Sphinxx Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2013 Zdravím vás pánové!!! Jak jsem některým slíbil, tak činím. Tak jsem se dočkal a pořídil si Breitling Pr. Hercules z roku 2006, tedy poslední model. Mám je od čtvrtka, kdy jsem pro ně cestoval téměř 800km a bylo to to, co jsem hledal. Předně než se více rozepíši, bych rád poděkoval místním znalcům, a sice těm, kteří mi radili, případně se kterým jsem i jednal. Takže Honzo(snake), Patriku(patprom), Tome(semi), Pavle (bandi), Jirko (M916) a dalším se kterými jsem byl v hojném kontaktu VELICE DĚKUJI ZA RADY. Obzvlášť bych tímto rád poděkoval Tomášovi. Tak a nyní k hodinkám. Jak už jsem napsal, jedná o hodinky, které jsem dlouho vybíral a zhodnocoval jsem několik možností. Prošly mi rukama troje hodinky - přímo Hercules(2003-2006), z čehož jsem nakonec vybral tyto. Vysypal jsem se do nich z celých mých úspor a tudíž jsem vybíral i podle stavu. Ten si dovolím ohodnotit na 95-96%, zkrátka perfektní stav. Já jsem velký, ale doslova velký puntičkář a studuji každou drobnost, čili jediné co ubírá 100% stavu jsou drobné vlásečnice na tahu a mikro, ale fakt mikro oděrky na AR - ty jsou ovšem vidět jen pod velmi dobrým světlem a taktéž drobné vlásečnice na pouzdře. Ale jak jsem psal, jsem velký puntičkář, tudíž vidím i to co není .D :D . Já plánuji udělat jen přeleštění tahu. Obecně jsem si je koupil jen pro radost a jako první "pořádné hodinky", takže je rozhodně nebudu nosit denně, intenzita bude tak 1-2x za měsíc, jinak budou "odpočívat" v krabičce. Podle mě by byla velká škoda je nosit denně a hlavně bych rád zachoval tento perfektní stav. Protože to, co jsem měl možnost vidět, tak to rozhodně nebylo v takovémto stavu, jako tyto. Navíc jsem měl v ruce šedé i černé a můj subjektivní názor je, že ty černé vypadají mnohem lépe. Hodinky jdou zhruba 2s do plusu a jejich funkce asi nikdy nevyužiji. Prostě je mám jen jako kus poctivé práce a radost pro oko . Nu a poslední věc, kterou bych vyzdvihnul a reagoval na některé místní připomínky, které jsem se dočetl v různých vláknech - a sice jejich hmotnost. Já osobně si to nemůžu vynachválit, nijak mne jejich hmotnost neobtěžuje ba naopak, člověk má pořad dojem, že má na ruce kus hodinek a to je mi příjemné. Co se týče velikosti (necelých 45mm), tak jsem spokojen i když 1-3 mm navíc by mi vůbec nevadily :) . Herculesy jsou v kompletním balení. Suma sumárům, mám z nich obrovskou radost. Trochu mě jen znepokojuje fakt, že jsem do toho dal fakt celé úspory, ale asi si to chce zvyknout . Fotky nahraji během několika minut.
Sphinxx Odesláno 2. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2013 Tak zde je první várka :
Sphinxx Odesláno 2. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2013 Další fotky: EDIT: jinak se omlouvám, ale nejsem žádný fotograf, takže kvalita je průměrná, ale aspoň něco .
Sphinxx Odesláno 2. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2013 Jinak velkou chválu si zaslouží perfektní čitelnost a LUMI .
palom Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2013 gratulujem ku krasnym hodinkam, najma ten kontrast medzi ciernym cifrom a bielymi subdial sa mi paci. uzivaj si ich a nikde neskrabni!
Sphinxx Odesláno 2. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2013 Díky, tohle mě taky oslovilo, nesplývá to a jsou fakt perfektně čitelné.
StanoBare Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2013 Výborné! Ale obdivujem ťa, že ich plánuješ nosiť sporadicky, ja by som nevydržal, patria na ruku častejšie Edit: a antireflex je parádny.
belkov Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2013 Herculesy jsou jedny z nejhezčích Bček řady professional,měl jsem je v grey ciferníku a dodnes na ně s láskou vzpomínám,jsou to hodinky pro chlapy,díky váze se hodí i k sebeobraně.Opravdu gratulace k nádhernému kousku. A chronograf s dvojitými ručičkami je ojedinělý.
Sphinxx Odesláno 2. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2013 StanoBare: díky, ono to má svůj důvod a sice jsou skutečně krásné! A nosit je denně, by byl hřích, rád bych zachoval ten stav a nechci si představit, že někde lezu třeba z metra a švihnu s nimi o turniket, to bych se pos...., takže raději je budu fakt nosit svátečně. Včera jsem je dal do krabičky, ráno na ně mrknul a hned byl den hezčí . Fakt super, jsem z nich nadšený. A ten AR je fakt pecka.
siwi Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2013 No, tak to teda mega, ultra, hyper gratulace. Vypadají vážně skvěle. Musíš z nich mít obrovskou radost. Vím, jak dlouho jsi na ně čekal a že jejich pořízení pro tebe nebylo jako koupit si nový fusekle Moc dobře ten pocit znám. Tak užívej a pěkně je ponos, ať se z nich můžeš radovat naplno. Já bych v nich snad i spal.
