Přejít na obsah

BASILEJSKEJ NÁŠUP

Doporučené příspěvky

Odesláno

To midloch:

A nejlepší lyžování je na běžkách, na běžkách s puškou, slalom, sjezd nebo rychlostní sjezd?

Chápu, že se ti líbí rallye, ale proto snad ještě nemusíš někomu říkat, že s F1 je mimo. (Jo a mimochodem, pokud ti chybí 80-tá léta, kdy v F1 každý rok umřelo pár pilotů, tak je mi tě fakt líto! A pamatuješ na auta z dob Lancie Delta, tak tu třídu zrušili, protože tam taky někdo umřel! To ti muselo být asi líto, že to udělali proto, aby to bylo bezpečnější, co?)

A které jsou podle tebe njlepší hodinky PP, GP, AP, UN, VC, Rolex nebo jiné .......? A když ty podle tebe nejlepší někdo nemá, tak je mimo?

Chce to trochu tolerance!!!!!

• Odpovědi 128
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

To midloch:

A nejlepší lyžování je na běžkách, na běžkách s puškou, slalom, sjezd nebo rychlostní sjezd?

Chápu, že se ti líbí rallye, ale proto snad ještě nemusíš někomu říkat, že s F1 je mimo. (Jo a mimochodem, pokud ti chybí 80-tá léta, kdy v F1 každý rok umřelo pár pilotů, tak je mi tě fakt líto! A pamatuješ na auta z dob Lancie Delta, tak tu třídu zrušili, protože tam taky někdo umřel! To ti muselo být asi líto, že to udělali proto, aby to bylo bezpečnější, co?)

A které jsou podle tebe njlepší hodinky PP, GP, AP, UN, VC, Rolex nebo jiné .......? A když ty podle tebe nejlepší někdo nemá, tak je mimo?

Chce to trochu tolerance!!!!!

?????????? jsi trochu mimo, bavím se o tom že pouze rallye je nejblíž k realitě a jsou tam naprosto nejlepší jezdci. K tomu dalšímu co jsi napsal se radši nebudu ani vyjadřovat...

PS: Jsem rád že aspoň někomu jsem líto

Odesláno

To midloch:

Jo a mimochodem, pokud ti chybí 80-tá léta, kdy v F1 každý rok umřelo pár pilotů, tak je mi tě fakt líto! A pamatuješ na auta z dob Lancie Delta, tak tu třídu zrušili, protože tam taky někdo umřel! To ti muselo být asi líto, že to udělali proto, aby to bylo bezpečnější, co?

Těch co zemřeli mi líto je, ale třeba pro mne má F1 z těchto let kouzlo, které mi u dnešní tak nějak chybí.

Co se třídy B týká to je kapitola sama pro sebe a debata o jejím zrušení by byla asi na dlouho, ale trochu chybí určitě každému rallye fandovi.

Odesláno

Jsem mimo, nebo to co jsi napsal, jsi myslel jinak, než jak jsem si to vyložil???????

Psal jsem o reálnosti a s tím je jako jedna nádoba spojeno i míra rizika, tak jako je míra rizika na běžné reálné silnici, kde se každý musí s podobnými situacemi sám vypořádat, s tím že v rallye se bavíme o úplně jiných rychlostech a tím i technice jízdy. Nejde o to kde je kolik mrtvých, ale o řidičích kteří musí zvládat každou situaci, kterých je dle mého soudu v rallye mnohem více než v F1. F1 je technická záležitost na relativně bezpečné trati, kterou je možno do detailu nastudovat a nasimulovat dopředu. Rallye se jede za každého počasí včetně sněhu a na každém povrchu včetně šutrů (turecká rallye) ti kdo jsou před tebou svou jízdou udělají z trati něco úplně jiného než když sami starovali ( např. rozježděné bahno) navíc tratí je obrovské množství, mění se a nejsou konstatní, pilot musí být velmi přizpůsobivý k měnící se situaci a vše dokonale zvládnout.

F1 mi přijde jako nafouknutá umělá okruhová bublina kde se točí peníze. Poslední dobou to na mě působí tak že se FIA, vědoma si divácké úspěšnosti rallye, snaží různými omezeními ubrat na atraktivitě a tím přilákat více lidí do kolotoče F1...

BTW třída B byla o hrdinství...

Odesláno

Kdyz jsme u toho, jake hodinky nosi rallye jezdci? V F1 je sice velke pretizeni, ale asi to tam moc hazet nebude wink.gif

no myslím že na hodinky se dívají tak do startu pak už na to nemají čas :-)

Odesláno

Kdyz jsme u toho, jake hodinky nosi rallye jezdci? V F1 je sice velke pretizeni, ale asi to tam moc hazet nebude wink.gif

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

tak teď jsi mě fakt pobavil! Bravo!

Odesláno

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

tak teď jsi mě fakt pobavil! Bravo!

:-D

Odesláno

Poslední dobou to na mě působí tak že se FIA, vědoma si divácké úspěšnosti rallye, snaží různými omezeními ubrat na atraktivitě a tím přilákat více lidí do kolotoče F1...

No je to presne naopak. Na závodoch F1 je viac platiacich divákov ako na WRC a závody F1 prenáša (priame prenosy) oveľa viac televízií. Práve preto sa WRC snaží trate skrátiť a upraviť tak aby sa viac dali pokryť kamerami. Inak už len z princípu, že F1 sa jazdí na okruhu a jazdci jazdia spolu je pre divákov atraktívnejšia. V rally všeobecne jazdci štartujú v inervaloch, na trati sa až na nejaké výnimky vôbec nestretnú, chýbajú tu súboje medzi jazdcami (niežeby ich aj v F1 v poslednej dobe bolo nejako veľa - zlaté 80. a 70. roky). Divák môže pozerať vlastne iba na to akým spôsobom prejde ten-ktorý jazdec určitý úsek trate, to je všetko. Navyše sa zrušili divácky atraktívne nočné časti závodov. Porovnávať náročnosť F1 a rally sa dosť dobre nedá. Ide sa za úplne iných podmienok (meniace sa prostredie na rally vs vysoké rýchlosti a preťaženia a prítomnosť druhých jazdcov).

