodím nakupovat a obvykle jdu najisto a prodavače ,,neobtěžuji"dlouhým vybíráním.Možná mám jenom malou fantazii a smlouvání mě napadá pouze na exotických dovolených. Ne vážně u auta se taky snažím . Je to celé o úhlu pohledu. Takže jsme u jádra pudla. U nákupu auta ti to přijde v pořádku, u nákupu hodinek je to špatné. Podle mě špatně chápeš ten obchod. Ty prodavače neobtěžuješ - ty čerpáš služby, za které platíš. Ani já u tebe nebudu tajtrdlíkovat, všechno ti vysvětlovat a ukazovat a dvě hodiny předávat auto za 1% marže. Za 1% máš základní služby. Ty jsi ušetřil a oba jsme spokojeni. Pak mám zákazníka, který mi třeba nechává 5%. Ten už mě může tahat v sobotu z postele s tím, že má nějaký problém a já ho jdu řešit. Ten člověk ví, že by to auto mohl koupit o 5% levnějji, ale požaduje ty služby navíc. Takhle jsem si to představoval u těch hodinek. Chtěl jsem je jen objednat s tím, že mi jen pak dá do ruky, já je zaplatím a jdu. Žádne služby čerpat nechci. Ale samozřejmě je to jen můj názor a v jiných odvětvích než je to moje to funguje jinak. Ale taky je možný mi to vysvětlit normálně v klidu a bez emocí, a ne jako Franta s jeho přiblblým smajlíkem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 13. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2013 Proč ? Vázaný prachy jsou v tom jenom ty tvoje co dáš jako zálohuNepředstavuj si vázaný prachy jen jako prachy, ale veškerou podstatu tvého businessu.Aneb proč bych pro marži 1% měl mít vybavenej kvelb, nakoupený mašiny, zásoby, trávit tam 8 hodin denně, opruzovat se se zákazníkama, s administrativou, když tohle stejný 1% můžu vydělat tím, že veškerý peníze nespotřebovaný businessem dám do banky a půjdu na golf. Ale je to OT, jen jsem chtěl říct, že neni pravda, že jakákoliv marže je dobrá marže. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 13. srpna 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2013 Nepředstavuj si vázaný prachy jen jako prachy, ale veškerou podstatu tvého businessu.Aneb proč bych pro marži 1% měl mít vybavenej kvelb, nakoupený mašiny, zásoby, trávit tam 8 hodin denně, opruzovat se se zákazníkama, s administrativou, když tohle stejný 1% můžu vydělat tím, že veškerý peníze nespotřebovaný businessem dám do banky a půjdu na golf. Ale je to OT, jen jsem chtěl říct, že neni pravda, že jakákoliv marže je dobrá marže. S tím nelze než souhlasit, proto se dnes již do toho odvětví nikdo moc nehrne, nicméně kvelb se stavěl v dobách, kdy se auta prodávaly pouze za ceníkové ceny :-) A když už jsi ten kvelb postavil, tak je podle mě lepší prodat kus s marží 1% a potenciálem ke zvýšení zisku doplňkovými službami než neprodat vůbec, no ne ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 13. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2013 slevu ti daj na lezaky, skladovky apod, ale co nechapu, ze ty neco objednas, vis, kolik to stoji penez, hodinarovi to prijde na kram a ty zacnes licitovat o cene. smlouvat mas snad predtim, ne? 40% mas na slusnejch znackach marzi, ale ze bys mel 40% na casiu, to se mi uplne nezda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wave ceptor Odesláno 13. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2013 Počky a Casio není slušná značka..........to bys mně nas..., teda namích. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 13. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2013 Ne že bych pohrdal slevami, ale pokud mám chuť neplatit prodejci marži, co si stanovil, tak si to snad objednám a zařídím (a především zariskuji vše, co je s tím spojené) sám, ne????!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 13. srpna 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2013 slevu ti daj na lezaky, skladovky apod, ale co nechapu, ze ty neco objednas, vis, kolik to stoji penez, hodinarovi to prijde na kram a ty zacnes licitovat o cene. smlouvat mas snad predtim, ne? 40% mas na slusnejch znackach marzi, ale ze bys mel 40% na casiu, to se mi uplne nezda Ne, tak jsem to nemyslel. Byla tam jeho manželka když jsem je objednával a ta říkala, že mi cenu nějak upraví manžel, až se vrátí . Já jsem je objednával s tím, že je vezmu i za plnou cenu a tak je mi celkem fuk, kolik ta sleva bude. Byl jsem smířen s plnou cenou, cokoli navíc bude jen příjemný bonus. Spíš jsem tohle téma založil pro nějaké příští vyjednávání, protože od něj ještě chci koupit ještě další hodinky tak abych věděl, jaký je manévrovací prostor abych po něm nechtěl nereálné blbosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 13. srpna 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2013 Ne že bych pohrdal slevami, ale pokud mám chuť neplatit prodejci marži, co si stanovil, tak si to snad objednám a zařídím (a především zariskuji vše, co je s tím spojené) sám, ne????!!! Každopádně s tebou souhlasím. Já jsem to asi viděl z mého ( dle zdejších členů blbého) názoru. Myslel jsem, že když to u něj objednám a bude mít marži poloviční, tak to pro něj bude lepší, než nemít žádnou, když si to objednám po internetu. Jsme tu malé město, nejdražší hodinky co tu má na krámě tu stojí 2.500,- Kč tak jsem myslel, že by to pro něj byl zajímavý obchod. Prostě jsem to bral ze stejného pohledu jako to mám já - malý zisk je lepší než žádný zisk. Holt pohled místních matadorů, pro které zisk třeba 2.000 Kč na hodinkách prodaných za 2 minuty jsou drobný, co nestojí za námahu je jiný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shag Odesláno 13. