Přejít na obsah

Sphinxxovy auta a hodinky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím vás pánové!!!

Jak jsem některým slíbil, tak činím. Tak jsem se dočkal a pořídil si Breitling Pr. Hercules z roku 2006, tedy poslední model. Mám je od čtvrtka, kdy jsem pro ně cestoval téměř 800km a bylo to to, co jsem hledal.  

Předně než se více rozepíši, bych rád poděkoval místním znalcům, a sice těm, kteří mi radili, případně se kterým jsem i jednal. Takže Honzo(snake), Patriku(patprom), Tome(semi), Pavle (bandi), Jirko (M916) a dalším se kterými jsem byl v hojném kontaktu VELICE DĚKUJI ZA RADY. Obzvlášť bych tímto rád poděkoval Tomášovi.

Tak a nyní k hodinkám. Jak už jsem napsal, jedná o hodinky, které jsem dlouho vybíral a zhodnocoval jsem několik možností. Prošly mi rukama troje hodinky - přímo Hercules(2003-2006), z čehož jsem nakonec vybral tyto. Vysypal jsem se do nich z celých mých úspor a tudíž jsem vybíral i podle stavu. Ten si dovolím ohodnotit na 95-96%, zkrátka perfektní stav. Já jsem velký, ale doslova velký puntičkář a studuji každou drobnost, čili jediné co ubírá 100% stavu jsou drobné vlásečnice na tahu a mikro, ale fakt mikro oděrky na AR - ty jsou ovšem vidět jen pod velmi dobrým světlem a taktéž drobné vlásečnice na pouzdře. Ale jak jsem psal, jsem velký puntičkář, tudíž vidím i to co není :D .D :D :D . 

Já plánuji udělat jen přeleštění tahu. Obecně jsem si je koupil jen pro radost a jako první "pořádné hodinky", takže je rozhodně nebudu nosit denně, intenzita bude tak 1-2x za měsíc, jinak budou "odpočívat" v krabičce. Podle mě by byla velká škoda je nosit denně a hlavně bych rád zachoval tento perfektní stav. Protože to, co jsem měl možnost vidět, tak to rozhodně nebylo v takovémto stavu, jako tyto. Navíc jsem měl v ruce šedé i černé a můj subjektivní názor je, že ty černé vypadají mnohem lépe.  

Hodinky jdou zhruba 2s do plusu a jejich funkce asi nikdy nevyužiji. Prostě je mám jen jako kus poctivé práce a radost pro oko :) .

Nu a poslední věc, kterou bych vyzdvihnul a reagoval na některé místní připomínky, které jsem se dočetl v různých vláknech - a sice jejich hmotnost. Já osobně si to nemůžu vynachválit, nijak mne jejich hmotnost neobtěžuje ba naopak, člověk má pořad dojem, že má na ruce kus hodinek a to je mi příjemné. Co se týče velikosti (necelých 45mm), tak jsem spokojen i když 1-3 mm navíc by mi vůbec nevadily :) :) . 

Herculesy jsou v kompletním balení. Suma sumárům, mám z nich obrovskou radost. Trochu mě jen znepokojuje fakt, že jsem do toho dal fakt celé úspory, ale asi si to chce zvyknout :) .

Fotky nahraji během několika minut.

• Odpovědi 170
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Další fotky:

EDIT: jinak se omlouvám, ale nejsem žádný fotograf, takže kvalita je průměrná, ale aspoň něco :) .

Odesláno

Herculesy jsou jedny z nejhezčích Bček řady professional,měl jsem je v grey ciferníku a dodnes na ně s láskou vzpomínám,jsou to hodinky pro chlapy,díky váze se hodí i k sebeobraně.Opravdu gratulace k nádhernému kousku. A chronograf s dvojitými ručičkami je ojedinělý.

Odesláno

StanoBare: díky, ono to má svůj důvod a sice jsou skutečně krásné! A nosit je denně, by byl hřích, rád bych zachoval ten stav a nechci si představit, že někde lezu třeba z metra a švihnu s nimi o turniket, to bych se pos...., takže raději je budu fakt nosit svátečně. Včera jsem je dal do krabičky, ráno na ně mrknul a hned byl den hezčí :D . Fakt super, jsem z nich nadšený. A ten AR je fakt pecka.

