Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Takže něco málo k našim hodinkám. PRIMA jsme kontaktovali sami, asi někdy v říjnu-listopadu 06, protože myšlenka "letkových hodinek" v nás hlodala už dlouho. Naši zahraniční kolegové jedou víceméně ve značce Fortis a Breitling. My, jako správní Češi, jsme zvolili značku PRIM a dle nás všech zúčastněných, jsme udělali rozhodně dobře, protože výsledek fakt stojí za to. Tvar pouzdra vzešel od PRIMA. Původně jsme také chtěli tvar alá Azimuth, Laco, IWC ........, ale nakonec pod tíhou argumentů, tzn. návaznost na II.gen a vyjímečnost tohoto tvaru u leteckých hodinek, jsme souhlasili. Luneta je v podstatě dílo PRIMA, safírové sklo taky, obustranný antireflex byl nakonec velmi milé překvapení. Do čeho jsme nakonec kecali nejvíce byl ciferník (opravdu vychází z feetoměru v Mi-24), tvar ručiček a rozlišovací znaky, tzn. nápis na boku dýnka, silueta na ciferníku a jméno s pilotním znakem na kotvě. Každou změnu jsme v kolektivu konzultovali a někdy jsme dokonce museli i hlasovat. Hodinky si nakonec koupila zhruba polovina letky a myslím, že teď po shlédnutí "na živo", přibude spousta dalších zájemců. S cenou nám PRIM vyšel vstříc, takže nakonec pro nás byla přijatelná. Závěrem dodávám, že hodinky splinily naše očekávání úplně maximálně a spolupráce s PRIMEM i s jeho KOLEGOU :-) byla (...a doufám, že ještě bude) super!

Ještě k té vteřince. Jsme členy asociace tygřích letek, takže něco "nenápadného" tygrovaného jsme tam chtěli. Vím, je to možná trochu kýč, ale nám se to tak líbí a jsme s tím spokojeni. :-)

• Odpovědi 157
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

To Suru: Klobouk dolu, ze jste to dotahli do takoveho konce. Cena je pro me bohuzel vysoka, nicmene hodinky jsou paradni. A pocit, ze jsem to dilo spoluvytvarel musi byt super. Gratuluji.

Odesláno

To Suru:

Díky za otevřené informace - váš společný produkt se tím pro mě stává součástí vývoje českých hodinek. Přál bych jim, aby se zařadily k osvědčeným modelům.

A věřím, že to nezůstane tvůj jediný příspěvek na tomto vláknu smile.gif

Protože odvážnému štěstí přeje ... biggrin.gif

Odesláno

Vítám tě suru - výborná práce, gratuluju! Nechceš nám pomoct s nějakou další naší serií?

monsiere - já vím , kam míříš a souhlasím, tohle opravdu nejsou služební hodinky - stejně, jako breitling nejsou pro profesionály. To ale neznamená, že nejsou vojensko - letecký - to podle mě jsou a krásný.

Ale jsem mimo, co je to za expresi bál a vycházková uniforma? Myslíš si, že příslušník naší armády nemá povinnost representovat? Možná mám staromódní představy, ale k vojenství do podle mě patří. Je to úplně stejné, jako pilot ČSA - viz moje úvahy s jiným pilotem. Jen by forma měla být jiná - a to tyhle hoďky splňují a proto se mi tak líbí, řek bych dokonce, že je žeru - i se všemi mouchami a hnidy, co bych jako zneuznaný estét mohl připojit - ta autenticita, fandovství a výtečný výsledek jsou omračující.

babaq - přijde ti to pouzdro v nesouladu s lunetou, nebo se ti to pouzdro prostě nelíbí? To je rozdíl, který mě zajímá. Jak jsi na tom se sportII - líbí se ti, nebo ne? Abych řekl pravdu - mě ta lueta překvapila - přesněji působí na mě jinak, než na počítačové animaci - ještě nemám definitivní názor, tak se ptám. S tím napojením pásku - to už jsem okomentoval, taky ses trefil.

