jufujufu Odesláno 1. září 2013 Nahlásit Odesláno 1. září 2013 Dostal jsem se z pozůstalosti k hodinkám Eduard Kummer Betlach a chci poprosit o radu komu je podle vás nejlépe v Brně a okolí svěřit k renovaci, protože manželce se líbí a chtěla by je nosit. Bohužel nejdou a chybí jim víčko, asi celkem dlouho, takže stav strojku může být dost tristní. Případně pokud někdo z obrázku poradíte kde hledat nějaké informace ať víme co je to za hodinky, protože krabička ani žádné papíry se k nim nezachovaly. Zatím googlím celkem neúspěšně. Díky.
bohus76 Odesláno 1. září 2013 Nahlásit Odesláno 1. září 2013 Jediná zmínka na mikrolisk zde http://www.mikrolisk.de/show.php?site=280&suchwort=Kummer&searchWhere=all Bettlach Manufacture d'Horlogerie Ed. Kummer SA Bettlach, Schweiz
Karlos Odesláno 1. září 2013 Nahlásit Odesláno 1. září 2013 Strojek vypadá dost zašle a unaveně a navíc je to jednoduchý a nekvalitní strojek bez ložisek, takže jestli se ho podaří rozchodit, tak bude nespolehlivý a hodně nepřesný. A když chybí to víčko... Nechceš raději manželce na nošení koupit nějaké lepší? Tyhle bych dal jen do šuplíku jako památku, nic víc.
jufujufu Odesláno 1. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 1. září 2013 Díky za odpvědi - Manželka má hodinek dost :-) A samozřejmě tyhle hodinky jsou "cenné" jen pro nás. Takže snaha o to je rozchodit bude spíš srdeční záležitost a asi bude jedno jestli nepůjdou přesně, ale dík z anázor.
Karlos Odesláno 1. září 2013 Nahlásit Odesláno 1. září 2013 Rozumím. Půjde o to co jim vlastně je a kolik to rozchození tedy bude stát. Zastav se s nima u nějakýho hodináře, ať na ně jen koukne a řekne ti co jim je, jestli je na nich něco poničeného. Další postup pak zvaž sám.
jufujufu Odesláno 2. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 2. září 2013 přesně tak a tím se dostáváme k jádru pudla - nemáte nějaký tip, ke kterému z mnohých hodinářů zajít? jinými slovy abych se nesnažil požádat o takovu práci někoho kdo už jen dávno vyměňuje baterky :-)
Argon Odesláno 2. září 2013 Nahlásit Odesláno 2. září 2013 Být to v Litoměřicích, tak bych o jednom výborném věděl... ale určo ti někdo doporučí i brńáka. Ten strojek vypadá opravdu hodně jetě, snad to bude jen o čištění. Pamatuješ si v chodu? Neměly nějakou nehodu? Pád či něco takového? Horší to bude se sháněním zadního víčka.... bylo klasické zacvakávací nebo na pantík?
jufujufu Odesláno 2. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 2. září 2013 Hodinky jsem poprvé viděl v tomto stavu, víčko tipuju na zacvakávací.
Klotzman Odesláno 2. září 2013 Nahlásit Odesláno 2. září 2013 V Brně v hodinářství Sarah na Pánské (v servisu) je jeden celkem šikovnej borec...akorát si nemůžu za prase vzpomnět na jméno. Nebo holt Strnad na Veveří - jestli máš hroší kůži :-)
jufujufu Odesláno 2. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 2. září 2013 Na Strnada jsem myslel, ale jen kvůli jeho prezentaci na webu a kvůli tomu, že mi provedl jednoduchou opravu hodinek co nosím, ale to jsem to tam dal proto, že je distributor té značky - nějaký konkrétní důvod proč je třeba mít "hroší kůži" ?
Klotzman Odesláno 3. září 2013 Nahlásit Odesláno 3. září 2013 No starej Strnad je někdy celkem drsnej, neochotnej a arogantní. Ale pokud tu opravu vezme, tak už ji asi udělá dobře. Co mě kdy dělal, tak udělal dobře, ale po dvou návštěvách, kdy na mě hulákal, už tam raděj dneska posílám otce, který je stejného ražení :-)Ale bývá tam i jeho syn a s tím se dá mluvit normálně.Jo a ten borec v hodinářství Sarah se jmenuje Káňa, nebo Káně - to dodnes nevím přesně. Nedávno mi rozchodil autohodiny, na které se jinde ani nechtěli podívat (např. u Strnada :-)
jufujufu Odesláno 4. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 4. září 2013 jj, i tak se dá budovat image výjmečosti - Ota Pavel píše o malíři Nechlebovi, který si taky vybíral koho namaluje a proto se u něj všichni chtěli malovat :-) Ale dík za tip, zajdu nejdřív do Sarahu a pak uvidíme.
