Přejít na obsah

Jak velký displej s Androidem?

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nevím proč by měl být Android špatný, já jsem běžný uživatel se středními nároky. První PDA jsem měl asi před 15 lety, tehdy Windows CE, pak další s WM, na systém jsem byl zvyklý, tak jsem pak koupil HTC HD2 s WM. Když dosloužil, letos v létě přišla na řadu nedávná vlajková loď, bondovská Xperia T, ale po dvou měsících šla z domu, nějak jsme si na sebe nezvykli, mj. nablízko s brýlemi na dálku hůř vidím a nebavilo mne brýle stále nadzvedávat. Po dlouhém výběru jsem koupil novinku LG G2, který je při velkém 5,2" FullHD displeji relativně malý, to mne dost překvapilo(G2 drží rekord v poměru velikost displeje/velikost přístroje). Displej je kromě toho naprosto dokonalý, Gorilla Glass 2, na baterku mi telefon vydrží 2-3 dny což je bomba, velmi slušný foťák s optickou stabilizací, HDMI (připojitelnost k TV) atd., hodně vysoký výkon, spousta nových funkcí, ovládání gesty a slušná cena. Android funguje, neseká se, dá se stáhnout aplikace snad na všechno. A kromě toho jsem nadšen z elegantního "chytrého" flipového pouzdra, mám už 2 barvy (je to jako s hodinkami, pro každou příležitost něco jiného). Kdo nechce malý telefon ani obrovské pádlo a přitom má na displej vysoké nároky, doporučuji G2, nevýhodou je 16GB bez karet, ale brzy by měla být i 32GB varianta.

post-3283-0-73244900-1383125471_thumb.jpg

Odesláno

Myslim, ze android preferujeme my, kteri jsme byli puvodne na WM. WP byl na zacatku nedustojnym nastupcem. Prosel jsem si na WM prvnim poradnym telefonem Motorolou MPX 200, pak MDA Vario, HTC Universal, HTC HD2 a pak plynule presel na S2, S3, NOTE 3... Nevidim duvod, proc porizavat neco s WP a ani proc to resime v tematu o androidech.

Velkeho displeje jsem se celkem bal. Notum jsem odolaval, az posledni me presvedcil. Kdyz ted vezmu do ruky S3, tak se mi zda az moc mala.

Odesláno

Já mám Note 2 a taktéž jsem se toho většího rozměru bál. Když mám teď v ruce menší telefon, např. S 3, tak mi připadá malý. Zejména klávesnice. Jsem plně spokojen s telefonem a menší už bych nechtěl:-)

Odesláno

U většiny lidí funguje, že když mají menší telefony, ty větší jim připadají velké, neskladné, špatně se držící a ovladatelné jednou rukou. Já po Xperii T hledal něco s větším displejem ale ještě ne obrovské pádlo. Když jsem poprvé viděl LG G2, připadal mi velký ale ne obrovský, přesto jsem měl obavy, které zmizely jakmile jsem vzal telefon do ruky. Dobře sedí, do kapsy vklouzne dobře, široké nastavení typů a velikostí písma a dá se v pohodě ovládat jednou rukou (a to ji nemám velkou). A kdo má ještě menší ruku, může si nastavit klávesnici posunutou k levé či pravé straně displeje. Ale i bez toho se mi telefon drží a ovládá lépe než Xperia, na klápesnici jsem zatím neudělal jediný překlep, rychlost systému nesrovnatelná, reakce bleskové. Takže za mne - nedejte na "papírové" údaje rozměrů ale vezměte telefon do ruky, vyzkoušejte a pak se rozhodujte.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Týden mám Samsung Note 3,je už to pádlo,ale dá se,potřebuji to ke své práci a navíc začínám nějak blbě vidět nablízko.LG G2 je super,ale display 5.2 využívá část své plochy na software tlačítka.Osobně si myslím,že naprosto optimální bude nový Samsung S5 s uhlopříčkou 5,3 a hardware tlačítka.

Odesláno

Samsung Note 3 je nekompromisní, výkonné zařízení, které bere i mimotelefonní "manažerské" funkce vážně, jako pracovní nástroj nemá chybu. Uvažoval jsem o něm, ale nakonec skončil u kombinace LG G2 a Nexus 7 (ten už jsem měl dříve). Jasně, někdo řekne proč se tahat do práce se dvěma přístroji, mně to tak nepřijde a na mnoho mimopracovních akcí beru jen jeden "menší", tj. G2, který se vejde do kapsy. Jsem zvyklý na telefonování, SMS atd. jednou rukou, což G2 překvapivě zvládá. Je pravda, že displej 5,2" obsahuje dole SW tlačítka, ale i když je odečtu, zbývá cca 5" na samotný displej a kromě toho při prohlížení fotek a filmů tlačítka mizí a je k dispozici celý displej. Ten navíc zabírá cca 80% plochy přístroje, v tomto drží myslím rekord a je tedy zároveň celkem kompaktní. No a výdrž se stále zlepšuje, nyní jsem na 3-3 a půl dne. 

Tohle je vlákno o velikosti displeje. Volba není jednoduchá, skladnost a ovladatelnost se pere s přehledností, komfortem prohlížení a pracovním použitím. Já došel k tomu, že jedno zařízení mi tyhle věci nemůže splnit.    

