Ondraj Odesláno 4. května 2007 Nahlásit Odesláno 4. května 2007 Ono to ani jinak zřejmě nejde, pravda je, že když má někdo nick "diskuter", tak co od něj vlastně jiného čekat. Takže nebudu reagovat, tečka. Je mi jedno kdo to vlastně je, protože takový člověk třeba na burzičku či jiné setkání nikdy nepřije.
Návštěvník Diskutér Odesláno 4. května 2007 Nahlásit Odesláno 4. května 2007 Ono to ani jinak zřejmě nejde, pravda je, že když má někdo nick \"diskuter\", tak co od něj vlastně jiného čekat. Takže nebudu reagovat, tečka. Je mi jedno kdo to vlastně je, protože takový člověk třeba na burzičku či jiné setkání nikdy nepřije. Koukám ses pasoval na mého mluvčího Ach Ondro...
Jeremy Odesláno 4. května 2007 Nahlásit Odesláno 4. května 2007 cigi: jsem překvapen, s 80% textu (jakkoli dlouhého) souhlasím! Diskutér: Článek speciál rozhodně napiš, piš ho dlouho a pečlivě, a hlavně ho pak nezveřejňuj TADY. Cokoli by tam totiž bylo, rozhodně by nesouviselo s hodinkami, víš? To nevím Mimochodem, nevěděl jsem že ujíždíš na digitálkách... ty, jak známo, většinou netikaj... Vždyť už jen ten název - "Komu TIKÁ hrana" to je dokonalý úvod k hlubokému ponoru do světa hodinek, do světa představ, tužeb, nenaplněných přání, splněných nákupů... a tak. Nebo ne? Toto je moje poslední reakce, Diskutére (pokud nezačneš psát něco zajímavého, k tématu): " "
Návštěvník Diskutér Odesláno 4. května 2007 Nahlásit Odesláno 4. května 2007 cigi: jsem překvapen, s 80% textu (jakkoli dlouhého) souhlasím! Diskutér: Článek speciál rozhodně napiš, piš ho dlouho a pečlivě, a hlavně ho pak nezveřejňuj TADY. Cokoli by tam totiž bylo, rozhodně by nesouviselo s hodinkami, víš? To nevím Mimochodem, nevěděl jsem že ujíždíš na digitálkách... ty, jak známo, většinou netikaj... Vždyť už jen ten název - "Komu TIKÁ hrana" to je dokonalý úvod k hlubokému ponoru do světa hodinek, do světa představ, tužeb, nenaplněných přání, splněných nákupů... a tak. Nebo ne? Toto je moje poslední reakce, Diskutére (pokud nezačneš psát něco zajímavého, k tématu): " " O Breitling jsem tu, Jeremy napsal již dost... zeptej se midlocha Paradoxně, jak vidím, je na závěr diskuze větší zájem o "koupi z třetí ruky"... P.S. Ovšem... pokusím se tě tedy příště zaujmout něčím zajímavějším
pepik Odesláno 4. května 2007 Nahlásit Odesláno 4. května 2007 Kec a samej kec. Já jsem na tvrdé klasiky. Chci mít na ruce hodinky, které z 5-ti metru zaujmou každého člověka, který má aspoň trochu zájem co mám na ruce. V dnešní době, kdy jsou na trhu velké množství napodobenin ruzných Breitlingu, Omeg, Tag heuer, Rolex a pod. nikdo netuší, že ty moje jsou ty pravé. Stará osvěčená klasika a krásná patina na hodinkách, které mají něco za sebou, hned každého milovníka hodinek upoutá. Neboď se říká, že není všechno zlato co se třpití. Nechci vypadat z hodinkami na ruce jak vánoční stromek. Nejmladší hodinky mám z roku 1969 Heuer, ani je nenosím. Staré Prim, let.Longines, Eterna, Lemánia, Pronta ze 40 let, chron. Tissot,a pod. do 60 let na kož. řemínku se nedají přehlídnout. Proč se prodávají hodinky na chronomagu, které má člen několik měsícu. Zistí že se stratil v davu napodobenin a nikoho neupoutají. Musí vysvětlovat že jsou pravé a kolik za ně dal. Takové starosti já nemám. Berte moje řeči z rezervou, každej ať nosí co chce.
jacob Odesláno 4. května 2007 Nahlásit Odesláno 4. května 2007 pepik: Pepiku, me od tebe neprisel ani jeden mail, nevis co je spatne??
