Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Moc děkuju za reakce, ať už k tématu nebo nikoliv a pro jistotu upřesním, o co mi jde. Je fakt, že mi jde opravdu víc o ten modrý nádech než o "zmizení" sklíčka a lepší čitelnost, tedy o vizuální efekt, který by ten světlý ciferník opticky posunul někam jinam. Protože mám ale zkušenost jen s modrýma Sumama, kde je pouze vnitřní (alespoň myslím) AR s modrým nádechem, ale na lehce konkávním sklíčku a ten efekt je nádherný. Proto mne zajímá, jak by to vypadalo na světlém cifru s rovným safírem při nanesení pouze vnitřní vrstvy. Jak psal ggrand, reakce typu AR je na nic nebo nech si nanést i venkovní mi moc nepomohou. Ten venkovní fakt nechci, protože předpokládám, že kvalita u nás naneseného AR asi nebude taková jako u origo sklíček renomovaných hodinářských firem. V tomhle souhlasím s Aldou, že venkovní AR asi nebude dvakrát praktický. Takže bych nerad vyhodil pár peněz za něco, co nebude mít takový efekt, jaký bych si představoval. Jak říkám, vycházím ze Sumo, ale tam je tmavý cifr a vypouklý safír.

Odesláno

Vnitřní AR neudělá modrý nádech cifru, ale každopádně dobře eliminuje odlesky sklíčka, tzn. cifr je celý dobře čitelný nejen při pohledu kolmo, ale i z velkého úhlu...čímž chci říct, že hlavní výhoda je zachována a hlavní negativum oboustraného AR (špinění/otisky) se neprojevuje.

Odesláno

Takže konečný verdikt je ten, že to jsou zbytečně vyhozené peníze a zbytečná demontáž hodinek stran modrého efektu. Tak dík moc všem.

Odesláno

Moc děkuju za reakce, ať už k tématu nebo nikoliv a pro jistotu upřesním, o co mi jde. Je fakt, že mi jde opravdu víc o ten modrý nádech než o "zmizení" sklíčka a lepší čitelnost, tedy o vizuální efekt, který by ten světlý ciferník opticky posunul někam jinam. Protože mám ale zkušenost jen s modrýma Sumama, kde je pouze vnitřní (alespoň myslím) AR s modrým nádechem, ale na lehce konkávním sklíčku a ten efekt je nádherný. Proto mne zajímá, jak by to vypadalo na světlém cifru s rovným safírem při nanesení pouze vnitřní vrstvy. Jak psal ggrand, reakce typu AR je na nic nebo nech si nanést i venkovní mi moc nepomohou. Ten venkovní fakt nechci, protože předpokládám, že kvalita u nás naneseného AR asi nebude taková jako u origo sklíček renomovaných hodinářských firem. V tomhle souhlasím s Aldou, že venkovní AR asi nebude dvakrát praktický. Takže bych nerad vyhodil pár peněz za něco, co nebude mít takový efekt, jaký bych si představoval. Jak říkám, vycházím ze Sumo, ale tam je tmavý cifr a vypouklý safír.

Ty máš Suma so zafírom a antireflexom? To bude asi tuning, že?

So skúseností s vnútorným aj obojstranným AR v kombinácii s so svetlým cifrom môžem povedať, že odlesky sa odstránia, pri obojstrannom vznikne aj efekt "zmiznuté sklíčko" , ale nejaké zafarbenie do modra alebo iných farieb som nevidel. U Béčok boli hodinky dosť používané, ale na AR žiadne poškodenie nebolo a tak si myslím, že kvalitne urobený viacvrstvový AR sa len tak pri bežnom, aj každodennom nosení nepoškodí.

Odesláno (upraveno)

Podělím se o vlastní zkušenost. Nechal jsem si dodělávat vnitřní AR na Hamiltonech (viz. chlubící vlákno). Ne kvůli modré barvě, ale proto, že čitelnost cifru nebyla úplně parádní ze všech úhlů. Po nanesení AR se čitelnost zvedla jak blázen. Vynikla i plasticita a hloubka ciferníku. Navíc chytlo mírně konvexní sklíčko odstín do lehce fialovo-modra. Podle toho z jakého úhlu se koukáš. Já bych ale upřednostnil, kdyby safír žádný odstín neměl.

Takže za mě, AR dost vylepšil čitelnost hodinek. Nelituju té ivestice.

Upraveno uživatelem bacil.357
Odesláno

Ty máš Suma so zafírom a antireflexom? To bude asi tuning, že?

So skúseností s vnútorným aj obojstranným AR v kombinácii s so svetlým cifrom môžem povedať, že odlesky sa odstránia, pri obojstrannom vznikne aj efekt "zmiznuté sklíčko" , ale nejaké zafarbenie do modra alebo iných farieb som nevidel. U Béčok boli hodinky dosť používané, ale na AR žiadne poškodenie nebolo a tak si myslím, že kvalitne urobený viacvrstvový AR sa len tak pri bežnom, aj každodennom nosení nepoškodí.

Ano, je to upgrade na safír s AR a abych pravdu řekl, líbí se mi to moc. Dokonce tolik, že ač jsou tady Suma tolik vychvalovaná, nebýt toho safíru, který je neskutečně zvedl, uvažoval bych o prodeji nebo je vůbec nekoupil a vrátil se k hodinkám o dvě třídy níž, které se mi ale asi líbí i víc.

S tím zabarvením je to asi dané tím, jaký typ AR se nechá udělat.

bacil.357 - Právě uvažuju, že bych to nechal udělat tam kde Ty (Dioptra) a sklíčko by mi vykopl a posléze naoperoval můj hodinář u nás, jen zjišťuju, jestli to za to stojí. Vlastně ty hodinky ještě ani nemám, jsem ve fázi rozhodování a ten AR je dost důležitý faktor, takže možná zakoupím úplně něco jiného.

Odesláno

Po mnohaletéé zkušenosti s nejméně desítkou různých řešení mám názor, že na rovném skle je pokud možno oboustranný AR podmínkou užívání, nezávisle na tom, je-li umaštěný, poškrábaný a co všechno, vždy vypadá líp, než "zrcátko" i když pro odečítání samotné pochopitelně není nezbytný. .Na oblém stačí vnitřní, ale obejdeš se i bez něj.

Odesláno

Mám měsíc staré B-42 s vnitřním i vnějším AR. Často je nenosím a vnější AR je natolik poškrábaný že už koukám kde koupit polywatch abych se ho zbavil. U takových hodinek je to pro mně zklamání :(

• po měsíci...
Odesláno

Otvírám starší vlákno - opravdu po měsíci používání je na těch Fortisech už vnější AR poškrábaný? Mám pocit, že jsem to tu opakovaně četl, že toho moc nevydrží.

To je dost zásadní problém, mám chuť si je koupit :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...