Sphinxx Odesláno 2. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2013 V 2. 11. 2013 v 19:36, belkov napsal: Herculesy jsou jedny z nejhezčích Bček řady professional,měl jsem je v grey ciferníku a dodnes na ně s láskou vzpomínám,jsou to hodinky pro chlapy,díky váze se hodí i k sebeobraně.Opravdu gratulace k nádhernému kousku. A chronograf s dvojitými ručičkami je ojedinělý. Moc díky, to potěší. Jak píšeš o těch chlapech, tak něco pro zasmátí - přijedu, zkouším, hodinky po předchozí dohodě nastaveny na MAXimum i včetně náhradního dílku tahu a tak tak jsem je zapnul ? :D . Takže už mám u AD objednaný další solo dílek, mám přesně obvod zápěstí 21.9 cm, což je dost a prostě jsou mi fest . Nu a ta váha je mi fakt příjemná, nikterak mě neobtěžuje.
JAJA Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2013 Velká gratulace, mám úplně totožné takže vím dobře, že je k čemu... :-)
Sphinxx Odesláno 2. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2013 Nestíhám reagovat . Siwi: Vojto, máš naprostou pravdu, jejich pořízení mě úplně vyšťavilo, žena mi to dává patřičně najevo a bylo to skutečně nesnadné rozhodování, nicméně všechno tohle je nic proti té radosti. Neskutečně si jich vážím a hrozně mě to nabilo pozitivní energií v tom smyslu, že jsem si řekl, musím dělat všechno pro to a pořádně zamakat, abych jim mohl za tři, čtyři roky pořídit Navitimery. Navíc, jak jsem předeslal, Breitling je pro mne vysněná značka a ten neskutečný pocit mít je poprvé na ruce mi udělal po hoooodně dlouhé době velkou radost. Jinak k tomu rozhodování, sám víš, že jsem přemýšlel, že další postup měl být původně na Steinharty 47 a Béčka až tak za dva roky, ale nakonec jsem neodolal a skočil rovnou do Béček a musím říct, že nelituji. Sice už nemám dukátky, ale za to mám kus hodinařiny, aspoň tak to vnímám já. JAJA: děkuji, určitě je . Takovou radost a pocit jsem už dlouho neměl.
CEGY Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2013 Taky gratuluju. A s tím nošením to nepřeháněj
Sphinxx Odesláno 2. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2013 CEGY: díky, neboj psal jsem maximálně 2x za měsíc :D .
semi001 Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2013 Velká gratulace, jsem rád, že dlouhá a trnitá cesta dopadla dobře Užívej jich
siwi Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2013 V 2. 11. 2013 v 19:57, Sphinxx napsal: CEGY: díky, neboj psal jsem maximálně 2x za měsíc :D .2x za měsíc, to bych vážně nedal, Davide :-))) Ale tak jo, chápu. Po vyvinutí takového úsilí a vynaložení tolika obětí včetně rodinného klidu, je opravdu třeba se k nim chovat jako k pokladu. Ono to má zase něco do sebe. Čím méně je budeš nosit, tím bude trvat delší dobu, než tě omrzí. Možná je to takový lék na chronobundus.
McStinger Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2013 Ja by som teda nevydržal mať ich v krabičke Zjavne z nich máš veľkú radosť a dosť si kvôli nim obetoval, takže veľká gratulácia. A nezabudni si upraviť podpis
Sphinxx Odesláno 2. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2013 semi001 : Tome díky! Máš na tom díky svému poradenství velkou zásluhu . siwi: Vojto, máš recht, prostě si jich vážím a vím, že jejich pořízením jsem těžce propadnul tomuhle "moru", který tady koluje , na druhou stranu a to beru jako velký paradox, jsem absolutně nezměnil názor na Monstery, myslel jsem si totiž ještě ve středu, že je prodám, ale neprodám. Mají hodně co do sebe a hlavně jsou ve stavu nových . McStinger: děkuji, ano radost z nich mám obrovskou, podpis upravím . Rybiz: asi máš recht, nedalo by mi to . Jsem rád že jsem je koupil, protože přesně takovýto stav jsem hledal. Na nákup auta a hodinek jsem až otravně náročný a hodně tomu obětuji, ale zase ovoce v podobě krásného stavu za to stojí .
Sphinxx Odesláno 2. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2013 Jinak bych se s vámi rád podělil o foto AR. Ten se mi totiž podařilo nafotit až na poněkolikáté a z různých úhlů. Za mě krása .
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.