Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Musím říct, že pokud jsou předělávky kapesních hodinek dobře udělané, tak je to nádhera. Jen bych se je asi bál nosit. Hádám, že budou méně odolné různým nárazům a dalším věcem, které se můžou běžně stát....

Odesláno (upraveno)

Jo, ty nahoře jsou moc pěkné.

IWC strojky mají jeden zádrhel - natahovací hřídelka je napevno ve strojku a je snímatelná korunka. To se pak u předělávky musí nějak dořešit - buď po finální montáži strojku do pouzdra narazit korunku napevno (ale co když pak bude potřeba někdy strojek vyndat), nebo to vymyslet nějak jinak. Ale jak?

Ed: jo, předělávky jsou trochu choulostivější, hlavně na nárazy, ale zase kdo si je chce pořídit, ten v nich určitě pracovat nebude.

Na aukru běžně vídám staré předělávky v hodně opoužívaném a onošeném stavu, takže nosit to jde. Je ale taky fakt, že strojky často nesou stopy mnoha oprav. Ale to kapesní hodinky často taky.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Ale jak to bývá, čím víc si člověk dává pozor. Tím spíš vezme hodinkami futro nebo je obrousí o zeď. Pokud mám na ruce obyč.quartz chronografy nestane se absolutně nic a jen co vezmu na ruku mé krásné, letecké Omegy z roku 1936, hned s nimi trefím futro u koupelny.....

Odesláno

Jo, ty nahoře jsou moc pěkné.

IWC strojky mají jeden zádrhel - natahovací hřídelka je napevno ve strojku a je snímatelná korunka. To se pak u předělávky musí nějak dořešit - buď po finální montáži strojku do pouzdra narazit korunku napevno (ale co když pak bude potřeba někdy strojek vyndat), nebo to vymyslet nějak jinak. Ale jak?

No vida, další kurvítka se objevujou..... co s tím?

Odesláno

No co, zapojit fantazii a vymyslet nějaké řešení, upravit korunku, přidat někam šroubek a podobně. O to cennější pro majitele pak ta předělávka bude. Ne finančně, ale protože se na tom sám podílel, sám pro to něco udělal a nikdo jiný to nemá.

Odesláno

No co, zapojit fantazii a vymyslet nějaké řešení, upravit korunku, přidat někam šroubek a podobně. O to cennější pro majitele pak ta předělávka bude. Ne finančně, ale protože se na tom sám podílel, sám pro to něco udělal a nikdo jiný to nemá.

Máš pravdu, jen fňukám a nic z toho, viď.  Seberu síly a brzy se do toho pustím. Strojek už mám... kecy nemaj cenu, žejo...

• po 3 týdnech...
Odesláno

Chce to koukat, možná, že jsem šlápl do lejna, ale za čtyři stovky to risknu

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• po měsících...
Odesláno

Nechci zakládat nové vlákno, tak si to dovolím dát sem.

Delší dobu uvažuju, že bych si pořídil nějaké opravdové vintážní hodinky. Vzhledem k tomu, že mám obvod zápěstí 20 cm trochu zápasím s problémem malého průměru starších hodinek. Narazil jsem na tyto Omegy, které se mi libí a velké jsou možná až moc, ale překvapuje mě trochu cena. Čekal bych u starého kusu této značky mnohem vyšší. V čem je problém? Je to nějaká bezcenná skládačka? Napadlo mě, že to nejspíš budou předělané kapesní hodinky. Má smysl něco takového vůbec kupovat? Předem díky za názory a vysvětlení.  

http://www.antik-hodinky.cz/naramkove-ocelove-hodinky-omega-pr-45-5-x-68-mm-c-str-6293165

Odesláno

Jasan, takovéhle hodinky se teď staví hodně často. Někoho v Polsku napadlo nechat v Číně vyrobit várku dvou typů pouzder a nabídnout je každému, komu doma zbyl strojek z kapesních hodinek (nejčastěji zlatých, kde se zlato kdysi zpeněžilo a zbyl právě strojek). A tak vznikají takovéto hodinky. Nejčastěji to vzniká právě v tom Polsku, kde nejen skupují takovéhle strojky, ale už dokonce i celé kapesní hodinky, protože zjistili, že na takovéhle předělávce vydělají. Bohužel tím nenávratně mizí ze světa spousta zajímavých značkových kapesních hodinek.

Nejsou to tedy opravdové vintážní hodinky, ale jakási jejich varianta, podle toho jak to kdo chápe. No a stejně tak o ceně si musí každý udělat názor sám.

Nosit se normálně dají, jen jsou o něco choulostivější, než klasické náramkové. Jestli tedy myslíš, že tě budou bavit a s cenou nemáš problém, tak proč ne.

Odesláno

Jsem to tak nějak tušil, že to někde skládají, protože je toho vidět poměrně dost. Polsko-čínskou kooperaci asi podporovat nebudu, podívám se po něčem jiném. Díky za vysvětlení.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...