jufujufu Odesláno 9. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. září 2013 Spíš jen na okraj - Nebude to tak jednoduchý, krize není dost velká a ti které jsem zatím oslovil na mne koukají jako na blázna, že bych po někom chtěl nějakou práci.. Dobrá byla odpověď ....to budete muset najít někoho kdo si to dělá doma a má čas..Jak jsem se obával hodináři vyměňují baterky a ohnuté osičky k řemínkům .. Tak holt musím dál hledat nějakýho fachmana ...Nechci přece něco zadarmo. Ale co čas mám a aspoň se něco nového dozvím o světě hodinářů.
xcelsion Odesláno 9. září 2013 Nahlásit Odesláno 9. září 2013 Problém je v tom, že někteří hodináři (opakuji někteří, abych někoho neurazil), budou raději bědovat o špatných časech a houpat nohama. Jinak pravděpodobně mám hodinky se shodným pouzdrem (ale ve stříbře) a strojkem (bohužel nefunkčním - pravděpodobně by stačilo vyčistit a namazat, setrvačka se párkrát protoči a zastaví). Pokud bys měl zájem, za drobnější finanční obnos přenechám.
Klotzman Odesláno 9. září 2013 Nahlásit Odesláno 9. září 2013 A zkoušels toho Káněho v Sarahu ? Na mě působil celkem ochotně...?
jufujufu Odesláno 9. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. září 2013 Zkoušel - nepochodil jsem. Schválně tu nepíšu, kde všude mne odmítli - stěžovat si není můj styl a zatím nevím jestli vlastně to odmítání není to nejlepší co pro mne může dobrý hodinář udělat - tak na nějaké hodnocení tomu ještě dávám čas. Ale když už tady to forum je, tak tu budu postupně popisovat další kroky co vyzkouším a jak dopadnou, třeba někomu ušetřím slepou uličku.
jufujufu Odesláno 9. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. září 2013 xcelsion - Dík za nabídku, jako že bych získal to víčko....No o tom budu uvažovat až budu ve fázi, že si koupím hodinářskou lupu - šroubováky už mám ....a zadám do googlu : jak opravit hodinky ... Koneckonců není nakonec lepší si všechno udělat sám :-)
Karlos Odesláno 9. září 2013 Nahlásit Odesláno 9. září 2013 (upraveno) V 9. 9. 2013 v 9:11, jufujufu napsal: Spíš jen na okraj - Nebude to tak jednoduchý, krize není dost velká a ti které jsem zatím oslovil na mne koukají jako na blázna, že bych po někom chtěl nějakou práci.. Dobrá byla odpověď ....to budete muset najít někoho kdo si to dělá doma a má čas..Jak jsem se obával hodináři vyměňují baterky a ohnuté osičky k řemínkům .. Tak holt musím dál hledat nějakýho fachmana ...Nechci přece něco zadarmo. Ale co čas mám a aspoň se něco nového dozvím o světě hodinářů.Na druhou stranu, pokud má hodinář zaběhlý "baterkový byznys", tak mu to v pohodě stačí a celkem dostatečně mu to zaplní pracovní den. Pak umím pochopit, že se mu do toho vůbec nechce a že raději bezstarostně vymění x baterek, než aby se x hodin dloubal v hodinkách, které už předem vypadají dost bezvýsledně a mezitím se mu hromadila práce a netrpěliví zákazníci. Edit: Dnes je prostě doba baterek a jejich výměn. Na takovouhle práci má chuť a čas fakt málokdo. A krizí to podle mě není.Když chce někdo vyměnit baterku, tak celkem oprávněně očekává, že to bude na počkání a ne až za tři dny, až hodinář dodělá něco jiného. A z vlastní zkušenosti vím, že dělat nějakou práci, když mě při tom neustále někdo vyrušuje s něčím jiným, je na prášky. Upraveno 9. září 2013 uživatelem Karlos
jufujufu Odesláno 9. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. září 2013 Já to chápu a respektuju - a co se týká souvislosti s krizí - v knize Den kdy došly prachy kde se popisuje ta velká hospodářská (opravdová) krize, se píše jak si bohatí lidé krizi užívali protože se snadno sháněl někdo kdo udělá nějakou práci a byl za tu práci rád a ne že máš v jedné ruce rozbité hodinky ve druhé kreditku a připadáš si jako prosebník :-)Samozřejmě to není problém jednoho oboru - dělám ve stavebnictví dobrý obkladač, tesař, nebo malíř pokojů - to je úplně stejná situace.
Karlos Odesláno 9. září 2013 Nahlásit Odesláno 9. září 2013 (upraveno) Jsem rád, že to chápeš, a že už se příště na hodináře nebudeš dívat tak, jak jsi tu psal EDIT: A k té krizi - hodinář je odborník, krize může být sebevětší a prostě nemůžeš nabrat 10 lidí z ulice a udělat z nich hodináře, abys nemusel čekat jako prosebník. Upraveno 9. září 2013 uživatelem Karlos
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se