Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pane bože Prime, já vás nepoznávám ohmy.gif

Neměl by jste si vždy zachovat diplomacii, i když neslyšíte pro vaše ucho právě příznivá slova ?

Možná bych ještě doplnil ... kdysi tu proběhlo celé vlákno o tom, jestli je ok, když tu je PRIM, alias výrobce hodinek. Tehdy se řeklo, že je to ok a že bude brán jako každý jiný. http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=153

Takže do něj nepalte, že je zástupce výroce hodinek. No a co? To potom s námi musí jednat v rukavičkách? Napalte mu, že jejich hodinky jsou ošklivé, že jsou nekvalitní a já nevím co ... prostě k hodinkám ...

Mezi sebou se tady taky nečastujeme ... hele ty prodejce, ty účetní a pod. Každý má nějakou profesi ... .

Pokud emocionálně zabarveně kritizuje hodinky někdo z fóra, tak mu to dáváme zase emocionálně sežrat (včetně mne samotného, viz causa Diskutér). Kritika grgy na mne nepůsobí pouze věcně (co se mu nelíbí), navíc i lehce shazovačně - je tam vidět emoční náboj. Klidně ať ji napíše - ale ať taky čeká emocionálně zabarvenou reakci ... smile.gif (která přišla ...)

...

Bohuzel ani tyhle big_smile

Jinak souhlas s tim ze na me taky pusobi pouzdo u leteckych jako sprosty kus zeleza bez invence - podle me udelano dle uvahy hlavne aby to bylo "velke" to se dneska "nosi"...a luneta podle me na nich vypada jak ozubene kolo z Ostroje Opava co sehnali na posledni chvili....

No prave o tom mluvim - vypada to jako anoboliky napumpovany SPORT II, na ktery hodili prapodivnou lunetu. A voala - jsou tady "letecke" hodinky ala prim v cene jakou svet nevidel big_smile

big_smile big_smile

Trochu me zarazi s jak malymy rozpaky byl tenhle model prijat. Dlouho se o nem diskutovalo jak bude vypadat, PRIM o nem mluvil jak o "Tajemnem hradu v Karpatech" a nakonec z toho, alespon dle meho nazoru vylezly nafoukle SPORT II. QA presto reakce vice mene pozitivni, spousta chvaly, obcas nadseni. Byli by jste stejne shovivavi, pokud by tenhle model uvedl nekdo jiny nebo je to jen shovivavost k tomu "nasemu" PRIMU ?

...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Letecké se mi líbí, hodně, jediné, co mne odrazuje je velikost (45 je na mě moc a taky by to mohlo vadit při práci) a lesk, military nesmí blýskat ... na druhou stranu nejsem voják, takže lesk zvládnu, ale velikost ... Ta divoká vteřinovka u civilu nebude avrtulníkáři ji tam chtěli, takže ok ...

• Odpovědi 157
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ondraji - šetři - ta správná chvíle na Orlíky přijde - prim mi básnil, že budou s padesátkou - asi až se vyprodá ta l.e. serie - to bude něco! Já jen doufám že se pochlapí a udělá TU SAMOU padesátku, jako v origoš orlíku - s incablockem. To bych už asi musel...... smile.gif

Snad jen na upřesnění, padesátka neměla incablock! Nárazuvzdorné uložení bylo řešeno uložením celého strojku v pružné vložce.

Co se týče limitovaných Orlíků, tak těch zbývá posledních 8 a o jejich osud se nebojím.

Co se týče Orlíků s kalibrem 50, tak o těch jsem se zmiňoval v souvislosti se svým osobním projektem. Takové hodinky si totiž nechám vyrobit pro sebe. Pokud se někdo přidá a dáme do kupy l.e. asi bych neměl námitek. Ač to zní paradoxně, tak mě na jedinečnosti mých hodinek tolik nesejde.smile.gif

Prime, já se hlásím! Už o tom uvažuji dlouho. Zavolám. smile.gif

Takže cigi ty také? wink.gif

Odesláno

Pokusím se odpovědět na jednu otázku, která v rom mumraji zapadla. Nebude to lehké, protože nemáme ve zvyku odhalovat konkrétní jména.

Co se týče designu pouzdra, tak to byl výsledek společné diskuze. Nebudu zastírat, že jsem byl od počátku pro zachování kontinuity dosavadních pilotních hodinek z roku 1977. Krom toho se mi moc líbí fakt, že ač to jsou velké hodinky, vzdálenost stěžejek je menší než u modelu Spartak nebo Linea 40. Hodinky jsou tak nositelné i pro lidi s útlejším zápěstím. Výhoda soudkového designu je také v tom, že se zjednodušuje aplikace kovových tahů (dříve nebo později je snad budeme schopni nabídnout).

Co se týče designu otočného kroužku, tak na jeho definitivním tvaru jsem se asi nejvíce podepsal sám. Klíčové pro mne bylo hledisko ovladatelnosti. Až budete držet hodinky v ruce, případně zkusíte s kroužkem otočit v nějaké rukavici poznáte, zda se záměr povedl. Dalším kriteriem bylo, aby profil kroužku alespoň trochu chránil jeho stupnici proti poškození. Bylo potřeba minimalizovat pravděpodobnost vytahování ok ze svetrů. To je řešeno tak, že nikde na kroužku nenajdete ostrý úhel. Všude je minimálně 90°.

Co se týče designu číselníku, tak jde opět o společné dílo. Některé prvky číselníku si piloti navrhli sami a některé jsme připravovali my podle jejich přání.

