little_w Odesláno 24. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2017 Ja vim... ted mi prave prisla posta a jsou tam Jeste cekam na balicek s hodinkama, zkompletuju to a vrazim sem fotky. Uz se na to tesim!
roza Odesláno 26. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2017 Zdar,takže report po cca týdnu nošení mých nových Amfin.Odpoledne v akváči s klukem dle očekávání přestály bez úhony.To jsem čekal.Lumi - některá ze soudružek v Čistopoli zřejmě usoudila ,že požadavek aby svítila i hodinová ručička je vrchol buržoazní dekadance.Prostě ani ťuk.No nic,mě jen tak neodradí,objednáme novou sadu,no...Dělají asi 15 denně do plusu.Při pokusu o korekci o minutu proti proudu se zastavila vteřinovka.A srdce.Ale obojí se opět rozeběhlo asi o 3 minuty později po sérii úderů stupňované intenzity.A od té doby už zase běží jako hodinky Ohyzdný tah se dal vyladit tak,že mi sedí nejlíp ze všch mých kusů.Měnit ho asi nechci,stejně už mi na zápěstí nezbylo nic za co by tahal.Závěr:asi je fakt miluju.
Návštěvník LONGINES Odesláno 26. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2017 Tak ted je vhodna chvile napsat svuj postreh. Kdyz se mi Amfibie vcera zastavily, a nepomohlo ani toceni ruckama sem a tam, zkusil jsem zas zasroubovat korunku, pak vysroubovat do polohy 1, a manualne natahnout korunkou. Pri asi desatym natahovacim pohybu korunkou se najednou z hlubinnych utrob Vostoku ozvala ohlusujici rana a z ty rany celej trup hodinek tak jeste dobrejch 5 sec vibroval A zase jdou jak... hodinky, jak pise roza Takze uz je nemusite flakat o stul, zed ci podlahu. Usetrite si tak za brusne pasty pouzite na rany zpusobene adjustaci typu "flakni jak nejvic svedes" A ted bych se zeptal: vi nekdo, co zpusobuje tohle obcasny zastavovani Amfibii? Jako ty hodinky vazne miluju, ale tahle nevypocitatelna nespolehlivost me zacina silne sejrit a popravde nechapu ji.. Jdou treba mesic, nebo 2, nebo 4 a najednou se zastavi... Pri naprosto stejnym zpusobu noseni, natahovani, pouzivani. Proste nechapu.
Jirka19 Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 Jak se tu nedávno řešila ta nesedící hodinová ručka (že je mírně pozadu než má být), tak mi to nedalo a musel jsem s tim k hodináři si to nechat srovnat, jelikož když už jsem to věděl tak mě to štvalo. Přibližně 5 minut mě přesvědčoval že je to v pořádku a že jsou asi špatně natištěný indexy a že na pětce to sedí, tak je to ok a že to bude v soukolí a ne ručkama atd., když jsem se nedal odbýt tak to za cca 2 minuty srovnal. 180 Kč včetně tlakovky, spousta keců, ale je to srovnaný a už můžu spát klidně:-)
roza Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 No,díky za tipy.Zkrátka si zvykám na to,že jsou to hodinky s osobností a občas si náš vztah okořeníme nějakým tím nasválem.Je to jako mít na ruce páskem přidělanou manželku,která taky čas od času z nepochopitelných důvodů ustrne a na dotaz co se děje,odpovídá temným :"nic".Však my víme,že se nakonec zase dá do pohybu....akorát to něco stojí...
Svatoslav Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 Mám stejnou zkušenost, jdou, jdou a jak si je chvíli nevšímám tak se zastavují. Nepomáhá jim jít v natahovači. Dám je na ruku nosím a v pohodě -2 sec. přes den +2.přes noc. Je to živý tvor.
dako Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 Tak to je celkem maras, já už objednal , fakt je, ze jsem viděl nějaké fotky strojku z Amphibii, a viděl i to celkem "hrubé" opracování, ale "problémy" nějak nečekám. No ale zase, za tu cenu?
ultrawatch Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 Tak mne nestrašte pánové, mám dvoje Amfibie a zatím vše OK a dnes mi pošták donesl po 12 ti denním putování po Rusi a dvou dnech u nás tyhle SE. Tak snad pojedou normálně. Jsem z nich nadšen a tak to doufám bude i nadále. pozdeji bych si dovolil přidat malou minirecenzi. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
aljoša Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 me se nejak loni v srpnu nebo kdy zastavily, 2x po sobe behem par dnu, pokazde byly na ruce a myslim ze dost natazene... jen jsem s nema zatrepal a rozesly se, od te doby asi klid...
5etter Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 Vy naděláte...Horší je, že mně se to několikrát stalo s autem, většinou daleko od baráku.
aljoša Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 (upraveno) Tak pokud po poklepání motoru/zdechnutí - nastartování jelo dál, tak pohoda ne? Upraveno 27. dubna 2017 uživatelem aljoša
Svatoslav Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 Ty moje asi žárlí, že nosím jiné. Jinak v pohodě, chtějí lidské teplo a zájem. Přesnost je vynikající.
