Ondraj Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 Tak jsem právě po plastice ACL. Máte s tímto někdo zkušenosti ? Jak se to časem chová a tak. Díky
horal Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 Ahoj, mám to na pravém koleni. Dělali mi to 3.4. a je to Plastika předního skříženého vazu (ACL) pomocí BTB (bone-tendon-bone) štěpu. Zajímá tě tohle?
Ondraj Odesláno 5. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 5. května 2007 jasně taky pravé, já to mám teoreticky nastudované. Odhodlával jsem se k tomu rok, protože jsem si to nastudoval na internetu a věděl, do čeho půjdu a to jsem neměl dělat, začal jsem se bát. Samotný zákrok byl bolestivě mírnější, než jsem čekal. Čtvrtý den po operaci včetně jdu domů. Zajímají mě nějaké dlouhodobé zkušenosti, jak pak koleno funguje, na co si dávat pozor a tak. Bohužel mě časem to samé čeká i na levé Jak jsi na tom ? Ale ty to máš také krátce.
horal Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 Dělali mi to na Malvazinkách, MUDr Vimmer. Stalo se mi to při fotbale minulý rok v říjnu. Léčili mě v nemocnici ve Slaném-jezděte na kole a bude to dobré... celou zimu na rotopedu....nic se nelepšilo. Pak jsem se poptal po kamarádech a ocitl se u MUDr. Vimmera. Vzal za koleno a bylo to jasný. Povídá je vám třicet musí se to operovat. Termín za měsíc. Operace, druhý den rehabilitace...Čtvrtý den domů. Nevím jak moc tě poučili? V mém případě byli velmi vstřícní. V současné době ( po čtyřech týdnech)je to tak že, chodím pobytě bez ortézy. S ortézou už od neděle řídím auto. Za týden plánuju kolo. Štěp je plně srostlý do šesti měsíců. No a pak na co se budeš cítit: fotbal(točivé disciplíny) s ortézou, běh asi taky, kolo bez. V Tvé situaci jsem šel za týden na stehy, pohyb o berlích s ortézou. Vyvarovat se předkopávání!!! Ledovat (za 100,- sáček s nějakou celulozou do mrazáku, asi Ti jí dávaly už v nemocnici) snižovalo to otoky- zabraňují pohybu kolena. Doporučený je jediný a funkční cvik. V leže na břiše na posteli přitahovat(zvedat) nohu k zadku. Pomalu a v krajních polohách vydržet. Já to vylepšil tím, že jsem měl hranu postele v polovině stehen. Protažení cvičit podkládáním paty třeba ručníkem. Důležité a indikující správnou fci štěpu je nohu napnout do roviny a pokrčit do 90 stupňů. Jinak to prý nesroste dřív ani Poborskému. Takže se spíš držet zpátky. V obecném případě je asi možné sehnat si nějakou rehabilitaci. V případě druhého kolena bych doporučoval mít tu nohu co nejvíc "namakanou" aby ta šlacha co bude vazem byla v co nejlepším stavu.
horal Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 Tady je link na tu kliniku, když jsi z Prahy http://www.malvazinky.cz/
Ondraj Odesláno 5. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 5. května 2007 Já celkem svalově problém nemám, protože to jedno koleno mám tři roky bez vazu a i při sportu žádné problémy, žádné podlamování, žádné vypadávání, dokonce žádná vůle. Jezdím hodně na kole a zřejmě vymakaný zadní stehenní sval umí zastoupit funkci vazu. Jenže v tom pravém tu už odnesl meniskus (kus 2x), tak jsem se rohodl to radikáolně řešit. Takže moje ambice jsou teď co nejdříve zase začít jesdit alespoň na kole (asi nebude problém) a chtěl bych hrát ještě pinčes asi s ortézou. Na florbal kde se mi to stalo se už zřejmě nevrátím, už se bojím. Těch půl roku na růst jsem slyšel a prý jsou takoví týpci, co si ho stihnou utrhnout ještě dříve pře srůstem.
