Přejít na obsah

Co se nosilo za první republiky?

pjanek

Doporučené příspěvky

Díky za inspirační fotku, jsou krásný! Něco takovýho bych si uměl představit. Ty obdélníkový by na mně asi vypadaly divně (27 let), ale zaoblený/kulatý vypadají imho mnohem moderněji. Ještě uvažuju o nějakých starších leteckých, ty vypadají taky perfektně :)

Odesláno z mého ASUS Transformer Pad TF300TG pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 95
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ta první fotka vlevo je jasná. :)

Vypadá to tak, ale tohle období co se hodinek týká, zrovna do mého ranku nepatří.

Mám doma staré hranaté DOXA , nerezové, s rytinou ,,Zemský závod hlídek 1938". Jsou ve stylu těch hranatých ZENITH.

Maš je doma a fotku nám nedáš... Já vím není světlo, tak zítra :D

Odkaz ke komentáři

Maš je doma a fotku nám nedáš... Já vím není světlo, tak zítra :D

Já nefotím, fotí moje drahá polovička. Poslední dobou toho vyfotila docela dost. Musím to opatrně dávkovat. Dnes jsem se celý den patlal z nějaké virózy a obě naše malé ratolesti měly obvyklou, ba řekl bych o něci větší, špičku. Moje drahá je už kolem desáté poněkud křehká. Kromě toho je opravdu světlo naprd. Takže to zítra zkusím  :mummy:

Odkaz ke komentáři

Tohle je dost zajímavé téma, nastřádal jsem několikery prvorepublikové hodinky, pocházejí z rodin přátel a z různých dědictví a pod. Zlaté IWC jsou z doktorské rodiny, ostatní z rodin drobných živnostníků a původ obou typů Doxa je mi neznámý, dědy býval tramvaják a měl kapesní Omega v obecném kovu, ale ty zmizely v propadlišti dějin, druhý děda měl nějaké remontýrky a i po těch se slehla zem.

post-2585-0-66373200-1388150238_thumb.jpg

post-2585-0-80709400-1388150260_thumb.jpg

post-2585-0-72155900-1388150273_thumb.jpg

post-2585-0-94358500-1388150296_thumb.jpg

post-2585-0-98578000-1388150312_thumb.jpg

post-2585-0-89523400-1388150324_thumb.jpg

post-2585-0-50709000-1388150343_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Paráda! Rozhodně díky za fotky, člověku to pomůže promyslet si, co tak vlastně přibližně hledá.. O víkendu prohrabu rodinné pozůstalosti. Není možné, aby se mi po předcích nedochovaly žádné hodinky. Ale mám obavu, že najdu max. něco po babičce, což by bylo sice fajn, ale já je asi moc neponosím... Přijde mi až neuvěřitelný, když si člověk uvědomí, že to jsou funční předměty třeba 90 let staré.

Odkaz ke komentáři

Všechny jsou v původním, dochovaném stavu, sklíčka jsem rozleštil a zbytek jen opatrně otřel, mám rád patinu  :whistling:  , strojky řešil hodinář (mimochodem v těch Chronosvisech je starý strojek zřejmě z nějakých jeptišek a ručky se nastavují pomocí kolíčku, který prochází pouzdrem na 4 hodině, strojek je údajně velmi starý a jedná se dobovou přestavbu)

post-2585-0-82356100-1388246363_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Všechny jsou v původním, dochovaném stavu, sklíčka jsem rozleštil a zbytek jen opatrně otřel, mám rád patinu  :whistling:  , strojky řešil hodinář (mimochodem v těch Chronosvisech je starý strojek zřejmě z nějakých jeptišek a ručky se nastavují pomocí kolíčku, který prochází pouzdrem na 4 hodině, strojek je údajně velmi starý a jedná se dobovou přestavbu)

vypadají moc dobře na svůj věk, ty optimy a schaffky se mi líbí

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...