Lion Odesláno 6. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2013 (upraveno) Tak to je pech... ja s nim nemam jedinz problem.... zatim. A az prijde nebudu vahat a bude to macbook air taky je nutno k neochotě technika přičíst fakt že SL je nejnižší řada, i když to je teď aktuálně Edge a i tak se najde ještě větší bláto já mám aktuálně na Xku 2 a půl roku a odešlo mi tlačítko trackpointu, vyměněna na počkání celá klávesnice... akorát lenovo čas od času vydá nové ovladače a mě přestane ledacos fungovat bluethoot mi žije vlastním životem, ještě že to použiju jednou za rok... ale vždycky je to na dlouhý lokte... asi přikoupím za 4k záruku na 5 let nebo skočím rovnou do Maca s retinou máš IPS?? hdd máš pořád ten 320 gb? Upraveno 6. listopadu 2013 uživatelem Lion
Triskell Odesláno 6. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2013 Ja mam od roku 2007 Acer Aspire 5520 a na to, že od té doby jede dnem a nocí skoro furt, tak se pořád jakž takž drží (hrdina revoluce ), takže Acery bych šmahem neodsuzoval. Protože ale už zaslouží náhradu, uvažuju teď o tomto - čtyřjádro, 1TB harddisk, celkem tenký... http://www.czc.cz/hp-pavilion-15-n053sc-stribrna/134854/produkt přiijde mi rozumně vybavený a ta cena neni tak strašná... jestli se tedy jako HP nerozsype, jak prukajda píše výše ve vlákně
Návštěvník Odesláno 17. května 2015 Nahlásit Odesláno 17. května 2015 Pánové, prosím o radu. Syn jde na gymnázium a za přijímačky jsem mu slíbil notebook. A protože tomu zas tak moc nerozumím, přeptám se zde, jakým směrem se orientovat. Co od toho noťase chci. Aby ho měl především na práci, sledoval filmy, surfoval na netu, komunikace s okolím a sem tam si zahrál hru. Nechci, aby na něm mohl rozjet jakoukoli novinku ve hrách, protože už teď ho musí kopat od playstationu. Moje značka ideál15,6", matný displej Full HD, i5, 8GB paměť. 1000 GB hardisk, vlastní grafická karta, dobré větrání, odolný, bo synovi vše padá z ruk...Otázky:je lepší matný nebo lesklý displej? bude na to čumět furt a bude ho tahat i venje nutné mít 8GB paměť pro běžné užití?je reálný rozdíl mezi procesorem i5 a i3?je mých nachystaných 15000-18000 dostačující nebo zcela mísu?Pokud není, co byste s nejmenším žalem ošulili?Má cenu čekat na červenec a Windows 10, bude to znamenat větší nabídku modelů v obchodech?děkuji za jakoukoli reakci, už mě z puberťáka lehce hrabe a chci to mít vyřešený. Jo a byl bych rád, aby mě s tím neotravoval znova v průběhu gymnázia, takže je na místě naděje, že to nebude za 4 roky nepoužitelná hromada plastu a tišťáku, nebo co to v sobě má?....
Josef01 Odesláno 17. května 2015 Nahlásit Odesláno 17. května 2015 Je to jednoduchý, vynech Windows a Android a pak už je to jedno...
lib Odesláno 17. května 2015 Nahlásit Odesláno 17. května 2015 15,6'' je na prenaseni moc. Taky 1000 GB je trosku overkill.Kdybys hledal v oblasti 13,3 a 500 GB, najdes neco, co by mu mohlo 2 roky vydrzet. Ale zapomeň na to, ze by cokoliv vydrželo 4 roky. Jde to dopředu moc rychle.
