Vojta73 Odesláno 23. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2019 Vzhledem ke stavu korunky a v podstatě i strojku byly hodinky někde na generalce.dotyčný možná bude vědět,kde se na obyčejných PS vzalo dynko z ES. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 23. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2019 Minimálně dvacet let leželi v bedně po strejdovi a bůh ví jak dlouho před tím je asi nikdo nenosil. Jinak žádné jiné info jsem nezískal a už ani nezískám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 23. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2019 Ještě mě napadlo, že je někdo čmajznul na vojně a používáním tak zničil, že následná oprava byla novej cifr, luneta a možná korunka. Nevím, je to jen teorie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 23. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2019 Vojensky Elton sporty mely leskly cifernik, bombirovany rucky a nizkou lunetu s plechovou vlozkou. Tohle jsou bezny civilni Sporty s dynkem z vojenskych Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 23. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2019 Ok. Asi někdo vyměnil z nějakého duvodu dýnko. Ale na funkci to vliv nemá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 25. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2019 Řekl bych, že hliníková luneta byla natolik poškrábaná, že došlo k výměně a stejně tak cifr a ručky. Možná se do nich dostala voda. Moje teorie je, že je to původní kus - dýnko a pouzdro a zbytek byl prostě nahražen novými/lepšími díly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 26. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2019 V pátek budu moudřejší. Darující pivař prý má nějaké, nevím jaké informace. Ještě k původu hodinek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 30. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2019 (upraveno) Tak jsem to včera v hospodě znovu provětral a údajně byl pan strýc vojak z povolání kdesi v Čechách ve výstrojním skladě a ty hodinky mu zůstaly tak nějak za prsty. Dlouho je nosil až je prej někde rozbil a pak je jeho syn, taky starší pán nechal opravit a od té doby ležely v krabici. Synovec, když se pak stěhovali je vzal do Brna s dalšími relikvikemi a donesl je pak do hospody mě. Vic toho nezjistím. Takže Honza byl teorií asi nejblíž. Dotyčný strýc ani jeho syn už nežijí, takže tak no. Upraveno 30. listopadu 2019 uživatelem skodna Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vojta73 Odesláno 2. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2020 Majiteli gratuluji a těším se na živý fotky, pro nás archváře přidám printscreen aukce prim.jpg5186821798.jpg5186821798_5.jpgMyslim,že tyhle Prim sport s číslem 523 vážně zpochybňují úvahy o tom,že armádních Elton sport bylo vyrobeno vice než 300ks.Myslim,ze v současné době s určitostí víme,že armadnich Elton sport bylo 300 ks.zda další serie byla s Elton nebo už s Prim neni napsáno ani v knize pana Hovorky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spaja Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 Zdraví fšecky. K mé radosti jsem včera v místní hospodě při hokeji přišel k igenům za dvě piva. Ráno po vystřízlivění jsem zjistil, že jsou číslované, ale jinak stejné jak civilní I gen. Vzhledem k tomu, že původní majitel není zrovna nejostřejší tužka v penále a hodinky nikdy nenosil, předpokládám, že jsou v tomto stavu již dlouho. Původně byly jeho strejdy, kterej zemřel před dvaceti lety.Poprosil bych tedy místní znalé, aby se k nim nějak vyjádřili. Např. zda mohli být takto vyexpedovány z Eltonu a nebo jestli je to skládačka. Díky za přečteníAhoj, nepustil bys to dýnko? Měl bych k němu hezkej vršek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 Uz jsem to řešil s vice zajemci. Nepustil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spaja Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2020 Je tu majitel těch s číslem 112 z aukra? Byly tam cca před půl rokem ale už to zmizelo i z archivu, chtěl jsem kontaktovat prodejce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spaja Odesláno 11. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2020 (upraveno) Ahoj, půjde opravit tuto lunetu do hezčího stavu? Upraveno 11. dubna 2020 uživatelem spaja Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alex77 Odesláno 11. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2020 (upraveno) Ahoj, půjde opravit tuto lunetu do hezčího stavu?Ne Upraveno 11. dubna 2020 uživatelem Alex77 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 11. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2020 Nepůjde- fakt to nezkoušej. Buď rád za tenhle stav... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 11. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2020 Buď rád, že ji máš alespoň takhle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spaja Odesláno 28. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2020 Další přírustek, civilní verze Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 28. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2020 Gratuluji!!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alex77 Odesláno 28. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2020 před 7 hodinami, spaja napsal: Další přírustek, civilní verze Civilni verze? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DCHC Odesláno 28. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2020 gratulace Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se