Odesláno

Poslední dobou to na mě působí tak že se FIA, vědoma si divácké úspěšnosti rallye, snaží různými omezeními ubrat na atraktivitě a tím přilákat více lidí do kolotoče F1...

No je to presne naopak. Na závodoch F1 je viac platiacich divákov ako na WRC a závody F1 prenáša (priame prenosy) oveľa viac televízií. Práve preto sa WRC snaží trate skrátiť a upraviť tak aby sa viac dali pokryť kamerami. Inak už len z princípu, že F1 sa jazdí na okruhu a jazdci jazdia spolu je pre divákov atraktívnejšia. V rally všeobecne jazdci štartujú v inervaloch, na trati sa až na nejaké výnimky vôbec nestretnú, chýbajú tu súboje medzi jazdcami (niežeby ich aj v F1 v poslednej dobe bolo nejako veľa - zlaté 80. a 70. roky). Divák môže pozerať vlastne iba na to akým spôsobom prejde ten-ktorý jazdec určitý úsek trate, to je všetko. Navyše sa zrušili divácky atraktívne nočné časti závodov. Porovnávať náročnosť F1 a rally sa dosť dobre nedá. Ide sa za úplne iných podmienok (meniace sa prostredie na rally vs vysoké rýchlosti a preťaženia a prítomnosť druhých jazdcov).

Nesouhlasím, to že je více platících lidí za MS office neznamená že je lepší než Apple. Lepší je marketing. Jedna z ran WRC byl zákaz startu vozů WRC jinde než na WRC, lidé prostě chodili v desetitisících i na obyčejnou barumku. Osobně mě F1 velmi nudí a jelikož je člověk na nějaké tribuně je velmi odtažitý k dění na trati. Naopak rallye je mnohem kontaktnější na různých erzetách si vybíráš r.zná místa a z naprosté blízkosti vnímáš rychlost a sleduješ projetí zatáček. Jednou jsem poslouchal v rádiu právě srovnání rallye vs F1, máš pravdu že se to srovnávat nedá, protože rallye je mnohem náročnější, jede se mnoho různých tratí v dlouhých časových úsecích, jezdci čelí obrovskému vedru a prašnosti, nebo naopak zimě a náledí, se svými auty skáčou používají ruční brzdu aproto musí zvládnout mnohem více techniky. Jezdci se nemůžou něco nazpaměť učit jako na fixním okruhu. Bezesporu je rychlost v F1 ohromná, ale ještě více ohromující je jet třeba jen 120km/h v rallye monte carlo v uzoučkých uličkách mezi baráčky a pod sebou mít stometrový sráz pro tuto ohromnou náročnost musí mít navigátora což je unikum.

WRC rulez!

Návštěvník Diskutér
Odesláno

Otázka, zda je lepší jezdec WRC či jezdec F1 je chybná ve své podstatě. Oba jezdci jsou exkluzivními řidiči. Oba jezdci znají dokonale umění řídit. Jezdec v F1 je jezdcem, který jezdí takřka o řád rychleji... než jezdec WRC, ovšem zase jede na dokonalé a přečtené trati. Jezdec WRC jede sice o řád pomaleji, ovšem zase jede po nedokonalé silnici, kterou teprve čte očima. Proto není lepšího, není horšího. Jsou než jezdci WRC a jezdci F1. Před každým z nich je nutno smeknout. A abych to vrátil k tématu... pak je tu jedna tikající (svým tvarem vlastně paradoxní) ikona světa rychlých kol, a tou je HEUER (TAG Heuer), model Monaco, vyvedený v barvě očí, co měl Bullitt... Každý šofér zná, každý šofér ví... Až narazíš na obdobnou ikonu, napiš.

Odesláno

SUBARU STI RULEZ!!!!

WRC je realita F1 je umělotina, obojí je mistrovství, ale před pár lety docela do podrobna v jednom motoristickým časopise vyvraceli mýtus, že Shumacher je nejlepší řidič na světě, bylo tam několik srovnání a pádných argumentů, že Solberg je úplně někde jinde....

Odesláno

a co NASCAR chlapi, tam to není takovej marketing jako v F1,limity, konzervace vývoje, omezení, zajíždění do boxů. Je to jinej adrenalín. Jinak není horších a lepších jezdců. Jen někteří jedí buchty s povidlama a jiní s mákem, ale dohromady to jsou opravdoví borci. A midloch se zase projevil jako mistr demagogie.

Odesláno

diskuter tu cituje dva moje oblibene filmy le mans a bullit, prave na le mans je krasne jak jeste v roce ´71 byl zavod na okruhu tezky (precteny, neprecteny) a nebezpecny; k ikone tag heuer monaco - v tom filmu je jedna drobna chyba - mc queen ma na zacatku na ruce rolex submariner (zrejme jeho civilni hodinky) a pozdeji prijde na radu product placement

Odesláno

a co NASCAR chlapi, tam to není takovej marketing jako v F1,limity, konzervace vývoje, omezení, zajíždění do boxů. Je to jinej adrenalín. Jinak není horších a lepších jezdců. Jen někteří jedí buchty s povidlama a jiní s mákem, ale dohromady to jsou opravdoví borci. A midloch se zase projevil jako mistr demagogie.

midloch hlavnně napsal pádné argumenty proč je rallye nejreálnější motoristická záležitost wink.gif

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...