Davros Odesláno 18. května 2015 Nahlásit Odesláno 18. května 2015 (upraveno) Pánové, prosím o radu. Syn jde na gymnázium a za přijímačky jsem mu slíbil notebook. A protože tomu zas tak moc nerozumím, přeptám se zde, jakým směrem se orientovat. Co od toho noťase chci. Aby ho měl především na práci, sledoval filmy, surfoval na netu, komunikace s okolím a sem tam si zahrál hru. Nechci, aby na něm mohl rozjet jakoukoli novinku ve hrách, protože už teď ho musí kopat od playstationu. Moje značka ideál15,6", matný displej Full HD, i5, 8GB paměť. 1000 GB hardisk, vlastní grafická karta, dobré větrání, odolný, bo synovi vše padá z ruk...Otázky:je lepší matný nebo lesklý displej? bude na to čumět furt a bude ho tahat i ven je nutné mít 8GB paměť pro běžné užití? je reálný rozdíl mezi procesorem i5 a i3? je mých nachystaných 15000-18000 dostačující nebo zcela mísu? Pokud není, co byste s nejmenším žalem ošulili? Má cenu čekat na červenec a Windows 10, bude to znamenat větší nabídku?děkuji za jakoukoli reakci, už mě z puberťáka lehce hrabe a chci to mít vyřešený. Jo a byl bych rád, aby mě s tím neotravoval znova v průběhu gymnázia, takže je na místě naděje, že to nebude za 4 roky nepoužitelná hromada plastu a tišťáku, nebo co to v sobě má?....No budto by som volil na tvojom mieste starsi Macbook ci uz pro alebo air zalezi ako to chce Jr. prenasat alebo z mojich osobnych skusenosti by som siel do Lenova pri ktorom viem ze rada T znesie takmer akekolvek zaobchadzanie ... a tam uz vybrat nejaky zodpovedajuci model. Win 10 sa dockas pravdepodobne tak ci tak pretoze predpokladam ze spravia to ze kto si tento rok kupi komp s Windows 8 a 8.1 tak ziska zadarmo upgrade alebo za maly poplatok na Win 10. Ja osobne by som vsak siel do nejake MacBooku sam mam MB Air a neviem si ho vynachvalit sice chodim uz na vysku ale je to na skolu ultimatna masina a pre student to vie o to viac ocenit PS k otazkam: 1. leskly, 2. 8gb je viac ako dost 3. ked sa bude dat tka i5 ale ani s i3 nic nepokazis 4. za 18k isto nieco schopne splasis Upraveno 18. května 2015 uživatelem Davros
Josef01 Odesláno 18. května 2015 Nahlásit Odesláno 18. května 2015 Macbook Air 11" se dá koupit do 18 tis. v super stavu, hlavně vydrží reálně kolem 9 hodin, lehký a malý stroj, používám ho 4 roky. Hry máš tím pádem vyřešené a na filmy externí HDD. Jednou za čas uděláš za pár stovek upgrade OS a matný displej (taky jsem si už zvykl na lesklý) vyřešíš folií. OSX je podle mě dokonalý systém, mám i Windows a to se opravdu nedá srovnat. Pokud potřebuje MS office jsou pro Macbook taky, jinak může použit pro jednodušší věci zdarma office od Apple.
