TomasK Odesláno 18. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2013 Takže, předpokládám, že tenhle můj nový přírůstek asi mnoho členů fóra nijak zvlášť neoslní (některé možná pohorší, co já vím), ale holt ho sem dám ;-)Opět a zase mě dohnala potřeba koupit nějákou tu časomíru ale nechtěl jsem takřka vůbec utrácet a navíc jsem si říkal, že ještě ve sbírce nemám žádnou echt čínskou značku (ona echt čínská značka co si na nic nehraje je asi jen jedna ). Takže jsem se jal vyhledat na ebayi něco od Sea-Gull. Na první seznámení se s čínskou produkcí jsem nehledal nic složitýho a vybíral jsem v zásadě v nejlevnějších vodách. Ve finále to bylo mezi M186S (datumovka na pozici 3), M185S (viz níže) a m187S (datumovka z větším okýnkem na pozici 6).Pro model M185S rozhodla datumovka s čínským písmem (trochu exotika). Pak už šlo jen o to jestli římský nebo arabský čísla. U římský verze se mi zdál lépe propracovaný číselník a tak jsem vzal je. Pár technických: průměr 38 mmtloušťka 9,5 mmstrojovna ST16 automatikadatum na pozici 6čínský dny v týdnu na pozici 12 Co mě zaujalo:pěkně zpracovaný pouzdro "zakulacenýho" tvarumodřený ručkypoměrně kvalitní řemínek (řekl bych že lepší než například u Orient Orient DB08004B)přesnost - za první dva dny -10 sec, tedy -5 sec./den Toť asi vše. Obecně můžu říct, že jsem byl na Sea-Gull celkem zvědavý a za sebe říkám, že mě příjemně překvapily. Jde o hodinky co si na nic nehrají (sympatický mi přijde "china made" na ciferníku) a jsou příjemně zpracovaný. Níže pár fotek a končím ;-)
IzTaPa Odesláno 18. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2013 nikdy jsem nebyl priznivcem cinskych hodinek, ale tady musim uznat, ze ten design je opravdu pekny - pouzdro, uchyceni remenu i ten cifr. za me dobry, jen trochu lepsi stroj a prezil bych i ten rozsypany caj nahore pod XII
geometr Odesláno 18. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2013 (upraveno) Mám Timex automatic, ve kterých je taky evidentně čínský stroj sea-gull a jsou to spolehlivé bezproblémové hodinky. Nemám proti sea-gallu vůbec nic. K těm Tvým: Mně se nelíbí tenhle styl hodinek - provedení ciferníku, tím nechci říct, že jsou ošklivé, každému se líbí něco jiného. Jsem zvědavý, jak s nimi budeš spokojen. Edit: A umíš čínsky? Aspoň ty dny :-) Upraveno 18. listopadu 2013 uživatelem geometr
TomasK Odesláno 18. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2013 Díky za ohlasy pánové :-) Ten rozsypaný čaj byl důvodem proč jsem vzal zrovna tenhle model - je to pro mě takový netradiční a "zajímavý" i když vlastně nevím co je za den :-D Je to tak - každýmu se líbí něco jiného. Mě se tenhle tvar pouzdra zamlouvá a cifr - měl jsem z něj trochu strach, ale nakonec musím říct, že naživo je to v pohodě, je celkem solidně zpracovanej a i na ty římský čísla jsem si celkem zvykl. Ono realita je taková, že je asi nějak extra moc nosit nebudu, ale tu a tam je provětrám. Pokud s nimi nebudou problémy co se funkčnosti týče, tak budu spokojenej ;-)
geometr Odesláno 18. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2013 Jojo, souhlasím. Ten rozsypaný čaj je pro běžného středoevropana netradiční a to provedení pouzdra a ciferníku se z fotek zda opravdu pěkné
geometr Odesláno 18. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2013 Jojo, souhlasím. Ten rozsypaný čaj je pro běžného středoevropana netradiční a to provedení pouzdra a ciferníku se z fotek zda opravdu pěkné
geometr Odesláno 18. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2013 Sorry, omlouvám se a prosím o smazání příspěvků #6, 7, 8, které tapatalk samovolně odeslal, mně už se nezdařilo je smazat, díky.
dandy Odesláno 19. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2013 Veľmi pekné hodinky na čínu aj spracovanie vyzerá byť ok. Nie som zástancom rímskych čísel, ale tu mi to nejako nevadí. Kde si ich kupoval a na kolko ťa vyšli? Díky.
TomasK Odesláno 19. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2013 Kupoval jsem je na ebay od prodejce "trusthonestman" :-DVyšly po přepočtu něco kolem 2.500 grošů Za ty prachy podle mě solidní kus hodinek.
Vit Odesláno 19. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2013 Zajímavé hodinky, gratuluju.Hoď sem i nějaké foto na ruce.Ty stěžejky jsou opravdu šroubovací nebo jsou hlavičky šroubů jen imitace?
ladmat Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 S podobnými Sea-Gully jsem na fóru začínal.Dneska už je moc nenosím .Jsou bezproblémové a dobrou přesností.Mám stejné pouzdro a hlavičky šroubů jsou imitace.
ggrand Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 Gratuluju k nevšedním hodinkám. Na to, co jsem čekal mi vadí jen pár věcí - datumové okénko je moc dole nebo datumový kroužek moc nahoře, takže číslo je moc u kraje. Ořezaná číslovka 6 - neměla tam být žádná, když už. Slušel by jim ruční nátah.
TomasK Odesláno 22. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2013 Jak píše ladmat - šrouby jsou jen imitace. Je to škoda, doufal jsem že budou funkční :-(Foto na ruce během víkendu cvaknu...... ggrand - jo, ta ořezaná číslovka kvůli datumu taky není zrovna můj šálek kávy. Nevím proč tam musejí cpát ořezanou část čísla :-/Ruční nátah by byl fajn, ale Sea-gull co jsem se díval ho má až u hodinek za dvojnásobek a navíc v úplně jiném designu, který mě až tak neoslovil. Ale každopádně bych rád nějaký hodinky s ručním nátahem pořídil. Nevíte někdo jestli jsou k dostání hodinky s Unitasem 6497 v podobné cenové relaci jako "steinhart Nav B-Uhr 44 Handaufzug" ?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se