Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

včera jsem našel zaprášené primky mezi věcmi po tchánovi. Vím, že se nejedná o žádný hodnotnější kousek, ale hodinky mě moc těší. Tchán byl úspěšný hudební skladatel a když tvořil, na mixáku mu ležely právě tyto primky. Mají pro mě tedy hodnotu spíše symbolickou. Co mě lehce zaráží je fakt, že na spodek hodinek je nalepený obří magnet (vypadá, že je tam z výroby). Vždy jsem žil v domnění, že magnety strojku škodí...

Jinak hodinky jsem natáhnl a zatím jdou cca 20 hodin - přesnost jsem neměřil. Také lumi se mi moc líbí - to že svítí brand hodinek + údaje o počtu kamenů a mini nápis ČSSR mně přijde jako vychytávka :-)

Pokud někdo budete vědět víc k historii tohoto modelu, rád se něco přiučím. Přikládám foto z mobilu.

Hezký den!

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Hodiny znám, dokonce jsem onehdá přemýšlel nad jejich koupí, ale připojuji se k dotazu, jak je to s tím magnetem (viz Wrch: "Co mě lehce zaráží je fakt, že na spodek hodinek je nalepený obří magnet (vypadá, že je tam z výroby). Vždy jsem žil v domnění, že magnety strojku škodí..."). Díky zkušenějsím za vysvětlení.

Odesláno

Řekl bych, že to bude tím, že pouzdro je dost hluboké a bude v něm asi nějaká antimagnetická vrstva.

Odesláno

To je auta docela na prd, ne?

Na prd byl i kompas, který se dával vedle, ohrádka z drátu na přístrojovce, potah volantu omotaný kabelem, hlavice řadící páky se zalitým škorpiónem a i ta ručička na péro, co vzadu na okýnku mávala, ale tak krásně to posunulo tu tehdejší šeď a uniformitu a když to nebylo navíc ještě k sehnání a někdo Ti to nějak sehnal, to už byla jen třešnička na dortu...

Odesláno

Na prd byl i kompas, který se dával vedle, ohrádka z drátu na přístrojovce, potah volantu omotaný kabelem, hlavice řadící páky se zalitým škorpiónem a i ta ručička na péro, co vzadu na okýnku mávala, ale tak krásně to posunulo tu tehdejší šeď a uniformitu a když to nebylo navíc ještě k sehnání a někdo Ti to nějak sehnal, to už byla jen třešnička na dortu...

+1 :clap:

Odesláno

Přesně...  :)

Odesláno

Přesně. Za to vymáčknutý okýnko to fakt stálo...

Odesláno

Nebuď negativní. Já si do tisícovky sehnal takovej krásnej horizontální otáčkoměr - to jsem byl za frajera. Potom jsem sehnal a naimplantoval upravenej motor, otáčkoměr jsem přetočil a od té doby hned po nastartování začala lítat ručička dost vysokým tempem mezi nulou a šestkou - taky to bylo zajímavé. :goof:

Odesláno

Přesně. Za to vymáčknutý okýnko to fakt stálo...

My zkušený jsme měli u trojúhelníků zastrčenej šroubovák...a já měl ty budíky 3, hodiny, kompas a počítadlo kilometrů (to už vůbec nevím, na co to bylo), ale vypadalo to úžasně rallye v mým Žiguli 1500, jo a taky jsem si pořídil hlavový opěrky nasazovací zezhora na sedačku, s takovým obrovským štelováním náklonu z boku, frajeřina jako prase, pak laminátovou anténu napnutou od předního blatníku až dozadu, a samozřejmě tu mávací ruku (žlutou) 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...