dieegoo Odesláno 18. května 2015 Nahlásit Odesláno 18. května 2015 Pánové, prosím o radu. Syn jde na gymnázium a za přijímačky jsem mu slíbil notebook. A protože tomu zas tak moc nerozumím, přeptám se zde, jakým směrem se orientovat. Co od toho noťase chci. Aby ho měl především na práci, sledoval filmy, surfoval na netu, komunikace s okolím a sem tam si zahrál hru. Nechci, aby na něm mohl rozjet jakoukoli novinku ve hrách, protože už teď ho musí kopat od playstationu. Moje značka ideál15,6", matný displej Full HD, i5, 8GB paměť. 1000 GB hardisk, vlastní grafická karta, dobré větrání, odolný, bo synovi vše padá z ruk...Otázky:je lepší matný nebo lesklý displej? bude na to čumět furt a bude ho tahat i venje nutné mít 8GB paměť pro běžné užití?je reálný rozdíl mezi procesorem i5 a i3?je mých nachystaných 15000-18000 dostačující nebo zcela mísu?Pokud není, co byste s nejmenším žalem ošulili?Má cenu čekat na červenec a Windows 10, bude to znamenat větší nabídku modelů v obchodech?děkuji za jakoukoli reakci, už mě z puberťáka lehce hrabe a chci to mít vyřešený. Jo a byl bych rád, aby mě s tím neotravoval znova v průběhu gymnázia, takže je na místě naděje, že to nebude za 4 roky nepoužitelná hromada plastu a tišťáku, nebo co to v sobě má?.... 1) Leský je hezčí, matný je lepší. Lesklý má krásné barvy, vše je na něj líbivější, ale jakmile do něj svítí slunce / jiný zdroj světla, funguje jako zrcadlo. Měl jsem dříve matný, teď mám lesklý a příště bych šel určitě zase do matného. 2) Ano. Na paměti rozhodně nešetřit - ostatně většina aktuálně nabízených strojů mimo totální lowend bude mít tuto hodnotu jako základ. 3) Na serfování na netu a na "práci" (co to znamená, office?) v tom rozdíl nebude. Místo řešení procesoru bych koukal po kouscích s SSD diskem, tam je rozdíl znát neskutečně.4) Za 18 koupíš už dostatečný stroj, SSD se tam možná nevejde, ale to lze případně pořešit časem, ceny stále klesají.5) 6) S Win10 se nabídka podle mě nezvedne, není důvod, jen výrobci budou instalovat novější soft. Upgrade bude (nebo stále slibují, že bude) zdarma, čekat tedy netřeba. No a já bych se narozdíl od odstatních na Mac vykašlal - pokud na tom synátor chce hrát hry atd, tak mu Win poslouží dostatečně a nemyslím si, že by při serfování na fejsbůku atd výhody MacOS ocenil
Návštěvník Odesláno 18. května 2015 Nahlásit Odesláno 18. května 2015 1) Leský je hezčí, matný je lepší. Lesklý má krásné barvy, vše je na něj líbivější, ale jakmile do něj svítí slunce / jiný zdroj světla, funguje jako zrcadlo. Měl jsem dříve matný, teď mám lesklý a příště bych šel určitě zase do matného. 2) Ano. Na paměti rozhodně nešetřit - ostatně většina aktuálně nabízených strojů mimo totální lowend bude mít tuto hodnotu jako základ. 3) Na serfování na netu a na "práci" (co to znamená, office?) v tom rozdíl nebude. Místo řešení procesoru bych koukal po kouscích s SSD diskem, tam je rozdíl znát neskutečně.4) Za 18 koupíš už dostatečný stroj, SSD se tam možná nevejde, ale to lze případně pořešit časem, ceny stále klesají.5) 6) S Win10 se nabídka podle mě nezvedne, není důvod, jen výrobci budou instalovat novější soft. Upgrade bude (nebo stále slibují, že bude) zdarma, čekat tedy netřeba. No a já bych se narozdíl od odstatních na Mac vykašlal - pokud na tom synátor chce hrát hry atd, tak mu Win poslouží dostatečně a nemyslím si, že by při serfování na fejsbůku atd výhody MacOS ocenil Děkuji všem za postřehy a názory. Ano, myslím, ze bude dělat především na ms office.
Josef01 Odesláno 18. května 2015 Nahlásit Odesláno 18. května 2015 No a já bych se narozdíl od odstatních na Mac vykašlal - pokud na tom synátor chce hrát hry atd, tak mu Win poslouží dostatečně a nemyslím si, že by při serfování na fejsbůku atd výhody MacOS ocenil Nechci, aby na něm mohl rozjet jakoukoli novinku ve hrách, protože už teď ho musí kopat od playstationu.
flay Odesláno 18. května 2015 Nahlásit Odesláno 18. května 2015 Acer v15 nitro Asi nic lepšího cena/výkon nevymyslíš.
