Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 213
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Před hodinou, Domini napsal:

No jo ale jak to zjistit coto ma za stroj mám v tom 100euro ,sem se stavil a asi to proseru .

proč prosrat?   tak je to větší pravděpodobnost. no Gubarev je už po smrti, toho se už nezeptáme.. a Remek to asi vědět nebude i když? zkus napsat Remkovi. někdo mu už psal. mám dojem, že Tolja.. tak zkoušej. good luck.. vsjo ščaslívo... :-)

Odesláno

Měli jsme předloni v Žatci besedu s Ondrou Pelčákem, Vláďou Remkem, panem Kuželem a Double Wendym (plk. Václav Vašek - Tygří letka). Remek tam měl Strely 3133, Pelčák Omegy PO 42, Double W Breitle Navitimer. Ptal jsem se i Vládi Remka, co měli v 1978 v kosmu přesně za hodinky, odpověď byla bohužel nejasná typu nějaké ruské. Quartz nebo automaty? Hodinky nebo holínky, všechno jedno 😀

Odesláno
Automaty jak fungují v kosmu, samonatah by šel?? .Byli tam oni vůbec?
Ale byli, s lodí Sojuz 28. Ale řekl bych, že s ohledem na více jak 40 let časového odstupu dotyčným detaily splývají. Je ovšem pravda, že jsem při dotazu opomněl ještě ruční nátah
Odesláno
Gubarev

Můj tip je, jestli náhodou nezkoušel quartzy Poljot 3050 (možná prototyp), jehož počátek výroby se datuje mezi roky 1977-1979. Což by hrálo s rokem letu Sojuzu 28 v roce 1978. Ale je to jen spekulace...

Více o hodinkách třeba zde: http://forums.watchuseek.com/f10/poljot-quartz-3050-saga-continues-844968.html

post-3458-0-31291000-1416949511_thumb.jpg
post-3458-0-05649100-1416949532_thumb.jpg
post-3458-0-97535600-1416949545_thumb.jpg

Js to videl v roce 2014 takto.
Prispevek #51 nahore ve vlakne...

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • po 5 týdnech...
Návštěvník eloga
Odesláno
V 27. 8. 2020 v 22:49, Domini napsal:

Automaty jak fungují v kosmu, samonatah by šel?? .Byli tam oni vůbec? 😁

💥:)

• po měsíci...
  • po 2 týdnech...
Odesláno
V ‎27‎.‎08‎.‎2020 v 22:49, Domini napsal:

Automaty jak fungují v kosmu, samonatah by šel?? .Byli tam oni vůbec? 😁

Automaty v kosmu fungují, koneckonců švýcarský Fortis byl od roku 1994 oficiálním dodavatelem hodinek pro část ruského kosmického programu a všechny jejich modely byly s automatickým nátahem. Je to ale správný dotaz, protože v kosmu není gravitace. Nicméně automatické hodinky se nenatahují jen vlivem gravitace, ale i dynamickými pohyby rukou. Jinými slovy, budu-li držet hodinky vodorovně a budu u toho dělat rukou krouživé pohyby v horizontální rovině, rotor nátahu se roztočí. A protože různých pohybů rukou dělá člověk hodně, roztáčí se často i rotor a když ve chvíli, kdy je roztočen, přestane kosmonaut rukou pohybovat a rotor v této chvíli naopak gravitace nebrzdí, točí se dost dlouho..

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...