malbur Odesláno 20. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2021 Pokud to jde přes Českou vypyčpoštu tak upřímnou soustrast. Já už od 18. LISTOPADU! čeká na zasrané lejstro na základě, kterého budu moci doložit hodnotu zboží.
gargamel Odesláno 20. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2021 No ty kráso! Já si raději vždycky připlatil za ppl nebo něco podobnýho a nikdy žádný problém. Tuhle chybu jsem udělal jenom jednou, že sem si to dal poslat poštou. Po Rusku z Čistopole do odletu v San Petěrburgu necelý týden, u nás cesta z Prahy ke mě ( cca 170 km) přes 2 týdny - výsměch všem a všemu... Jo, a jinak ty Michalovi Amfibie sou parádní !
unived Odesláno 20. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2021 Ku mne sa to poštou skôr ako za 4 týždne nedostalo...
Roman-ZA Odesláno 21. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2021 (upraveno) Plati sa vsetko a trva to ako lacnemu.... Vostoky a ine sa daju nastastie kupit aj z Nemecka, takze tie tortury odpadaju. Upraveno 21. prosince 2021 uživatelem Roman-ZA
Návštěvník Odesláno 21. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2021 před 8 hodinami, gargamel napsal: No ty kráso! Já si raději vždycky připlatil za ppl nebo něco podobnýho a nikdy žádný problém. Tuhle chybu jsem udělal jenom jednou, že sem si to dal poslat poštou. Po Rusku z Čistopole do odletu v San Petěrburgu necelý týden, u nás cesta z Prahy ke mě ( cca 170 km) přes 2 týdny - výsměch všem a všemu... Jo, a jinak ty Michalovi Amfibie sou parádní ! Vďaka, ale ešte stále nie je doma)). Ja tiež využívam iba poštu, ale musím povedať, že teraz sa doručenie skrátilo cca na polovicu, začali to posielať z Moskvy priamo do Viedne, predtým mesiac (dokonca cez Bielorusko a čo ja viek kade ešte), teraz cca 2 týždne. No ale potom nastúpi to preclievanie a to je des. Preto by ma celkom zaujímalo ako to funguje s tým PPL v Rusku, aký je cenový rozdiel a hlavne ako je to potom s colnicou. Keď mi posielajú poštou tak to vyjde na cca 10 €. Budem vďačný, ak to trošku rozvedieš.
whitley Odesláno 21. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2021 před 18 hodinami, beginner napsal: Zdravím partyjo... technický dotaz, jak to máte teď s celním dluhem resp. projednáváním balíčku z Ruska? myslím DPH,Clo a poplatek za celní deklaraci... Mě 10. dorazil balíček do ČR, pod 150 EUR, clení jsem si udělal sám, bez vyzvání, přes celní aplikaci a 16. mi celníci potvrdili propuštění. Ale dle trakingu České pošty je stav "15. 12. zahájení celního řízení". Ještě že jsem to nekupoval pod stromeček, takže se nijak neupínám na dodání do Vánoc
whitley Odesláno 21. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2021 A nikde jsem ve vláknu nezaznamenal zmínku o ECEP, tak třeba to někoho inspiruje k urychlení clení, ostatní prominou. Pokud máte digitální identitu (datová schránka, eObcanka, bankovní identita) a znáte ruské (nebo jakékoliv jiné) trekovací číslo, můžete si clení vyřídit sami na https://cportal.celnisprava.cz/web/portal/ecep. Hned, jak to opustí zemi původu. Balík sice ještě nemám ale vypadá to, že celníci jsou rychlejší, než pošťáci. 13. 12. jsem vyplnil, 15. poslali údaje pro platbu a 16. potvrdili příjem a propuštění. Pokud právě nosím sovy do Athén, tak pardon.
gargamel Odesláno 21. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2021 před 7 hodinami, Michalv159 napsal: Vďaka, ale ešte stále nie je doma)). Ja tiež využívam iba poštu, ale musím povedať, že teraz sa doručenie skrátilo cca na polovicu, začali to posielať z Moskvy priamo do Viedne, predtým mesiac (dokonca cez Bielorusko a čo ja viek kade ešte), teraz cca 2 týždne. No ale potom nastúpi to preclievanie a to je des. Preto by ma celkom zaujímalo ako to funguje s tým PPL v Rusku, aký je cenový rozdiel a hlavne ako je to potom s colnicou. Keď mi posielajú poštou tak to vyjde na cca 10 €. Budem vďačný, ak to trošku rozvedieš. U mě to ruské PPLko fungovalo například takto :
Návštěvník Odesláno 21. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2021 před 3 hodinami, gargamel napsal: U mě to ruské PPLko fungovalo například takto : vďaka. a s tým preclievaním cez ppl je to ako.