Odesláno
  V 30. 10. 2013 v 10:07, nAscA napsal:

Nevidim duvod, proc porizavat neco s WP a ani proc to resime v tematu o androidech.

Protože jsou tu členové, co si bez náznaku zdůvodnění s čím měli problém potřebují plivnout na Android ve všech vláknech které se okolo tématu jen mihnou, tak proto.

Jinak, já po všem možném začal s Androidem na HTC Desire S, protože jsem nechtěl větší telefon, než byl můj tehdejší iPhone.

Na tomhle HTC jsem pochopil ty možnosti co jsem s iPhonem neměl a po roce se vrhnul do Galaxy S3. Ten mi nějak prostě nesedl, asi to bylo tou Samsungovskou nástavbou a velikost byla na hraně, ale ok. Než jsem ho prodal, pořídil jsem Nexus 4 a to je pro mně zhmotnění mých představ.

I když je stejně velká jako předešlý S3, nesrovnatelně lépe a jistěji se drží a čistý Android nezasviněný nástavbou je bleskurychlý. Nenapadá mě k čemu bych měl výhrady. Za mě tedy 4,7" optimální velikost.

Odesláno (upraveno)

Nexus nema sd slot, pro me no go. Fotky, filmy, muzika, vsechno (30 giga) menezuju pres notas a sd kartu. A na brachove Nexusu se mi ani po pul hodine zkouseni nepovedlo zkopirovat rychle a jednoduse fotky z mobilu do compu. A to s Androidem ziju stastne uz na tretim Samsungu, G1, N2, N3.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

Já se toho bál, ale i teď tam mám asi 8 her a hraju s těží jednu. Mp3 taky víc než bych byl schopen reálně poslouchat,

To co mobilem nafotím a nafilmuju tam mám od začátku co mobil mám. Už jsem to někde psal, mám tam i dvě navigace a jsem těsně přes polovinu. Možná proto, že na mobilu nesleduju filmy, tak si s touhle kapacitou vystačím, ale netvrdím, že to může stačit každému.

No a cloud prostě není adekvátní náhrada sd karty, to je jasný.

Já jiný nexus, než je "4" neznám, ale data do něj kopírují tak, že ho připojím přes USB a vyskočí mi okno a to si to komplikuji macem, který na rozdíl od win potřebuje doinstalovat Android File Transfer, ale to je maličkost. Druhá cestu kterou používám, je wifi. Na mobilu mám nainstalován univerzální prográmek SwiFTP (vím že asi existují i modernější a schopnější) a na iMacu pro komunikaci přes FTP software Cyberduck (určitě je milion alternativ i pro win) a pomocí počítače vidím uložiště v telefonu.

Odesláno

Hm, me se to proste nepovedlo s notasem na Woknech rozchodit. Bracha si ty fotky nakonec posilal pres mail. Asi jsme trubky. Sice udrzuju dva notasy s Woknama, jeden s Linuxem Mint, Note 3 s Androidem a v pocitacich se doma hrabu od W95, ale fotky z Nexusu jsem pres kabel do compu proste nedostal. Asi zatmeni mozku.

Odesláno

No ja to ted neresim, bo mam Note s sd slotem. Resil jsem to na navsteve u brachy. A Nexus proste nechci. Navic, kdyz ta, kdysi neoblibena, nastavba u Samsungu spolu se stylusem nabizi tolik dobreho navic. Na G1 to byla pruda, ted uz je to fajn.

Odesláno

jj taky mam Note 3 a jsem maximalne spokojen. Jeste mam S3 a S2 a premyslim, ktery si nechat jako zalozni... S2 vypada jako mensi verze Note 3, tak asi ten :)

Odesláno

Chápu, já to taky nemyslel jako nějakou propagaci konkrétně Nexuse. Jen jsem ho zmínil jako svojí volbu. Někdo potřebuje hardware klávesnici, někdo co nejmenší telefon, každý něco.

Já prostě nerozdejchával jak pomalu se třeba probouzí S3 po zmíčknutí tlačítka a to i přesto, že je to papírově hardware jako u počítače a  mnoho jiných věcí. Jak vidím u kolegů v práci, tak po update na 4.3 se jim už tak dlouhá prodleva ještě mnohonásobně prodloužila, takže ta nástavba se stává nyní neoblíbenou i u nich, zarytých samsungářů. Já s telefonem pracuju nárazově, mail, rychle slovník atd a tohle mi brmkalo na nervy x-krát denně.

Já vždycky myslel, že čistý Android je taková póza, ale když jsem to zkusil, tak jsem tomu přišel na chuť. Jediné co bych z nástavby Samsungu chtěl, je funkce, kdy zmeškaný hovor, nebo sms po zvednutí telefonu ze stolu zavrní. Jasně, že vidím blikat ledku, ale tohle bylo fajn.

Odesláno

To jsem právě teknkrát dělat nechtěl, nehledě na to že ty problémy asi nebyly takové jako jsou po nynějším update.

Jsem přesvědčenej, že bych to zmáknul udělat podle návodu, ale nechtělo se mi napravovat chyby výrobce s vědomím, že od něho za odměnu ztratím záruku.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...