Lunochod Odesláno 18. května 2015 Nahlásit Odesláno 18. května 2015 Taky bych se přikláněl k lehce jetému MACu.
ivan_989 Odesláno 18. května 2015 Nahlásit Odesláno 18. května 2015 Pokial to bude nonMac tak hladaj nb s chipsetom haswell, ma to nizsiu spotrebu a podstatne viac vydrzi baterka. A keby tam bol ssd disk tak to by tiez bodlo.
Robertilos Odesláno 18. května 2015 Nahlásit Odesláno 18. května 2015 Když je to pro studenta, uvažoval bych o 13" ultrabooku, kvůli velikosti, váze, výdrži atd.
flay Odesláno 18. května 2015 Nahlásit Odesláno 18. května 2015 Pánové, prosím o radu. Syn jde na gymnázium a za přijímačky jsem mu slíbil notebook. A protože tomu zas tak moc nerozumím, přeptám se zde, jakým směrem se orientovat. Co od toho noťase chci. Aby ho měl především na práci, sledoval filmy, surfoval na netu, komunikace s okolím a sem tam si zahrál hru. Nechci, aby na něm mohl rozjet jakoukoli novinku ve hrách, protože už teď ho musí kopat od playstationu. Moje značka ideál15,6", matný displej Full HD, i5, 8GB paměť. 1000 GB hardisk, vlastní grafická karta, dobré větrání, odolný, bo synovi vše padá z ruk...Otázky:je lepší matný nebo lesklý displej? bude na to čumět furt a bude ho tahat i venje nutné mít 8GB paměť pro běžné užití?je reálný rozdíl mezi procesorem i5 a i3?je mých nachystaných 15000-18000 dostačující nebo zcela mísu?Pokud není, co byste s nejmenším žalem ošulili?Má cenu čekat na červenec a Windows 10, bude to znamenat větší nabídku modelů v obchodech?děkuji za jakoukoli reakci, už mě z puberťáka lehce hrabe a chci to mít vyřešený. Jo a byl bych rád, aby mě s tím neotravoval znova v průběhu gymnázia, takže je na místě naděje, že to nebude za 4 roky nepoužitelná hromada plastu a tišťáku, nebo co to v sobě má?.... 1. Lepší je technologie IPS2. Je, i ten prohlížeč umí využít více než 4GB, úprava fotek, videí..3. Rozdíl je reálný u programů, které dokáží těžit z více jader (typicky rendering,grafické programy,hry..).4. Pořídit se dá, ale hitparáda to nebude.6. To je trošku věštění, ale nemyslím si. Všechny windows 7,8, se můžou upgradovat na 10 4free.7. Ideální by byla kombinace. Do školy 11-13" laptop, nemusí být výkonný o to déle vydrží, reálně 8hod provozu a na doma stolní pc s velkým monitorem, kde ergonomie práce je někde jinde. Taky bych se přikláněl k lehce jetému MACu.A důvod?Pokial to bude nonMac tak hladaj nb s chipsetom haswell, ma to nizsiu spotrebu a podstatne viac vydrzi baterka. A keby tam bol ssd disk tak to by tiez bodlo.Ivane, haswell je označení microarchitektury processoru a né chipsetu. Pokud by šlo primárně o výdrž doporučil bych novější Broadwell.
Lunochod Odesláno 18. května 2015 Nahlásit Odesláno 18. května 2015 (upraveno) Má to být notebook pro studenta na práci. Jelikož jde na gymnázium tak nejběžnější provozovaná činnost budou zápisky, prezentace, internet a multimédia. Nebude na tom dělat simulace do solidworksu nebo rendrovat video, nepotřebuje výkonný stroj. Notebook bude u sebe nosit každý den, potřebuje něco kompaktního, lehkého, odolného, s velkou výdrží. Ne šestnáctipalcovou krávu. Třináctipalcový macbook air s ssdéčkem se dá za ty peníze bezproblému sehnat a dovoluji si tvrdit, že nic lepšího dneska na trhu není. Ad. notebook není jenom o poměru cena/výkon Upraveno 18. května 2015 uživatelem Lunochod
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se