JZED Odesláno 31. října 2014 Nahlásit Odesláno 31. října 2014 Tak jsem taky přidám. Hodinky se ke mně dostali přes pozůstalost tetičky z máminy strany. Definitivně prvorepublikové. C.F. Bucherer, fullgoldy. Obdobné jsem našel v online knize Bucherera u příležitosti 125 let od založení značky. Údajně by měly být z kolekce kolem 1920. Baví mně nich i fakt, že jsou na původním koženém pásku. Čas bych z nich ale při té velikosti přečíst nedokázal. Pratetička musela mít oči jak ostříž.....
villain83 Odesláno 31. října 2014 Nahlásit Odesláno 31. října 2014 Ty blaho,ten strojek je krasnej,puvodni naramek je k tomu super, nechal bych je vycistit a pekne uschoval pro dalsi generace.
JZED Odesláno 31. října 2014 Nahlásit Odesláno 31. října 2014 (upraveno) Dík. Mám to v plánu. Ty pryč nepůjdou... Upraveno 31. října 2014 uživatelem JZED
malymarek Odesláno 31. října 2014 Nahlásit Odesláno 31. října 2014 teda, kde jsi vzal tak velikou korunu :-))
martar Odesláno 6. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2014 Super vlákno! Já jsem právě pořídil tyhle Lanco, byly s doškrábaným sklíčkem, bez korunky... o to větší bylo mé překvapení, když jsem po rozleštění sklíčka, osazení řemínkem, vyčištění strojku a dodání korunky zjistil, že jdou, a jak se po dvanácti hodinách zdá, tak přesně! Tahle překvápka mám na hodinkách nejraději... Elegantní Art Deco tvar, pouzdro obyčejné se značením nicklel chrome, rozměr 40 x 20,5 mm, stěžejky pevné pro řemínek 18mm, ciferník s krásnou patinou, lumi číslicemi a lesklým stříbrným pruhem (obdélníkem) po obvodu čtvrthodinových indexů, modřené ručky s původní lumi výplní... nejdřív jsem z neznalosti obdivoval pro mě neobvyklý tvar krátké vteřinové ručky s terčíkem na konci, pak se ale ukázalo, že je to jen "zadek" vteřinovky a samotná ručka je ulomená. Otevírání pouzdra je jednoduché, stačí vzít vrchní část pouzdra či řemínek do jedné ruky a spodní část pouzdra s korunkou do druhé a lehce trhnout. Pouzdro se rozevře přes pantíček. Strojek s cifrem je v pouzdru zcela volně, drží jej pouze sevření pouzdra. Po otevření je možné jej bez překážky vyjmout. Detail ciferníku. Je zcela rovný, nebombírovaný, na okrajích má otlaky v místech, kde jej svírá pouzdro (po zavření hodinek nejsou otlaky vidět. Rozměry ciferníku jsou 27,5 x 19,5mm. Dva záběry krásného swiss made strojku, který vesele a přesně šlape i po nějakých 80 letech od vyrobení... Nevydržel jsem to a ještě před osazením korunky jsem si je zkoušel na ruce A takhle vypadají s pečlivě vybranou korunkou. Natahování je krásně jisté, zvuk natahování i chodu je bez chyby. Jsem z nich hotovej. Pouzdro je bohužel ve stavu, kdy už nedělá kdovíjakou parádu, ale kdo by na povrchu v osmdesáti vypadal svěže? Strašně se mi na nich líbí ta jednoduchá elegance a taky snadné a rychlé vyndávání strojku - skvělá příležitost pro ukázku lidem, kteří neznají rozdíl mezi baterkáči a mechanikou.... Vlastníci Omeg Bondovek se občas dívají na ruku a mumlají si: Bond. James Bond... Já se dívám na tyhle krásky a říkám si: Nový. Oldřich Nový... Já vím, že asi nosil něco lepšího.. Ale z tohohle ta první republika opravdu dýchá.
