Přejít na obsah

BASILEJSKEJ NÁŠUP

Doporučené příspěvky

Návštěvník Diskutér
Odesláno

diskuter tu cituje dva moje oblibene filmy le mans a bullit, prave na le mans je krasne jak v jeste v roce ´71 byl zavod na okruhu tezky (precteny, neprecteny) a nebezpecny; k ikone tag heuer monaco - v tom filmu je jedna drobna chyba - mc queen ma na zacatku na ruce  rolex submariner (zrejme jeho civilni hodinky) a pozdeji prijde na radu product placement

smile.gif ...tak to je velmi pikantní informace... smile.gif

• Odpovědi 128
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Myslím, že jakékoli srovnání jezdců kategorií f1 nebo wrc nebo nascar je jako srovnávat hrušky s jabkama. Jistě jezdci wrc řídí vozy velmi podobné běžným podmínkám. Jinak kdysi jsem viděl na eurosportu takovou exhibici, kdy závodnící wrc f1 a motocyklové gp měli k dispozici supersport, wrcéčko a tuším půllitr. Jinak pokud si mohu dovolit napsat jméno nejvšestrannějšího pilota tak je to Valentino Rossi. Při testech F1 ferrari dosahoval loni fantastických časů, wrc je jeho parádní disciplína a velký koníček a o motorkách v jeho případě není nutno vůbec psát. Sám také několikrát vyzýval Alonsa na závod v F1 WRC a Mašině, no ale Alonso vždy odmítl.

Odesláno

princ bira, chiron, caracciola... to byli frajeri... to co jezdi ted, to je krize...

naprostý souhlas

Nie je to celkom tak. Uvedomte si, že väčšina (alebo takmer všetci) jazdci v poslednej dobe vyrástla na motokárach a tam rozhodne nie je núdza o súboje kolo na kolo. To znamená, že jazdci majú s tým skúsenosti. Problém je inde - a to v monopostoch. Súčasné monoposty až príliš závisia na aerodynamike a menej na tzv. mechanickom gripe (schopnosť vozidla udržať sa na ceste pomocou nastavenia prvkov zavesenia a šasi). Tomu však zodpovedá aj jazdecký štýl. Napríklad sa moc nedá využívať jazda v tesnom závese na rovinke (jazda vo vzdušnom vaku) lebo súčasná aerodynamika veľmi víri vzduch a autom jazdiacim za ním to "hádže", preto sú aj vzácne súboje v zákrutách, lebo aerodynamika funguje až od vyšších rýchlostí. V minulosti, keď aerodynamické prvky neboli tak moc účinné autá záviseli na mechanickom gripe bolo súbojov rozhodne viac. Riešenie je teda pomerne jednoduché: čo najviac obmedziť vplyv aerodynamiky čo donúti konštruktérov grip naháňať mechanickou cestou a ešte obmedziť trakčnú kontrolu. Ovládanie vozidla tak bude viac závisieť od schopnosti jazdca.

To midloch: rally je realistickejšia ako F1, "vo tom žádná". Ale nemá a ani nebude mať rovnakú publicitu. Ako som spomínal už z princípu nemôže lebo chýba to pre diváka najpríťažlivejšie - kontakt medzi jazdcami na trati.

Odesláno

Myslím, že jakékoli srovnání jezdců kategorií f1 nebo wrc nebo nascar je jako srovnávat hrušky s jabkama. Jistě jezdci wrc řídí vozy velmi podobné běžným podmínkám.      Jinak kdysi jsem viděl na eurosportu takovou exhibici, kdy závodnící wrc f1 a motocyklové gp měli k dispozici supersport, wrcéčko a tuším půllitr.  Jinak pokud si mohu dovolit napsat jméno nejvšestrannějšího pilota tak je to Valentino Rossi.  Při testech F1 ferrari dosahoval loni fantastických časů, wrc je jeho parádní disciplína a velký koníček a o motorkách v jeho případě není nutno vůbec psát.  Sám také několikrát vyzýval Alonsa na závod v F1 WRC a Mašině, no ale Alonso vždy odmítl.

To srovnání jsem viděl několikrát taky, většinou vyhrály WRC vozy, je to samozřejmě z důvodu, že trať byla na fotbalovém stadionu a tedy hodně klikatá. Na rovinkách je situace jiná, ale co je lepšího než krásně vybraná zatáčka, že jo...

S Rossim souhlasím, vím také o tom že Collin Mc Rae několikrát vyzval Schumachera o duel jak v F1 tak v rallye, Shumacher to odmítl, jeho důvod je směšný, údajně vyrostl z toho jezdit mezi stromy :-). Myslím spíš že k tomu nedorostl a pěkně mu z této představy lepilo. Určitě bude mít tak nějakou smlouvu o tom že si nemůže ublížit a tohle je přece jenom risk laugh.gif

Návštěvník Snow
Odesláno

Basilejkej nášup skončil přesně tak, jak jsem čekal, diskusí o tom zda je lepší rallye, F1, MotoGP nebo NASCAR podle mého názoru, jak už tady bylo několikrát psáno je, že všechny motoristické disciplíny jsou natolik odlišné, že najít toho nejlepšího je zhola nemožné, protože jakékoliv kriterium je neporovnatelné. Abych diskusi ještě trošku opepřil smile.gif tak přidám, přidám...... smile.gif nejlepšího jezdce rallye Henri Toivonena, který se zabil v roce 1986 na Korsické rallye v přemotorizované Lancii Delta ve fantastické, leč zabijácké třídě B, která byla po této nehodě zrušena, v motocyklech Giacoma Agostiniho, který byl se svou MV Agustou nepřekonatelný a získal 15 titulů mistra světa ( imho MV Agusta vyrabí nejlepší motocykly dodnes ) a v serii NASCAR zcela nepopiratelně, a to mi nikdo nevyvrátí Dale Earnhardta. A máte o čem přemýšlet ........ smile.gif