Odesláno

Taky se Suru pripojuji k diky za story o vzniku hodinek. Jen by me zajimalo, zda tyto hodinky, ktere se mi velmi libi, budou skutecne tvrdymi pracovnimi hodinkami, ktere bude vetsina z vas nosit dnes a denne, nebo zda to budou jen parade-hodinky. Predpokladam, ze by nejake drsnejsi zachazeni snesly a patina boju jen zvysi jejich autenticitu/originalitu. smile.gif

PS me prijde naopak to "zatygrovani" vterinovky jako vtipne, vsude jinde na hodinkach by byl tygri motiv jaksi laciny a tady je ho tak akorat!

Odesláno

4 suru

Díky za příspěvek, moc mě potěšil. Konečně příspěvěk od spoluautora Hindů (tedy krom Prima samozřejmě), který věc objasnil. Hodinky jsou výsledkem spolupráce mezi vámi, jako objednateli a Primem jako výrobcem a pokud jste spokojeni, je to jen dobře a názory ostatních "odborníků" jsou k smíchu. BTW na IDETu jsem mluvil s klukem od vás právě ohledně těch hodinek a to ještě nebyly zveřejněné, takže milé překvapení po návratu z dovolené.

4 Prim

Uf, konečně jsem se dočkal nových leteckých Primek. Na první pohled mne moc neuchvátily, ale na druhý a třetí se mi zalíbily a už se mi líbí moc. Na rovinu ale řeknu, že na ně bohužel nemám a mít pravděpodobně nebudu, takže zůstanu u prvních leteckých, které si u vás nechám časem zrenovovat a možná jako solitér k výročí. Četl jsem poctivě celé vlákno o těchle hodinkách a někteří opět nezklamali se svými výroky, což mi přijde docela trapné. Ale to tu nemá cenu rozmazávat.

Odesláno

Takže něco málo k našim hodinkám. PRIMA jsme kontaktovali sami, asi někdy v říjnu-listopadu 06, protože myšlenka \"letkových hodinek\" v nás hlodala už dlouho. Naši zahraniční kolegové jedou víceméně ve značce Fortis a Breitling. My, jako správní Češi, jsme zvolili značku PRIM a dle nás všech zúčastněných, jsme udělali rozhodně dobře, protože výsledek fakt stojí za to. Tvar pouzdra vzešel od PRIMA. Původně jsme také chtěli tvar alá Azimuth, Laco, IWC ........, ale nakonec pod tíhou argumentů, tzn. návaznost na II.gen a vyjímečnost tohoto tvaru u leteckých hodinek, jsme souhlasili. Luneta je v podstatě dílo PRIMA, safírové sklo taky, obustranný antireflex byl nakonec velmi milé překvapení. Do čeho jsme nakonec kecali nejvíce byl ciferník (opravdu vychází z feetoměru v Mi-24), tvar ručiček a rozlišovací znaky, tzn. nápis na boku dýnka, silueta na ciferníku a jméno s pilotním znakem na kotvě. Každou změnu jsme v kolektivu konzultovali a někdy jsme dokonce museli i hlasovat. Hodinky si nakonec koupila zhruba polovina letky a myslím, že teď po shlédnutí \"na živo\", přibude spousta dalších zájemců. S cenou nám PRIM vyšel vstříc, takže nakonec pro nás byla přijatelná. Závěrem  dodávám, že hodinky splinily naše očekávání úplně maximálně a spolupráce s PRIMEM i s jeho KOLEGOU :-) byla (...a doufám, že ještě bude) super!

Ještě k té vteřince. Jsme členy asociace tygřích letek, takže něco \"nenápadného\" tygrovaného jsme tam chtěli. Vím, je to možná trochu kýč, ale nám se to tak líbí a jsme s tím spokojeni. :-)

Mohu poprosit o foto toho feetoměru, prosím? Moc by mě to zajímalo.

Už se na něj odvolávál Prim i Vy, takže bych ho chtěl vidět. Na netu ho nemohu nikde naít.

Děkuji.

Odesláno

babaq - přijde ti to pouzdro v nesouladu s lunetou, nebo se ti to pouzdro prostě nelíbí? To je rozdíl, který mě zajímá. Jak jsi na tom se sportII - líbí se ti, nebo ne? Abych řekl pravdu - mě ta lueta překvapila - přesněji působí na mě jinak, než na počítačové animaci - ještě nemám definitivní názor, tak se ptám. S tím napojením pásku - to už jsem okomentoval, taky ses trefil.