gargamel Odesláno 21. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2021 Tak to nevím, asi Dimitrij tehdá napsal sumu, za kterou se nic neplatilo, nebo že je to dárek Rozhodně po mě nikdo nikdy nic nechtěl, bylo to rychle a čistě, přesně tak, jak to mám rád
beginner Odesláno 22. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2021 děkuji za názory. já objednal 5 balíčku s malými věcmi- lunety, datové věnce, cifry.. zaplatil jsem poště 200 kč za celní deklaraci i když bylo bez cla a dph a u dvou doplatek dph plus 200 kč za deklaraci. zkusím si aplikaci celního projednání bez zastoupení české pošty. a uvidím..
gargamel Odesláno 22. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2021 Hmm.... v podstatě řekněme za náhradní díly si zaplatil takový peníze? A kupoval si to taky z Meranomu? To je divný, tak je teda v tom případě možný, že se věci teda od toho 1.6. poněkud změnily, nic jinýho mě nenapadá...
Návštěvník Odesláno 22. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2021 před 2 hodinami, gargamel napsal: Hmm.... v podstatě řekněme za náhradní díly si zaplatil takový peníze? A kupoval si to taky z Meranomu? To je divný, tak je teda v tom případě možný, že se věci teda od toho 1.6. poněkud změnily, nic jinýho mě nenapadá... áno, zmenili, od 1.7.2021 pošta predkladá nekompromisne všetky zásielky na colné konanie)).
gargamel Odesláno 22. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2021 Tak to jsem celou dobu mimo, od tý doby sem nakoupil jenom dvoje pětky tady z Kosomu, tak to se omlouvám
whitley Odesláno 23. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2021 V 21. 12. 2021 v 16:52, whitley napsal: Mě 10. dorazil balíček do ČR, pod 150 EUR, clení jsem si udělal sám, bez vyzvání, přes celní aplikaci a 16. mi celníci potvrdili propuštění. Ale dle trakingu České pošty je stav "15. 12. zahájení celního řízení". Ještě že jsem to nekupoval pod stromeček, takže se nijak neupínám na dodání do Vánoc Tak se stal vánoční zázrak a balíček už mám v ruce. A za poznámku stojí, že Dmitry z Meranomu to posílá jako záruční opravu za 20 $. To vědět dopředu, tak ušetřím pár stovek na DPH. Ale díky clení bez pošty jsem evidentně ušetřil hlavně na čase.
whitley Odesláno 23. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2021 A tady moji první rusáci, doufám, že i toto spadá do kategorie Amphibia. Neptune SE 960763. Kupoval jsem si je na lítačku, tak snad chvíli vydržejí. Jen teda musím nejdřív najít koule (ne Ball) na to, abych doma přiznal, že jsem si koupil "UŽ" čtvrtý hodinky. To asi bude chronomagorský coming out...
gargamel Odesláno 23. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2021 Gratuluji, sou super! Jinak k tomu domovu, to patří taky do chronovývoje. V začátku to bylo dost podobné, nyní poslouchám už druhým rokem "Miláčku, ty sis dlouho nic nekoupil, líbí se ti nějaké hodinky, já ti je koupím, člověk si musí čas od času udělat taky radost " Je třeba trpělivosti a hlavně vydržet! Vydržet ! Jinak krásné svátky všem přeju!
Roman-ZA Odesláno 24. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2021 vitaj v klube ja mam Neptuny oranzady
Návštěvník Odesláno 25. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2021 (upraveno) V 23. 12. 2021 v 19:00, gargamel napsal: Gratuluji, sou super! Jinak k tomu domovu, to patří taky do chronovývoje. V začátku to bylo dost podobné, nyní poslouchám už druhým rokem "Miláčku, ty sis dlouho nic nekoupil, líbí se ti nějaké hodinky, já ti je koupím, člověk si musí čas od času udělat taky radost " Je třeba trpělivosti a hlavně vydržet! Vydržet ! Jinak krásné svátky všem přeju! poprosím podrobnější návod)), já svoje nákupu tiež zatiaľ zahmlievam. ozaj, tá zelená je top!, tiež som jeden čas uvažoval nad zeleným cifrom. Upraveno 25. prosince 2021 uživatelem Michalv159
whitley Odesláno 26. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2021 Pánové, děkuji za pochvaly. Barva má být modrozelená - "teal" ale v reálu se mu jeví o trošku více zelená, než na promofotkách. Více patrné je to na lunetě. Těžko říct, jestli je luneta opravdu světlejší / zelenější než cifr, nebo je to jen optický efekt. Ale to je téma pro autisty, já je určitě ponosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se