Přejít na obsah

Dokonala datumovka, existuje?

People

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 77
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Pro mě dokonalá datumovka je žádná datumovka. A když už tam musí bejt, tak ať je aspoň co nejjednodušší, vycentrovaná pěkně do okýnka, bez daydate a podobnejch volovin.

YWx4IsI.jpg

co su to pls za seika ? dik

Upraveno uživatelem misoo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten remen nemas puvodni, ze? :-)

Remen puvodni opravdu neni. Hadam, ze by 5o let asi stejne nevydrzel ;-). Je to ale origo Doxa vcetne preklapeci spony. Je to sice 22 a ne 2o, ovsem bral jsem ho za cenu te spony. Takze jak se rozpadne hodim tam spravnou 2o:-)

Odkaz ke komentáři

Delawerer aspon vidíš, že nejsem jediný :) Docela mě ten komentář pobavil :)

To jsem cekal, ze se pridas a rejpnes si ;-). Kdyz ono je mi lito ho vyhodit. nejhorsi, ze tak dobre drzi. Nosim je hodne casto a na remenu absolutne nic...blbej kvalitni remen ;-) :-D

Odkaz ke komentáři

Nejgeniálnější mechanická datumka je IMHO toto provedení BigDate, kde je horní disk průhledný a v okénku tím pádem není viditelný žádný přechod mezi číslicemi:

girard-perregaux-big-date.jpg

...něco takového žádný pitomý "kyklop" nedokáže  :cool02:

U quartzek bych si pak na datumovce klidně dokázal představit stejně vypadající e-ink - s možností uživatelského přepínání inverze  :rolleyes:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

Remen puvodni opravdu neni. Hadam, ze by 5o let asi stejne nevydrzel ;-). Je to ale origo Doxa vcetne preklapeci spony. Je to sice 22 a ne 2o, ovsem bral jsem ho za cenu te spony. Takze jak se rozpadne hodim tam spravnou 2o:-)

Ja mam tu soucasnou verzi s datumkou, co se cte rovne. Ale puvodni remen jsem zahodil hned ;-)

post-1684-0-35306500-1378398438_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ja mam tu soucasnou verzi s datumkou, co se cte rovne. Ale puvodni remen jsem zahodil hned ;-)

To už  jsou ale quartzky, ne? Jsou hezký, Doxa udělala dobrou re-edici, ovšem ten původní model z roku 1959 je o kousek hezčí a navíc ta mechanika je opravdu perfektní. I po cca 50. letech dělají - 2s/den.

Tvůj řemínek je fain, ale nemáš tam tak hezkou sponu ;-) :-)

post-20230-0-07536600-1378405309_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

To už  jsou ale quartzky, ne? Jsou hezký, Doxa udělala dobrou re-edici, ovšem ten původní model z roku 1959 je o kousek hezčí a navíc ta mechanika je opravdu perfektní. I po cca 50. letech dělají - 2s/den.

Tvůj řemínek je fain, ale nemáš tam tak hezkou sponu ;-) :-)

Joo quartzky, takze delaji min jak 2s/den ;-)

Sponu mam origo, remen je jeseter.

Ty tvoje jsou uz vintage, jsou krasny, gratuluju.

post-1684-0-39920300-1378407065_thumb.jpg

Ale abysme to tu jenom neplevili remenama, prihodim taky jedno schovany datum:

post-1684-0-42941900-1378407084_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Joo quartzky, takze delaji min jak 2s/den ;-)

Sponu mam origo, remen je jeseter.

Ty tvoje jsou uz vintage, jsou krasny, gratuluju.

attachicon.gifspona.jpg

Ale abysme to tu jenom neplevili remenama, prihodim taky jedno schovany datum:

attachicon.gifPerrelet.jpg

Jooo, quartzky jsou sice přesný, ale kouzlo mechaniky je věčný :-). Remen vypadá opravdu výborně, možná přeci jen zauvažuju o změně... Díky za gratulaci, čekal jsem několik let, než se náhodou objevili na aukru. Ale jak jsem psal, ty tvé jsou opravdu velmi povedená re-edice, prostě v mechanice bych do nich šel. Jaká je jejich velikost?

Perrelet vypadají úžasně, mít je, tak mi ani nevadí, že datumovka není na pozici 11 a nakřivo :-D. Jsou tvé?

Odkaz ke komentáři

Jooo, quartzky jsou sice přesný, ale kouzlo mechaniky je věčný :-). Remen vypadá opravdu výborně, možná přeci jen zauvažuju o změně... Díky za gratulaci, čekal jsem několik let, než se náhodou objevili na aukru. Ale jak jsem psal, ty tvé jsou opravdu velmi povedená re-edice, prostě v mechanice bych do nich šel. Jaká je jejich velikost?

Perrelet vypadají úžasně, mít je, tak mi ani nevadí, že datumovka není na pozici 11 a nakřivo :-D. Jsou tvé?

Jsou maly, na sirku 30 mm. Kdyby byly vetsi a mechanicky, tak je i nosim :)

Joo Pecka maji vlakno tady.

Odkaz ke komentáři

uzasny kousek. skvele vyvazeny.

Pro mě dokonalá datumovka je žádná datumovka. A když už tam musí bejt, tak ať je aspoň co nejjednodušší, vycentrovaná pěkně do okýnka, bez daydate a podobnejch volovin.

YWx4IsI.jpg

Odkaz ke komentáři

Mně se normálně líbí klasický day-date, ideálně v česky, jak už psal Bandi.. Snahy různě "schovat" datumku mi přijdou, divný, když už tam je, tak ať je pořádně vidět a je hezky čitelná.

Mimochodem neporadíte mi někoho, kdo by dokázal přetisknout datovej věnec do češtiny?

Edit: jen pro pořádek, fotku jsem ukradl z webu

post-7874-0-17810100-1378543456_thumb.jpg

Upraveno uživatelem xjr1
Odkaz ke komentáři

Jedna věc které jsem nikdy nerozuměl od doby co mě začaly zajímat hodinky, jsem nepochopil proč hodně výrobců používá standardni unifikovaný font který je na každém strojku ETA, kdyby měl datový kotouč stejnou barvu jako barva ciferniku a font by byl použit stejný jako na zbytku ciferniku za předpokladu že jsou na něm arabská čísla tak by to udělalo hodně datumovek mnohem více snesitelnějších a nepusobily jako pěst na oko.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...