Ondraj Odesláno 5. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 5. května 2007 Máš ještě nějaké bolesti ? Třeba v noci ? Změna počasí a tak. Jo a co ty šrouby ? Jaké tam máš ? Jaké bolesti jsi měl v nemocnici ? Mě před opercí krom celkové anestezii umrtvili i nerv v tříslech, takže jsem po operaci cca 24 hod necítil vůbec nohu. Injekci dolsinu jsem si nechal dát kvůli spokojenosti spánku
horal Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 Operace byla v tzv. svodné anestezii-při všdomí, (do páteře zavedou nějaký lokální anestetikum) díval jsm se na monitor a poslouchal výklad. Jako v kině. Nic jsem necítil od pasu dolů. Díry jsou vyvrtané pro asi 7mm průměr šroub ve tvaru jehlanu v každém kloubu. Šroubuje se to normálním šroubovákem. Materiál mi nedokázali přesně pojmenovat. Je to něco co se právě po té době vstřebá a stojí to dost peněz. Menisky mám dobré viděl jsem je na vlastní oči. Bolest mi doporučili tlumit a nenechat rozjet, pak se to hůř brzdí. Chtěl jsem bejt tvrďák a vydržet, ale s fetem bylo líp a mohl jsi se normálně pohybovat. Po 24 hodinách, po operaci s drenama první cesta na záchod - prima zážitek V současnosti vaz nebolí. Chce to vždycky pomalu rozhýbat. V místě odběru štepu je to citlivé, ale pomáhá masáž. Bolesti odeznívaly po skocích. Po propuštění jsem byl bez tišení. Já osobně asi fotbal budu hrát jen polehoučku s ortézou. Pinčes mi příjde asi v pohodě i když? Je tam strach, ale spíš funguje jako přirozená brzda. Kolo je posilou těch vazů postranních a hlavně oběhového systému. To že to někdo utrhne před srůstem je jeho neopatrnost. Oni vymění vaz za "stejný" materiál, takže určitě zase přetrhnout půjde.. Jinak vše je asi hodně individuální ovlivněné spoustou vrozených dispozic. Na berle si moc nezvykej ať zase skáčeš brzy přes kaluže... a =) Kolenu jsem dal šest týdnů na uzdravení tak ať se snaží...
Ondraj Odesláno 5. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 5. května 2007 Operace byla v tzv. svodné anestezii-při všdomí, (do páteře zavedou nějaký lokální anestetikum) díval jsm se na monitor a poslouchal výklad. Jako v kině. Nic jsem necítil od pasu dolů. Díry jsou vyvrtané pro asi 7mm průměr šroub ve tvaru jehlanu v každém kloubu. Šroubuje se to normálním šroubovákem. Materiál mi nedokázali přesně pojmenovat. Je to něco co se právě po té době vstřebá a stojí to dost peněz. Menisky mám dobré viděl jsem je na vlastní oči. Bolest mi doporučili tlumit a nenechat rozjet, pak se to hůř brzdí. Chtěl jsem bejt tvrďák a vydržet, ale s fetem bylo líp a mohl jsi se normálně pohybovat. Po 24 hodinách, po operaci s drenama první cesta na záchod - prima zážitek V současnosti vaz nebolí. Chce to vždycky pomalu rozhýbat. V místě odběru štepu je to citlivé, ale pomáhá masáž. Bolesti odeznívaly po skocích. Po propuštění jsem byl bez tišení. Já osobně asi fotbal budu hrát jen polehoučku s ortézou. Pinčes mi příjde asi v pohodě i když? Je tam strach, ale spíš funguje jako přirozená brzda. Kolo je posilou těch vazů postranních a hlavně oběhového systému. To že to někdo utrhne před srůstem je jeho neopatrnost. Oni vymění vaz za \"stejný\" materiál, takže určitě zase přetrhnout půjde.. Jinak vše je asi hodně individuální ovlivněné spoustou vrozených dispozic. Na berle si moc nezvykej ať zase skáčeš brzy přes kaluže... a =) Kolenu jsem dal šest týdnů na uzdravení tak ať se snaží... Díky a přeji ti bezproblémový návrat do běžných činností. Já byl při celkové anestezii, tak doufám, že mi nezačne odumírat mozek.