Návštěvník Kamil Odesláno 4. května 2007 Nahlásit Odesláno 4. května 2007 to pepik: To ti nikdo neřekl, že za interpunkcí (tečka, čárka, aj. ve větě) se dělá mezera??? Kdo to má po tobě číst! Podívej se někam do novin, jak je napsaný text.
pepik Odesláno 4. května 2007 Nahlásit Odesláno 4. května 2007 jacobe, poslal jsem Ti mail z chronomagu. Tak nevím. S kusím to večer. Kamile musím si dát na to pozor. Dík za upozornění.
Návštěvník Kamil Odesláno 4. května 2007 Nahlásit Odesláno 4. května 2007 .... Kamile musím si dát na to pozor. Dík za upozornění. No vidíš,že to jde.Hned se to lépe čte!Ne jako teď,když to zkouším jako ty. :D
midloch Odesláno 4. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 4. května 2007 to cigi: kýč není prvek použitý mimo svou vlastní funkci, to by potom bylo zbytečné vůbec vyrábět pěkné věci, bylo by zbytečné mít na Impreze zlatá kola, bylo by zbytečné vůbec dělat věci pro potěchu oka. Kýč je v prvé řadě nevkus, nevkus není něco co se vyrábí ale již se neužívá, je podle tebe nevkus mít sluneční hodiny když je nikdo dnes nepoužívá? Je podle tebe nevkus čerpat z tradice a zachovávat ji i přes změnu klimatu? Nesmysl. Právě proto že můžeme čerpat a zachovávat to co naši předci vytvořili nám tvoří naše kulturní dědictví. ... a ikdyby bylo to co jsi napsal přesto pravda, tak v extrémní situaci kdy selže úplně všechno může být i ten zapomenutý Navitimer najednou užitečný. Jednou až budou auta jezdit úplně automaticky, tak se přesto najdou lidé kteří budou dál vyrábět klasiku, budou s nimi jezdit v provozu, tyto auta budou mnohem dražší než ty z továrny co jezdí sami ale pro svou podstatu a malou využitelnost ve své době budou v podobném postavení jako ty nyní odsuzuješ ,,Instruments for professionals,, ale nebude se nikdy jednat o kýč...
typograf Odesláno 4. května 2007 Nahlásit Odesláno 4. května 2007 to pepik: To ti nikdo neřekl, že za interpunkcí (tečka, čárka, aj. ve větě) se dělá mezera??? Kdo to má po tobě číst! Podívej se někam do novin, jak je napsaný text. I v těch novinách je to k zbl..í. V jedněch dělají pravidelně jednu chybu, v druhých zase jinou, ve třetích řtvrtou a první, atd. Jinak to vynechávání mezer je nešvar, který si děti osvojily díky esemeskám (alespoň ty moje). A budou se hádat, že prý je tam ta mezera zbytečná.
Návštěvník tolja Odesláno 4. května 2007 Nahlásit Odesláno 4. května 2007 to midloch: Podle mne jsou na Impreze zlatá kola jako vzpomínka na slitinu hliníku a hořčíku- elektron, a ne prvoplánově pro estetiku
Návštěvník Kamil Odesláno 4. května 2007 Nahlásit Odesláno 4. května 2007 I v těch novinách je to k zbl..í. V jedněch dělají pravidelně jednu chybu, v druhých zase jinou, ve třetích řtvrtou a první, atd.... To máš pravdu, proto taky tištěné noviny už moc nemusím, většinou stačí internet. Já mu nechtěl psát do knihy, protože knížky už skoro nikdo nečte.
