šíma Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 Sorry nevidím to tu, dá se koupit samolepici lupa na ploché sklicko?
tondako Odesláno 12. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2013 Samolepicí ne, ale lupa na ploché sklo, která se tam nalepí transparentním lepidlem ano. Já je mám od jiného dodavatele, ale myslím, že je nabízí třeba Olympia Beroun.
filo-boxer Odesláno 12. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2013 Marty35 si lepil kyklopa na Glyciny - ten bude vedet co a jak. Mel to perfektni, vubec bych nepoznal, ze je to samodomo.
šíma Odesláno 12. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 12. prosince 2013 Tak Olympia nemá. Jednoho Kyklopa (ve třech velikostech - Date Magnification Window Lens for Watch Crystals) jsem našel na íbeji za bratru 350 Kč i s poštou. Ale jedna věc je koupit a druhá přilepit. Testnu Martyho.
Qvido Odesláno 12. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2013 Tak Olympia nemá. Jednoho Kyklopa (ve třech velikostech - Date Magnification Window Lens for Watch Crystals) jsem našel na íbeji za bratru 350 Kč i s poštou. Ale jedna věc je koupit a druhá přilepit. Testnu Martyho.Na safír bych skleněného kyklopa asi nedával, na odření to je ta nejnáchylnější část a není snad nic horšího než krásné sklo a podřená lupa.Kdyby jsi narazil na safírovou měl bych taky zájem,pokud by to byli někde schopni dobře nalepit (třeba u Kubsona?)
šíma Odesláno 12. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 12. prosince 2013 Ofrei má safírové Kyklopy za cca 6 USD a lepidlo taky za šest. Jen jsem zatím nevyčetl jak je to s poštovným a jestli posílá do Evropy. Napsal jsem i prodejci z íbeje jestli to co nabízí za cca 350 Kč vč. pošty je plast, minerál, nebo safír.
misoo Odesláno 12. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2013 6usd za zafiroveho kyklopa? tak to beriem 12x, to bude specialitka !!
šíma Odesláno 12. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 12. prosince 2013 Náhodou hodinky s dvanácti lupami by mohly vypadat dóóst dobře. Ale proč ne rovnou jednu velkou místo skla...
Qvido Odesláno 12. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2013 OK, budu to tady sledovat, pokud by se ti povedlo na něco narazit podělíme se o poštu, možná by bylo i víc zájemců.
šíma Odesláno 12. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 12. prosince 2013 Esslinger má Kyklopy kulaté i hranaté po 3 USD. Dělá to na mě dojem že jsou z minerálního skla. Lepidlo za šest.
brumko Odesláno 12. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2013 AhojteViete mi prosím poradiť, či na hodinkách, na ktorých je zafírové sklo s lupou od výroby, či aj táto je zafírová? / Napr. pri Ocean1 /Ďakujem.
šíma Odesláno 12. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 12. prosince 2013 To je spíš na Kubu Sivka... Jestli to správně čtu, tak Ofrei má na vše do Evropy shipping 50 USD a to je raketa. Naopak Esslinger má 9,50 USD, takže jedna lupa s lepidlem a poštou (asi bych vzal na zkoušku kulatou 6 mm) vyjde na cca 18 USD. Ještě se na to dneska vyspím.