horal Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 Za měsíc mám kontrolu tak se ozvu. Abys věděl co Tě čeká
falkkon Odesláno 6. května 2007 Nahlásit Odesláno 6. května 2007 Operace byla v tzv. svodné anestezii-při všdomí, (do páteře zavedou nějaký lokální anestetikum) díval jsm se na monitor a poslouchal výklad. Jako v kině. Nic jsem necítil od pasu dolů. Díry jsou vyvrtané pro asi 7mm průměr šroub ve tvaru jehlanu v každém kloubu. Šroubuje se to normálním šroubovákem. Materiál mi nedokázali přesně pojmenovat. Je to něco co se právě po té době vstřebá a stojí to dost peněz. Menisky mám dobré viděl jsem je na vlastní oči. Bolest mi doporučili tlumit a nenechat rozjet, pak se to hůř brzdí. Chtěl jsem bejt tvrďák a vydržet, ale s fetem bylo líp a mohl jsi se normálně pohybovat. Po 24 hodinách, po operaci s drenama první cesta na záchod - prima zážitek V současnosti vaz nebolí. Chce to vždycky pomalu rozhýbat. V místě odběru štepu je to citlivé, ale pomáhá masáž. Bolesti odeznívaly po skocích. Po propuštění jsem byl bez tišení. Já osobně asi fotbal budu hrát jen polehoučku s ortézou. Pinčes mi příjde asi v pohodě i když? Je tam strach, ale spíš funguje jako přirozená brzda. Kolo je posilou těch vazů postranních a hlavně oběhového systému. To že to někdo utrhne před srůstem je jeho neopatrnost. Oni vymění vaz za \"stejný\" materiál, takže určitě zase přetrhnout půjde.. Jinak vše je asi hodně individuální ovlivněné spoustou vrozených dispozic. Na berle si moc nezvykej ať zase skáčeš brzy přes kaluže... a =) Kolenu jsem dal šest týdnů na uzdravení tak ať se snaží... Díky a přeji ti bezproblémový návrat do běžných činností. Já byl při celkové anestezii, tak doufám, že mi nezačne odumírat mozek. Když vidím co celková anestezie udělala s otcem,tak bych asi radši zaživa.(je pravda o dost starší ja my tady.)
Ondraj Odesláno 6. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 6. května 2007 Co se s ním děje ? A kdy se to začalo projevovat ?
falkkon Odesláno 6. května 2007 Nahlásit Odesláno 6. května 2007 Co se s ním děje ? A kdy se to začalo projevovat ? ¨Problémy s krátkodobou pamětí,se čtením atd.Poruchy motoriky.. A bylo to hned po probuzení. Občas někoho nepoznal. Ale to je riziko jen u dost starších. Má 83.
Ondraj Odesláno 6. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 6. května 2007 Hm, to je pech, tohoto se bojím nejvíc. pro odlehčení: Nejvíce mě v nemocnici bolela čtyřdenní absence bez jakýchkoliv hodinek
kubson Odesláno 6. května 2007 Nahlásit Odesláno 6. května 2007 jj celková anestezie je sfiňa já jsem po ní začal kupovat hodinky
Ondraj Odesláno 6. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 6. května 2007 jj celková anestezie je sfiňa já jsem po ní začal kupovat hodinky kurňa abych neměl opačný průběh, tedy že všechny prodám nebo dokonce daruji
Návštěvník Kamil Odesláno 6. května 2007 Nahlásit Odesláno 6. května 2007 jj celková anestezie je sfiňa já jsem po ní začal kupovat hodinky kurňa abych neměl opačný průběh, tedy že všechny prodám nebo dokonce daruji Nepotřebuješ odvézt domů z nemocnice? Když budeš v tom rozdávání. I S-Klasse by se našlo....
Ondraj Odesláno 6. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 6. května 2007 jj celková anestezie je sfiňa já jsem po ní začal kupovat hodinky kurňa abych neměl opačný průběh, tedy že všechny prodám nebo dokonce daruji Nepotřebuješ odvézt domů z nemocnice? Když budeš v tom rozdávání. I S-Klasse by se našlo.... Naštěstí jsem zatím ok a nechtěl bych se rouhat.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se