Odesláno

No, tak to teda mega, ultra, hyper gratulace. Vypadají vážně skvěle. Musíš z nich mít obrovskou radost. Vím, jak dlouho jsi na ně čekal a že jejich pořízení pro tebe nebylo jako koupit si nový fusekle :D Moc dobře ten pocit znám. Tak užívej a pěkně je ponos, ať se z nich můžeš radovat naplno. Já bych v nich snad i spal.

Odesláno
  V 2. 11. 2013 v 19:36, belkov napsal:

Herculesy jsou jedny z nejhezčích Bček řady professional,měl jsem je v grey ciferníku a dodnes na ně s láskou vzpomínám,jsou to hodinky pro chlapy,díky váze se hodí i k sebeobraně.Opravdu gratulace k nádhernému kousku. A chronograf s dvojitými ručičkami je ojedinělý.

Moc díky, to potěší. Jak píšeš o těch chlapech, tak něco pro zasmátí - přijedu, zkouším, hodinky po předchozí dohodě nastaveny na MAXimum i včetně náhradního dílku tahu a tak tak jsem je zapnul ? :D :D . Takže už mám u AD objednaný další solo dílek, mám přesně obvod zápěstí 21.9 cm, což je dost a prostě jsou mi fest :).

Nu a ta váha je mi fakt příjemná, nikterak mě neobtěžuje.

Odesláno

Nestíhám reagovat :D .

Siwi: Vojto, máš naprostou pravdu, jejich pořízení mě úplně vyšťavilo, žena mi to dává patřičně najevo a bylo to skutečně nesnadné rozhodování, nicméně všechno tohle je nic proti té radosti. Neskutečně si jich vážím a hrozně mě to nabilo pozitivní energií v tom smyslu, že jsem si řekl, musím dělat všechno pro to a pořádně zamakat, abych jim mohl za tři, čtyři roky pořídit Navitimery. Navíc, jak jsem předeslal, Breitling je pro mne vysněná značka a ten neskutečný pocit mít je poprvé na ruce mi udělal po hoooodně dlouhé době velkou radost.  

Jinak k tomu rozhodování, sám víš, že jsem přemýšlel, že další postup měl být původně na Steinharty 47 a Béčka až tak za dva roky, ale nakonec jsem neodolal a skočil rovnou do Béček a musím říct, že nelituji. Sice už nemám dukátky, ale za to mám kus hodinařiny, aspoň tak to vnímám já.

JAJA: děkuji, určitě je :) . Takovou radost a pocit jsem už dlouho neměl.

Odesláno
  V 2. 11. 2013 v 19:57, Sphinxx napsal:

CEGY: díky, neboj psal jsem maximálně 2x za měsíc :D :D :D .

2x za měsíc, to bych vážně nedal, Davide :-))) Ale tak jo, chápu. Po vyvinutí takového úsilí a vynaložení tolika obětí včetně rodinného klidu, je opravdu třeba se k nim chovat jako k pokladu. Ono to má zase něco do sebe. Čím méně je budeš nosit, tím bude trvat delší dobu, než tě omrzí. Možná je to takový lék na chronobundus.
Odesláno

semi001 : Tome díky! Máš na tom díky svému poradenství velkou zásluhu :) .

siwi: Vojto, máš recht, prostě si jich vážím a vím, že jejich pořízením jsem těžce propadnul tomuhle "moru", který tady koluje :D , na druhou stranu a to beru jako velký paradox, jsem absolutně nezměnil názor na Monstery, myslel jsem si totiž ještě ve středu, že je prodám, ale neprodám. Mají hodně co do sebe a hlavně jsou ve stavu nových :D .

McStinger: děkuji, ano radost z nich mám obrovskou, podpis upravím :) .

Rybiz: asi máš recht, nedalo by mi to :) . Jsem rád že jsem je koupil, protože přesně takovýto stav jsem hledal. Na nákup auta a hodinek jsem až otravně náročný a hodně tomu obětuji, ale zase ovoce v podobě krásného stavu za to stojí :) .

Odesláno

Jinak bych se s vámi rád podělil o foto AR. Ten se mi totiž podařilo nafotit až na poněkolikáté a z různých úhlů. Za mě krása :) .

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...