Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Prosím znalé o informaci nebo radu jak z tohoto strojku vytáhnu korunku.Jsou to moje první kapsáče a mají stržené pero.Hledal jsem nějaký kolíček na zamáčknutí nebo šroubek na pootočení, ale nic.Doma nějaké vraky strojků mám, tak možná pero vyměním, ale jak se k němu dostanu nevím.Poradil by mě tu někdo? Děkuji předem

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Zvláštní. Co jsem si teď v rychlosti našel hodinky zn. Volo na netu, tak vždy měly pod korunkou ve strojku malinký šroubek. Ale ty tvoje ho nemají, to mě překvapuje. V krčku asi šroubek taky nebude, takže jsem zvědavý stejně jako ty.

Odesláno

No tak jsem pátral dál, a přes cifr to taky nejde, protože je zajištěn z boku strojku, a ten bez vyndání korunky ven nedostanu.Pokoušel jsem to u silou vytrhnout a nic.No nevím budu muset hledat dál, a nebo třeba někdo poradí

Odesláno

Když už stejně chceš vyměňovat pero, tak ten hlavní plech klidně celý odšroubuj a uvidíš. Jestli není šroubek na strojku, ani schovaný v krčku, tak stejně nic jiného nezbude. Lepší jak to trhat různě silou.

Odesláno

Ten šroubek a i ty statní jsem zcela vyjmul a stejně nic. Ten celý můstek nebo jak to nazvat nejde stejně ven, protože je omezován tím lemem na zaklapnutí pláště. Pokoušel jsem se odklapnout i ten lem, ale je součástí pouzdra. Dnes v práci to ještě proberu s kolegou, třeba má nějaký nápad. Pokud to nepůjde, tak ještě zbývá flexka.

Odesláno

Odsroubuj dolu prepazku nad necasem, sundej ji. Odsroubuj ty 4 sroubky na plechu a pak ho potahni do uvolneneho prostoru po prepazce, tim by mel jit plech vyndat a pod nim snad objevis kouzlo, jak sundat korunku...

Odesláno (upraveno)

Aha, jestli to nejde spodem, tak je to nacpané do jakéhosi jiného pouzdra (i podle chybějících šroubků pro uchycení strojku to tak vypadá) a pak to tedy musí jít ven nějak horem.

Ed: fakt není žádný šroubek na krčku pod korunkou?

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Já už jsem kapsáče dlouho neměl v ruce, ale jestli se pamatuju, tak jsem měl jedny a ty měly v hraně pláště vedle oblíku takovou štěrbinu a v ní byl utopený takový bázmek/čudlíček a když se na něj něčím zatlačilo, tak korunka šla ven.

Odesláno

To jestli je to v jiným pouzdře nevím nicméně ty šroubky co drží strojek mám jen vyndaný. Na krčku je jen punc že je to stříbro a pokud jsem googlil dobře tak jsem našel jen jeden takový strojek a ten vypadal stejně nerozebíratelně. Budu tedy muset vydělat setrvačku a potom se pokusit vyjmout ten vrchní můstek. Ovšem nevím kak to pak dám dokupy, páč tam dost zavazí ty pláště nebo co to je. Pokud to nepůjde, bude v seckci prodám nzerát o prodeji pytlíku s náhradními díly ke kapsáčům.

Odesláno (upraveno)

Aha, já myslel, že ty šroubky tam ani nebyly.

A už jsi na něco přišel? Jsem zvědavý.

Stejně je mi divné, že by někdo dělal hodinky, u kterých je takový problém s demontáží. Není ten vnitřní kraj pouzdra třeba nějak pobouchaný?

Ed: Co jsem našel na netu, tak pokaždé na strojku šroubek pro uvolnění korunky byl a strojek nevypadal tak "utopeně".

Třeba tady: http://uhrforum.de/volo-taschenuhr-wer-kann-was-darueber-sagen-t69257

Upraveno uživatelem Karlos
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Ahoj omlouvám se všem, že jsem dlouho nereagoval, ale porazily mě zuby, a nebyla ta pravá nálada. Nicméně jsem se pokusil oddělat můstek setrvačky a po vyjmutí všech šroubků toho velkýho můstku, jsem se dál nedostal.Samo se to nerozpadlo, a můstek zůstal viset na jednom čepu -prostředním, který je vylezlý o malinko více jak ostatní a kraj pozdra ho už nepustí výš, aby šel posunout a nějak vyndat.Mohl bych se pokusit to nějak vypáčit, ale to snad potom není hodinařina, ale fušařina.Na všech zatím dostupných fotkách je o jeden šroubek na víc, a to je právě ten, co u mého strojku chybí.No ale je po svátcích a teď už bude více času, tak se do toho vrhnu a to by bylo, aby nebylo. Ještě kdyby ty zuby nebolely. Jinak přeji všem přítomným všecko nej v novém roce a ať nám to pořád spokojeně a přesně tiká.

Odesláno

Něco podobného jsem měl už v ruce . Dva šrouby na vrchní plotně, jeden seříznutý pro pootočení na spodní, potom vyvlíknout strojek proti korunce a korunka zůstala napevno v pouzdře. Myslím, že to byly  Enigmy. :rambo:

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...