tondako Odesláno 12. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2013 (upraveno) Dá se to lepit buď UV lepidlem na skla. Vytvrzuje se to UV světlem, je transparentní. Dá se to tady sehnat u firem které pracují se sklem, lepjej třeba akvárka,abys nemusel kupovat celé lepidlo.Kápneš lepidlo, přimačkneš lupu aby tam nebyla bublina a dáš to pod UV lampu. Až to vytvrdne, tak přebývající lepidlo oškrábneš malým ostrým šroubováčkem.Nebo se to dá lepit dvousložkovým transparentním epoxidem. Postup stejný jen bez UV lampy. Zkoušel jsem oboje a drží to. Ještě k ceně, koukal jsem u svého dodavatele z němec a má tři velikosti obdelníkových lup, bohužel jen v minerálu asi po 6?. Upraveno 12. prosince 2013 uživatelem tondako
šíma Odesláno 1. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 1. prosince 2014 Otevírám skoro po roce svoje vlákno, abych doplnil získané zkušenosti s kyklopem. Vznesl jsem dotaz do ateliéru K+M, kde mi bylo sděleno, že za nalepení lupy chtějí 600 Kč jen za práci. Zdálo se mi to dost, hoši obecně nejsou nejlevnější, tak jsem se pustil do vlastních pokusů. Lupu z minerálního skla jsem za cca 100 Kč koupil na eBay a zkoušel to nejdřív lepit vteřiňákem. Celkem to šlo, ale vždycky mi tam nakonec zůstala nějaká mikroskopická bublinka, takže se stalo co se muselo stát, že při třetím sundávání jsem kousek lupy uštípl a tím jsem skončil. Hodinkám jsem naštěstí neublížil. Minulý měsíc jsem řešil s panem Frýdlem (hodinář z Prahy) nějaké řemeny a zeptal jsem se taky na nalepení lupy. Cena už byla o něčem jiném, 300 Kč práce + materiál. Tak jsem to hned vyzkoušel na svých Airmanech. Cena i provedení je OK, jen ta lupa moc nezvětšuje, odhaduji to jen asi tak o 50%. Chce to nejdřív vyzkoušet na sucho, případně mít nějakou svoji dostatečně zvětšující lupu z jiného zdroje. Určitě tu záleží na mezeře mezi ciferníkem a sklíčkem konkrétních hodinek. Nicméně pana Frýdla doporučuji.
Jiří9 Odesláno 1. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2014 Otevírám skoro po roce svoje vlákno, abych doplnil získané zkušenosti s kyklopem. Vznesl jsem dotaz do ateliéru K+M, kde mi bylo sděleno, že za nalepení lupy chtějí 600 Kč jen za práci. Zdálo se mi to dost, hoši obecně nejsou nejlevnější, tak jsem se pustil do vlastních pokusů. Lupu z minerálního skla jsem za cca 100 Kč koupil na eBay a zkoušel to nejdřív lepit vteřiňákem. Celkem to šlo, ale vždycky mi tam nakonec zůstala nějaká mikroskopická bublinka, takže se stalo co se muselo stát, že při třetím sundávání jsem kousek lupy uštípl a tím jsem skončil. Hodinkám jsem naštěstí neublížil. Minulý měsíc jsem řešil s panem Frýdlem (hodinář z Prahy) nějaké řemeny a zeptal jsem se taky na nalepení lupy. Cena už byla o něčem jiném, 300 Kč práce + materiál. Tak jsem to hned vyzkoušel na svých Airmanech. Cena i provedení je OK, jen ta lupa moc nezvětšuje, odhaduji to jen asi tak o 50%. Chce to nejdřív vyzkoušet na sucho, případně mít nějakou svoji dostatečně zvětšující lupu z jiného zdroje. Určitě tu záleží na mezeře mezi ciferníkem a sklíčkem konkrétních hodinek. Nicméně pana Frýdla doporučuji. Proč jsi to neskusil tím epoxidem jak psal Tonda? .Jirka
šíma Odesláno 2. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 2. prosince 2014 Pro ten bych musel do krámu, fteřiňák jsem měl doma. A navíc už to nikdo nemusí zkoušet (viz Jára Cimrman - vyfukováním cigaretového kouře do umyvadla s vodou zlato nevznikne atd.). Ale ještě k věci, určitě jsou lepší a horší lupy, ale ta vzdálenost mezi datumkou a lupou je taky hodně důležitá, čím větší, tím je větší zvětšení a zase se naopak zmenšuje čtecí úhel.No a pak je ještě jedna metoda, která funguje stoprocentně - zainvestovat a pořídit si něco s ETA 2896...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se