Návštěvník Snow
Odesláno

Pardon, obrázky se trochu zpřeházely, patrně mou nešikovností wink.gif

Odesláno

Pardon, obrázky se trochu zpřeházely, patrně mou nešikovností  ;)

to neva většina účastníků této diskuse si ta jména k těm fotografiím přiřadí správně

Odesláno

Ach jo! Někdo tady pořád nedokáže pochopit, že každý má právo na své rozhodnutí. Jestni někdo něco dělat bude nebo ne, je jenom jeho věc a nikomu jinému nepřísluší to soudit.

Odesláno

Basilejkej nášup skončil přesně tak, jak jsem čekal, diskusí o tom zda je lepší rallye, F1, MotoGP nebo NASCAR podle mého názoru, jak už tady bylo několikrát psáno je, že všechny motoristické disciplíny jsou natolik odlišné, že najít toho nejlepšího je zhola nemožné, protože jakékoliv kriterium je neporovnatelné. Abych diskusi ještě trošku opepřil smile.gif tak přidám, přidám...... smile.gif nejlepšího jezdce rallye Henri Toivonena, který se zabil v roce 1986 na Korsické rallye v přemotorizované Lancii Delta ve fantastické, leč zabijácké třídě B, která byla po této nehodě zrušena, v motocyklech Giacoma Agostiniho, který byl se svou MV Agustou nepřekonatelný a získal 15 titulů mistra světa ( imho MV Agusta vyrabí nejlepší motocykly dodnes ) a v serii NASCAR zcela nepopiratelně, a to mi nikdo nevyvrátí Dale Earnhardta. A máte o čem přemýšlet ........ smile.gif

to je na dlouhé přemýšlení smile.gif

a co říkáš na tyto pány :

Stig Blomqvist, závodí dodnes ikdyž už není nejmladší (přeci jen je mu už 61), měl jsem tu čest vidě ho naživo loni na Jänner rallye a je to nezapomenutelné, nebo Walter Röhrl dnes testovací jezdec Porshe.

jinak mé nejoblíbenější auto auto z B skupiny je asi Peugeot 205

user posted image

Návštěvník Snow
Odesláno

Ach jo! Někdo tady pořád nedokáže pochopit, že každý má právo na své rozhodnutí. Jestni někdo něco dělat bude nebo ne, je jenom jeho věc a nikomu jinému nepřísluší to soudit.

Vůbec nechápu o čem píšeš, nespletl jsi se ? Někdo Ti odebírá Tvá práva na to co budeš dělat a co ne a proboha kdo Tě tady soudí ? Jsi totálně mimo, bude už skoro jedenáct, tak se probuď !!!

Návštěvník Snow
Odesláno

to je na dlouhé přemýšlení smile.gif

a co říkáš na tyto pány :

Stig Blomqvist, závodí dodnes ikdyž už není nejmladší (přeci jen je mu už 61), měl jsem tu čest vidě ho naživo loni na Jänner rallye a je to nezapomenutelné, nebo Walter Röhrl dnes testovací jezdec Porshe.

jinak mé nejoblíbenější auto auto z B skupiny je asi Peugeot 205

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/t...205WRC_1984.jpg

Samá Top smile.gif smile.gif jména a já přidám První dámu rallye, která byla schopná uřídit Jumbo Audi Quattro a pravidelně vyhrávat, Michèle Mouton, co Ty na to ?

Odesláno

Vůbec největší frajer se jmenoval Eliška Junková.

jo jo její úspěchy se opravdu nedají přehlédnou a už vůbec ne přehlížet:

1926: Závod do vrchu, Zbraslav-Jíloviště, 1. místo

1926: Závod do vrchu, Klaussenpass, 2. místo

1927: Velká cena Německa, Nurburgring (Německo), 1. místo

1927: Závod Coupé des Dames, 1. místo

1928: Závod Targa-Florio, 5. místo

Návštěvník Snow
Odesláno

princ bira, chiron, caracciola... to byli frajeri... to co jezdi ted, to je krize...

Vůbec největší frajer se jmenoval Eliška Junková.

Na tom něco je smile.gif

Odesláno

Jasně, a to nemluvíme o tom , jak byly tehdejší podmínky odlišné od dnešních. Na Targa F. našla v dráze kámen, kterej tam předtím nebyl, atd.atd.

P.S. Měl jsem tu čest ji znát osobně.

Odesláno

Samá Top smile.gif smile.gif  jména a já přidám První dámu rallye, která byla schopná uřídit Jumbo Audi Quattro a pravidelně vyhrávat, Michèle Mouton, co Ty na to ?

na to se nedá říct nic jiného, než, že pře ní smekám.

Je vidět, že o závodění, ať už je to rallye, F1, Nascar se dá mluvit velmi velmi dlouho.

A opravdu nemá smysl řešit které závody jsou nejlepší...

Návštěvník Snow
Odesláno

Jasně, a to nemluvíme o tom , jak byly tehdejší podmínky odlišné od dnešních. Na Targa F. našla v dráze kámen, kterej tam předtím nebyl, atd.atd.

P.S. Měl jsem tu čest ji znát osobně.

Fakt ?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...