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2013 Ocuj a v Globusu si to uz skusal? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 13. srpna 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2013 Ocuj a v Globusu si to uz skusal? Ne, ale minule v Electroworldu jsem slevu 10% na odšťavňovač dostal a před týdnem jsem tamtéž kupoval domácí kino a vyhádal jsem k němu 2x 3D BD filmy (799,- Kš /kus). Asi jsem hajzl, nelida a žebrák, ale když denně poskytuji slevy v práci, tak už mi prostě nepřijde divné si říci o slevu stejným způsobem u jiných obchodníků. Ty jsi možná natolik dobře zaopatřen, že tě slevy uráží a říci si o ně ti přijde nedůstojné, já jsem za každý bonus navíc vděčný a rád se k obchodníkovi, který mi takhle vyšel vstříc vrátím. Ach jo, škoda že ke mě lidé jako jsi ty nechodí. Aspoň pár do roka.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 13. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2013 slevu ti daj na lezaky, skladovky apod, ale co nechapu, ze ty neco objednas, vis, kolik to stoji penez, hodinarovi to prijde na kram a ty zacnes licitovat o cene. smlouvat mas snad predtim, ne? 40% mas na slusnejch znackach marzi, ale ze bys mel 40% na casiu, to se mi uplne nezda na Casiu je taky minimálně těch 40%, aspoň v roce 2010 to tak ještě dle Smrčky bylo. A bohužel, největší marže jsou na těch všelijakých fashion nádherách typu Police a Diesel, tam je to až kolikrát k 60% (sic!) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 13. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2013 tak to jsou uplny zgarby, zejo.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 13. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2013 Dobře, chápu. Ale přijde ti normální, že zákazník, se kterým prodavač stráví dvě hodiny, vyzkouší si 20 modelů hodinek a prodavač kolem něj bude poskakovat bude mít ty hodinky za stejnou cenu jako já, který tam přijde, řekne co chce objednat, prodavač 3x klikne a má vyděláno ? Stráví se mnou minutu, dvě pokud moc neumí s počítačem. Takhle mu tam za půl roku přijdu znovu, zase se mnou stráví minutu a zase něco vydělá. ...A CO TI KUGVA BGANI NECHAT SA 20 MINUT OBSKAKOVAT? Mimochodom, touto tvojou logikou by si mal pracovat len 20% casu, lebo zvysnych 80% casu aj tak howno robis.. Vilfredo by bol na teba zvlast hrdy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 13. srpna 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2013 ...A CO TI KUGVA BGANI NECHAT SA 20 MINUT OBSKAKOVAT? Chvíli jsem tě podezříval z nedostatku jódu, ale kolem té půlnoci to vidím spíš na chlast. Vyčůrat, pomodlit a spát. Zítra sem napiš něco užitečnýho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cretino Odesláno 13. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2013 Instant a blbosti? to mi nejako neide dokopy <br /><br />Inak, nic v zlom, ale fakt si si ich mohol objednat za lacno z e-shopu a mal by si po starostiach Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 13. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2013 Chvíli jsem tě podezříval z nedostatku jódu, ale kolem té půlnoci to vidím spíš na chlast. Vyčůrat, pomodlit a spát. Zítra sem napiš něco užitečnýho.celkem zoufalá snaha o návoz do Seiko ambassadora fóra... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 13. srpna 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2013 Instant a blbosti? to mi nejako neide dokopy <br /><br />Inak, nic v zlom, ale fakt si si ich mohol objednat za lacno z e-shopu a mal by si po starostiach To jsem samozřejmě mohl, nicméně jsem zvolil tohle řešení. Rozsouzení zvolím to nejjednodušší - zeptám se místního prodejce hodinek, zda mu stojí za to mi objednávat hodinky se slevou, nebo ne. Pokud mi řekne, že mu to třeba za těch 20% z 10.000,- Kč nestojí, tak se zastydím a příště si dám větší pozor co sem píšu. Pokud mi řekne, že dobrý dva tisíce než zírání do výlohy tak jsem podle mě měl pravdu já. Nepovažuji se za člověka, co má patent na rozum a rád se nechám poučit nebo poradit, takže klidně věřím, že názor místní většiny vyhraje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.