Návštěvník Diskutér Odesláno 4. května 2007 Nahlásit Odesláno 4. května 2007 Tak jsem dnes shodil pérka se stolu a speciálně se šel podívat na kolekci Breitling... Stojím, koukám... hledím na Navitimery, na ty všechny subdialy, na ty herculesy a colty... a nedostává se mi jednoho - klidu. Já už nemůžu vidět ani ty navitimery. Všechno na mě dělá dojen jednoho velkého jarmarku. V té kolekci postrádám nadhled, nějakou kotvu, je to jen barevné, přeplácané, hluché... a stále dokola - jedna luneta, kontrastní subdialy. Ty hodinky nejsou milé... Prostě, člověk se podívá na kolekci třeba IWC... a jasně registruje co mi mají portugalky dát dovnitř, vnímám citovej náboj pilotek... sakra... MARK XVI... stahuje se mi hrdlo... černý matový ciferník, černé subdialy, jediná malinká červená ručička na vteřinovce... jako v Hurricanu... luminiscenční kříž... jo, tohle je téma... Nebo Spitfire... stříbrnej jak ledová kra.... s přinýtovanými čísly k ciferníku... a s ručkami jak ta legendární vrtule... sjedu Inženýrské hodinky a cejtím ten designerskej nadhled... cítím ten vzdor royal oak... jistě... buď anebo... Pak se ještě podívám na Breitling.... a odcházím... plný dokonalé hodinařiny od IWC... To je vše...
Návštěvník Diskutér Odesláno 4. května 2007 Nahlásit Odesláno 4. května 2007 Jak jsem napsal drive, \"Instrument for professionals\" ktery je se svymi funkcemi profesionalum vlastne na nic, ono kdyby se ta elektronika v letadle vyypala, tak si myslim ze to jedny hodinky nevytrhnou. Pokud se pletu necht me pani piloti opravi. Kyc to neni proto ze to navauje na historii, ale proto ze nezna miru v zdobivosti. Dokonalá ilustrace... Tak takovýto profesionál jsem nikdy nebyl, nejsem a věřím, že ani nikdy nebudu
midloch Odesláno 4. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 4. května 2007 Jak jsem napsal drive, \"Instrument for professionals\" ktery je se svymi funkcemi profesionalum vlastne na nic, ono kdyby se ta elektronika v letadle vyypala, tak si myslim ze to jedny hodinky nevytrhnou. Pokud se pletu necht me pani piloti opravi. Kyc to neni proto ze to navauje na historii, ale proto ze nezna miru v zdobivosti. Ano toto je kýč-nebo i šperk, záleží na úhlu pohledu, existuje celá obrovská masivní plejáda švýcarských výrobců hodinek nabízející podobné ,,kýče,, tyto hodinky nejsou určeny pro profesionály ale pro lidi kteří chtějí ukazovat že mají peníze. Breitling není jediná značka, která podlehla chtíči trhu po zlatu a diamantech. Jinak mám pro tebe jiné obrázky:
midloch Odesláno 4. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 4. května 2007 Diskutére ty meleš hrozný kraviny ..... on už snad ani neví co mele. Chápu že Breitling jsou pro jeho mozek příliš expresivní hodinky k pochopení, ale aby ty jeho mokré sny za výlohou jsou docela maso...