Návštěvník LONGINES Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 Tak mne nestrašte pánové, mám dvoje Amfibie a zatím vše OK a dnes mi pošták donesl po 12 ti denním putování po Rusi a dvou dnech u nás tyhle SE. Tak snad pojedou normálně. Jsem z nich nadšen a tak to doufám bude i nadále. pozdeji bych si dovolil přidat malou minirecenzi. Mas to nadherny ultrawatchi! Ten cifernik je proste bomba a hodne orignalni! Vsak ja tam na ne taky brejlil, meli je tam jeste tusim s tmavemodrym cifernikem a na kuzi, ze jo? Ty tvoje se mi ale libi o dost vic, pac ty kruhy sem na tech tmavych nevidel. Ale treba to bylo fotografem. Jinak me sly Amfibie po koupi tak 2 nebo 3 mesice super, az pak obcas si postavily hlavu. Nejdriv sem se dost polekal, ze s nima neco je. Ale pak sem zjistil, ze to neni porucha, ale vlastnost. Myslim, ze takhle to maji vsichni. Ale musim zas svedomite rict, ze to docela mizi, tak si myslim, ze to treba vymizi uplne. Coz mi pripomina, ze sem nekde cet, a uz nevim kde, ale bylo to nejaky hodinkovy forum, ze prej(pokud to budu spravne interpretovat) stary typy hodinovych strojku se chovaly presne stejne, ze si toho nema clovek vsimat, a po +- 1 roce to samo zmizi. Ze se prej strojky potrebovaly jen "zajet". No a jak znamo ty nase Vostoky zadna zhava hodinarska novinka (pro me dikybohu) nejsou. Uvidime, ale rozhodne tomu davam sanci.
Svatoslav Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 Ultravatchi, také se musím připojit k pochvale, opravdu hodně pěkné gratuluji.
ultrawatch Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 to Longines a Svatoslav, děkuji chlapi, hodinky to jsou moc zajímavé, např. šestiboké neleštěné, matné pouzdro 650, plastické indexy a ciferník, no však po nějakém tom dni užívání sem hodím první postřehy. Přesnost zatím +10 s/12 hod na ruce. Tak se mějme fajn a Amfibkách zdar
Mirino Odesláno 28. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2017 Na margo toho zastavení se, i když jsou dostatečně natažené a potom ta rána, co tu popsal LONGINES... Já si myslím, opravdu to berte jen jako můj soukromý názor, že to bude prostě tím, že péro se odvíjí a potom se zasekne a hodinky nejdou. Takže dejme tomu polovina pera se odvinula do nuly, hodinky nejdou, ale přitom druhá polovina je utažená. Potom samo od sebe, ale spíš na nějaký "adjustační popud" ta překážka v perovníku povolí, potom teda ta rána a strojek běží dál. Předpokládám, že celý tento jev bude způsobený nahrubo opracovaným vnitřkem pérovníku. Prostě tam bude vysoustružený "gramofon", do kterého z času na čas zapadne hrana péra, tím se tocelé zablokuje a potom povolí. Taky předpokládám, že tím jak se péro utahuje a povoluje se vnitřek pérovníku zaběhne, vyhladí a tato závada přestane. Akrát teda to bude chtít první servis dřív, než jiné hodinky s dokonalejší technologií výroby. Ty špony tam prostě někde budou.
Návštěvník LONGINES Odesláno 28. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2017 No presne tak bych to taky videl. Myslis, ze to bude chtit ten servis na vycisteni? Servis u ruskych hodinek je pro me neco zcela vyjimecneho, vlastne proto sem si je zamiloval, ze to nejsou zadny zhyckanci...
Mirino Odesláno 28. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2017 Tak takto. Nejsem žádný hodinkový mág, abych se cítil na rozdávání rad. Ale ano, myslím, že kompletní vyčištění a promazání po záběhu bude nutné. Vzhledem k další životnosti strojku. Řekl bych do dvou let určitě. Záleží na nošení - nenošení hodinek. Přirovnal bych to k výměně oleje po záběhu v autě. Prostě ty špony z toho musí ven. Samozřejmě, že ten kdo slepě věří marketingovým pindům o tom, jak "naše" auto potřebuje i první výměnu oleje až po 30 tkm, tak ten to dělat nemusí. Anebo pokud bere auto - hodinky jako čistý spotřebák, že ano.
Návštěvník LONGINES Odesláno 28. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2017 Me to taky napadlo, jako to by pak uz slabaly naprosto neomylne. Hodinky ja teda ani nahodou jako spotrebku neberu- hodinky sou pro me svatost nejvyssiho kalibru. Ale tak a ted u koho (JC)? A komu z hodinaru se bude chtit do kompletni rozborky a nasledneho sestaveni "povl" ruskyho strojku-haha?! To sem teda zvedavej
little_w Odesláno 29. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 29. dubna 2017 Ja jsem posilal Vostoky do servisu jen jednou, a hodinar drzkoval. A co jsem se bavil jeste s dalsimi dvema, tak drzkujou taky. Nejak jim to nevoni... to je furt samy Japonsko a Svajcarsko, tak jsou nejaci zhyckani... asi. Ja jsem dneska letne. Potapece jsem hodil zpet na mesh, protoze barevnej perlon zabraly jiny Amphibie
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se