martar Odesláno 6. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2014 (upraveno) Tak jen upřesnění, projížděl jsem po ránu internet a přestože jsem nenašel tento model, srovnáním s jinými podobnými usuzují, že hodinky možná nejsou staré 80 let, ale dokonce 85 - 95 let. Nejvíce podobných kousků jsem našel s datací 1920 - 1929. Vím o tom ale prd, pokud by někdo že zdejšího osazenstva poznal přesnější období výroby, budu rád za doplnění. Edit: a ještě poznámka k řemínku: když jsem zjistil, kolik stojí speciální řemínky na pevné stežejky, a jak malý výběr existuje, vyřešil jsem to jinak. Koupil jsem obyčejný levnější řemínek, který nemá ohyb prošitý (při výrobě se nejdříve prošívá a pak teprve lepí ohyb), opatrně jsem zalamovacím nožem prořízl naplocho lep, provlékl jsem řemínek pod pevnou stežejkou a znovu zalepil chemoprenem special pro obuv. Upraveno 6. listopadu 2014 uživatelem martar
villain83 Odesláno 6. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2014 Pekny hodinky,posledni dobou pokukuju presne po tomhle tvaru pouzdra,hrozne se mi to libi.Bylo samozrejme mraky firem,ktery podobny kousky produkovaly,me se pod kuzi dostavaji Movado,Zenith,Omega a par dalsich,ovsem v oceli a peknym stavu uz to neni za hubicku.O Reverso radeji ani nemluvim,to je v tomto pripade etalon...
JZED Odesláno 6. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2014 Pěkné to máš Martare, pěkné. S tím řemenem super nápad.
siwi Odesláno 6. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2014 Taky ti je musím pochválit, Martine. Perfektní úlovek. Tím spíš, že strojek je v pořádku.
Argon Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 Pekny hodinky,posledni dobou pokukuju presne po tomhle tvaru pouzdra,hrozne se mi to libi.Bylo samozrejme mraky firem,ktery podobny kousky produkovaly,me se pod kuzi dostavaji Movado,Zenith,Omega a par dalsich,ovsem v oceli a peknym stavu uz to neni za hubicku.O Reverso radeji ani nemluvim,to je v tomto pripade etalon... Podle mě nejhezčí hodinky takového pouzdra jsou Reverso.... Ty původní bych bral, ovšem ta cena tomu jaksi brání....
martar Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2014 Hodím sem ještě pár fotek z dnešního rána, alespoň se vlákno UPne a třeba zas někdo nějaké krásné prvorepublikovky přihodí
Fajkus Odesláno 2. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2015 Ten řemínek k nim sedí super. Já mám podobné, ale rozteč je na nich 17 mm. Koupil jsem tedyorigo, ale měli ho jen ve vintage podobě. Ten tvůj k nim sedí lépe.
pjanek Odesláno 11. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 11. ledna 2015 martar: To je velká paráda! Kupoval jsi někde v obchodě, nebo jsi zkusil štěstí přes internet (bazos, aukro apod.)? Taky si už konečně musím něco podobného najít
Anela Odesláno 11. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2015 martar: To je velká paráda! Kupoval jsi někde v obchodě, nebo jsi zkusil štěstí přes internet (bazos, aukro apod.)? Taky si už konečně musím něco podobného najít mrkni do prodejní sekce, možná tam ještě jsou
pjanek Odesláno 11. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 11. ledna 2015 (upraveno) Nejsou, to jsem prokaučoval. Člověk povolí v ostražitosti a hned se mu to vymstí. Ale aspoň jsem si dnes koupil pár pěkných prvorepublikových bankovek Upraveno 11. ledna 2015 uživatelem pjanek
Fajkus Odesláno 12. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2015 Tak já přidám taky jedny hranaté. Pásek je na nich takový !trampský", ale jiný 17 mm jsem na pevné stěžejky nesehnal.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se