Návštěvník Diskutér Odesláno 4. května 2007 Nahlásit Odesláno 4. května 2007 Jak jsem napsal drive, \"Instrument for professionals\" ktery je se svymi funkcemi profesionalum vlastne na nic, ono kdyby se ta elektronika v letadle vyypala, tak si myslim ze to jedny hodinky nevytrhnou. Pokud se pletu necht me pani piloti opravi. Kyc to neni proto ze to navauje na historii, ale proto ze nezna miru v zdobivosti. Ano toto je kýč-nebo i šperk, záleží na úhlu pohledu, existuje celá obrovská masivní plejáda švýcarských výrobců hodinek nabízející podobné ,,kýče,, tyto hodinky nejsou určeny pro profesionály ale pro lidi kteří chtějí ukazovat že mají peníze. Breitling není jediná značka, která podlehla chtíči trhu po zlatu a diamantech. Jinak mám pro tebe jiné obrázky: Ty druhé odshora... to je přesně ta profláknutá luneta... To je dnes model, který se takřka nedá přes den nosit... Tomuhle už včera ujel vlak. Ty spodní chronomatčijaksejmenují působí trochu opravdově... ale jak na ně dáš kovovej tah... jsi v kýči po uši. Takže jen ten Navitimer... s padesáti stupnicemi z nichž bych měl lehkej mindrák, že neumím vlastně ani malou násobilku...
midloch Odesláno 4. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 4. května 2007 Jak jsem napsal drive, \"Instrument for professionals\" ktery je se svymi funkcemi profesionalum vlastne na nic, ono kdyby se ta elektronika v letadle vyypala, tak si myslim ze to jedny hodinky nevytrhnou. Pokud se pletu necht me pani piloti opravi. Kyc to neni proto ze to navauje na historii, ale proto ze nezna miru v zdobivosti. Ano toto je kýč-nebo i šperk, záleží na úhlu pohledu, existuje celá obrovská masivní plejáda švýcarských výrobců hodinek nabízející podobné ,,kýče,, tyto hodinky nejsou určeny pro profesionály ale pro lidi kteří chtějí ukazovat že mají peníze. Breitling není jediná značka, která podlehla chtíči trhu po zlatu a diamantech. Jinak mám pro tebe jiné obrázky: Ty druhé odshora... to je přesně ta profláknutá luneta... To je dnes model, který se takřka nedá přes den nosit... Tomuhle už včera ujel vlak. Ty spodní chronomatčijaksejmenují působí trochu opravdově... ale jak na ně dáš kovovej tah... jsi v kýči po uši. Takže jen ten Navitimer... s padesáti stupnicemi z nichž bych měl lehkej mindrák, že neumím vlastně ani malou násobilku... ---hmmm.... co to je podle tebe profláknutá luneta? Tvoje teorie mi přijde stejná jako profláknutý křídla u letadla. Můžu tě bezproblému ujistit, že se mi přes den nosí úplně perfektně a navíc nejezdím vlakem. Pokud někdo chce odolný potapěčský hodinky s výdrží tanku a s chronografem od renomované švýcarské značky, tak toto je ta pravá volba.
Návštěvník Diskutér Odesláno 4. května 2007 Nahlásit Odesláno 4. května 2007 Midlochu, nevěděl jsem, že ty s tou lunetou jsou tvoje... Takže - LUNETA obecně. Předmětná luneta s plastickými erby na čtvrtích... to je dnes opravdu absolutně stylisticky mimo. Připomíná mi to nějakou dětskou hračku z fantasy... jako že kyborg-rytíř s hodinkami a ohňovým ořem... fakt. Aby luneta přežila svou dobu, musela by to být taková lunetární ikona jakou implantoval rolex na své Submariner. a kterou vlastně dokonale osazuje i Omega. Ovšem problém je, že luneta (takováto) na leteckých hodinkách nemá už vůbec co pohledávat. Tohle samozřejmě ví i u Breitling a proto dělaj navitimer tak, jak ho dělaj. Dobře mě prosím pochop, já se nestrefuji povrchně do tvých hodinek, tvůj vkus je mi ukradenej jak maringotka od toho pověstného cirkusu Kludský... leč... když máme psát o hodinkách, pišme o hodinkách. Tak ostatně tento svůj příspěvek pojímám.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se