Lamiczka Odesláno 6. října 2013 Nahlásit Odesláno 6. října 2013 Ahoj všem,našel jsem konečně doma hodinky o kterých jsem věděl, ale někam se mi zatoulaly. Nemůžu k nim ale nic najít a ani identifikace značky se mi nedaří. Na ciferníků mají nápis LUXI WATCH co. Vypadjí, že jsou ze žlutého kovu (bronz, zlato ? - chytají patinu do červeno hněda) se stříbrným řetízkem. Jsou tříplášťové, ale na žádném plášti nejsou žádné značky nic (jako mívají omegy, ...), pouze číslo 200, na kalibru je taky jen číslo 150712E, což bude předpokládám výrobní. Bohužel nejdou, chtěl jsem se zeptat, jesli by někdo neporadil s identifikací a eventuálně komu je dát na renovaci.Fotky hodím večer. Předem díky všem za jakoukoliv pomoc.
Karlos Odesláno 6. října 2013 Nahlásit Odesláno 6. října 2013 na kalibru je taky jen číslo 150712ENa jakém kalibru? Když mluvíš o kalibru, tak musíš uvést jeho označení, jinak jde o strojek a ne o kalibr.
Lamiczka Odesláno 6. října 2013 Autor Nahlásit Odesláno 6. října 2013 Cvaknul jsem je mobilem, bohužel lepší fotky teď nedokážu, foťák je na reklamaci :-( snad to bude stačit Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Lamiczka Odesláno 8. října 2013 Autor Nahlásit Odesláno 8. října 2013 Tak se mi podařilo dohledat něco o hodnikách, ale o značce v zásadě vůbec nic, tak se o to podělím. Jedinou zmínku o hodnikách se stejnou značkou jsem našel na německým fóru, podle čehož to vypadá, že jsou to druhý hodinky této značky o kterých je na netu zmínka :-Dhttp://uhrforum.de/luxi-watch-co-t142697 Jinak ani na mikrolisk.de není žádné info :-( Každopádně strojek využívá systém Roskopf, ovšem bude to nejspíš fake tehdejší doby, takže se jedná o "levný hodinky pro dělníky" který byly přesto dobře udělaný, bylo jich vyrobený kvantum, takže by snad neměl být problém s dílama. Dle tvaru korunky budou vyrobený až ve 20. letech, takže budou mladší než jsem si původně myslel. Praděda byl ale v 1. světové na frontě někde ve Francii a bůh ví kde ještě, takže by teoreticky mohli být z té doby, navíc co jsem četl, tak tento typ hodinek byl díky ceně a kontrukci v armádě oblíbený.Materiál bude možná nikl, nebo mosaz? Punc jsem nidke nenašel...http://www.musketeer.ch/watches/roskopf.html
Karlos Odesláno 8. října 2013 Nahlásit Odesláno 8. října 2013 Poradil sis sám, to je dobré a chválím. Ale nějakou renovací bych se asi nezabýval. Snad jedině nechat rozchodit strojek, ale bude to stát peníze a výsledkem budou hodinky stejné jako teď. To já bych jim vyhradil čestné místo ve vitrínce, když jsou po pradědovi a tím by moje investice do takových hodinek skončily.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se