Přijde mi v nesouladu a divné i samo o sobě.

Jako když mi v cukrárně dají dva zákusky na sebe (menší na větší) a ten větší je měkčí a cestou domů to celé "zmáčknu" - tak nějak to vypadá. Ten větší zákusek je více naplacato, ten menší vydržel více. Ale u zákusků se to snese, u hodinek míň.

Navíc je ta luneta jaksi velká... Teď jsem se na ně zase koukal. Nelíbí se mi, jak se pohledu z boku to pouzdro má takový jako čočkovitý tvar. A ta luneta je fakt tlustá.

Prostě divné, nevyvážené.

Odesláno

Kamarád co létá u armády, ne Mi-24. Má na ruce obyč. qvartzky. Letecky primky prej může fasnout, ale kdo by to prej nosil. Jsou nepřesný. Čas ma desetkát na palubce, GPS, HUDu. V roce 1995 mi je nabízel jinej pilot za 1000,-. Hodinky za 65 000,- nemaj s letectvím co dělat. Letectví je tam jen jako vábnička smile.gif

Návštěvník Kamil
Odesláno

Petře28: Z lásky k rotoru. To jako rotor z vrtulníku nebo z hodinek? Možná obojí, co? smile.gif

Odesláno

Kamarád co létá u armády, ne Mi-24. Má na ruce obyč. qvartzky. Letecky primky prej může fasnout, ale kdo by to prej nosil. Jsou nepřesný. Čas ma desetkát na palubce, GPS, HUDu. V roce 1995 mi je nabízel jinej pilot za 1000,-. Hodinky za 65 000,- nemaj s letectvím co dělat. Letectví je tam jen jako vábnička smile.gif

Nevim jestli sis vsiml ty hodinky si objednali samotni piloti a sami si je plati a sami je navrhli s pomoci prima a navic tezko ti je mohl nekdo za 1000 nabidnout protoze je to zcela nova vec.

Odesláno

Tedy babaqu - fíha, já zírám - druhdá strohý technicistní programátor - a najednou smršť metafor - začínám v tobě cítit konkurenci smile.gif - úplně jsem si představil můj oblíbený větrník, jak z něj nesnesitelná tíha vrchní části, teplota a čas na bocích kolem dokola vytlačují sladký vanilkový krém - a FAKT to dokonale připomíná tyhle hodinky! biggrin.gif:D Nebo sýrová obruč kolem cheesburgeru - pro ty, co jsou na slaný biggrin.gif.

Čemu nerozumím, je to, že se zdají rozteklý - vždyť mají velmi geometrické tvary! kulová plocha a na ní rovná obruč - ale rozumím tomu, že právě ta kulová plocha tě mate, protože z ní ta luneta na krajích jakoby odstává. Je to tak?

Musím podotknout, že je to asi daň ergonomii - aby bylo za co vzít při točení lunetou a za druhé - je svým výrazem opravdu nástroj, tedy se mi taková, připouštím neelegance, zdá být perfektně na místě.

že je moc velká může být i tím, jak se na fotkách leskne - taky se mi ta nekompromisně černá na té animaci zdá hezčí. Obecně myslím, že by luneta měla být takovým rozšířením ciferníku, a to snad je - přesně to prozkoumám, až tomu budu stát zočivoči.

Musím ošem připustit, že např. soudek bez lunety může být elegantnější - viz třeba chronoris.

týpo, prime, bobře, pavle23 - tak ve středu na víno do violíno? 19.00? nechceš přiletět, suru? Mně ty orlíky nenechaj spát - asi by fakt byla cesta co nejvíc se přiblížit původnímu modelu, strojově i vzhledově, jak navrhuje JJ - ten má ovšem pěkně ukecaný logo biggrin.gif

Odesláno

babaq - jestli ty nejsi z tý cukrárny nějak moc namlsanej ....... biggrin.gif  Jak často chodíš do cukrárny? laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Skoro vůbec, ale přišlo mi to jako zajímavé přirovnání.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...