Jinak potvrzuji informaci, že tato série není oficiální zakázkou od armády ČR, ale soukromou iniciativou členů 231. letky. Přiznám se, že to má pro mne daleko větší význam, protože do celého procesu vývoje nezasahoval úřední šiml.

Přesto věřím, že hodinky zaujmou výše postavené důstojníky letectva a prosadí se i do oficiálních zakázek.

Odesláno

Prime - výborně, trefa - naopak, tady nemusíte být diplomatický, tady neprodáváte - nikdo nic nekupuje, tady jste jeden z nás! - obujte se do žebroty, palte do nich - oni samosebou čekali na to, až to zveřejníte a neměli NIC jiného v úmyslu - když teče sliz, je třeba ho utřít hadrem.

Vždyť na jakou kritiku se to zmohli? - že jsou to sportII na steroidech? - to bylo přece od začátku jasné - zvětšený soudek! A pak, že nestojej za 65.000,- UBOHOST!!!! Kdo jim je chce vnucovat?

Tak - to se mi ulevilo...... jen si to zas nevztáhněte prosím na sebe všichni, co se vám ty hodinky nelíběj, co na ty hodinky nemáte, nebo je nechcete - tak to opravdu nemyslim smile.gif

S tím, že nejsou letecký - respektivě neodpovídají něčím představám o leteckých hodinkách - dělali si je snad letci - vojenští ! A prim už tu zveřejnil, pokud vím i minimálně jedny další solitery extra pro letce - takže má zkušenosti, jak na to. Já bych taky viděl spíš matné, ev. černé, a bez datumovky, a quarz - ale to ukazuje, jak jsem vzdálen realitě. Musím mít na paměti, že existuje i vycházková uniforma, ve který se nikdo do akce nepustí, pak slavnostní uniforma, nebo jak se jí říká, prýmky, šňůry, šavle.... Na bál přece vojáci nechodí v maskáčích a kanadách! A většina z nás by si hodinky za 65 litrů dala do tresoru - a to chcete po tygrech, aby je tahali do války? Co je pak na breitling letecký? Proč to zmiňuju - mě docela oslovil ten posun ve vnímání sebe sama - od elegantních rytířů nebes (longines, eterna, lemania) v kožený bundě s bílou šálou k agresivním komandos profíkům, kterých se nikdo nedotkne bez následků (jako nightingala smile.gif). Je to autentický a zajímavý - proto je to podle mě fantastickej sběratelskej kousek!

Jinak díky všem za zajímavé kritiky, otázky a odpovědi - žůžo to číst - jen bych nebál jít dál - prime, prosím, proč nám zase nedáte úplnou informaci, jen tu, že třeba pásek je dle vaší specifikace a boží - přecejen si dovolím tvrdit, že naprostá většina tohoto vlákna na to čeká a má na to, to pochopit, ocenit a zkritizovat. S ostatním si poradíme. Musím ale říct, že nám nikomu nesmí vadit, že něco uděláme/koupíme, to nepovede/povede a zlé jazyky se do toho trefují z neoddiskutovatelných stanovisek (cena) jen tak pro vlastní potěšení - to by nemělo cenu nic zveřejňovat.

Musím taky napsat, že postupem času začínám i na sportech oceňovat ten tenký pásek co jakoby trčí z pouzdra - je to, jak to napsat, prčovní relikt sedmdesátých let? Patří to k tomu.

Mít stejnou edici Orlíku, jako prim mi bude ctí, to je jasný typografe smile.gif

Odesláno

Přesto věřím, že hodinky zaujmou výše postavené důstojníky letectva a prosadí se i do oficiálních zakázek.

No většinu daní sice platím v NL, ale něco málo ze mne sedře i Kocourkov a tak snad mám právo se vyjádřit:

Velmi pevně doufám, že výše postavení důstojníci letectva budou mít rozum a budou-li mít potřebu nakupovat hodinky za armádní peníze nakoupí třeba ty nedávno zde zmíněné Timexy. I bez honění si ega pomocí hodinek prošustrují peněz dost.

Odesláno

Ondraji - šetři - ta správná chvíle na Orlíky přijde - prim mi básnil, že budou s padesátkou - asi až se vyprodá ta l.e. serie - to bude něco! Já jen doufám že se pochlapí a udělá TU SAMOU padesátku, jako v origoš orlíku - s incablockem. To bych už asi musel...... smile.gif

Snad jen na upřesnění, padesátka neměla incablock! Nárazuvzdorné uložení bylo řešeno uložením celého strojku v pružné vložce.

Co se týče limitovaných Orlíků, tak těch zbývá posledních 8 a o jejich osud se nebojím.

Co se týče Orlíků s kalibrem 50, tak o těch jsem se zmiňoval v souvislosti se svým osobním projektem. Takové hodinky si totiž nechám vyrobit pro sebe. Pokud se někdo přidá a dáme do kupy l.e. asi bych neměl námitek. Ač to zní paradoxně, tak mě na jedinečnosti mých hodinek tolik nesejde.smile.gif

Prime, já se hlásím! Už o tom uvažuji dlouho. Zavolám. smile.gif

Takže cigi ty také? wink.gif

Taky bych měl zájem

Odesláno

Docela jsem se tesil na tuto diskuzi, kdy hrdina antibreitlingovskeho odboje CIGI bude fanaticky hajit svoje milovane Primky. A musim rict, ze Midloch pri boji za Brejtle pouziva docela jiny kalibr nez toto ubohe zvaneni. Cena vzdy patrila a bude patrit k hodnoceni hodinek a jestli je "zebrota" clen, ktery se do ceny obuje, pak se k "zebrote" hrde hlasim :-). Lepsi "zebrota", nezli ubohej fanatik!!

Odesláno

Jak už jsem napsal. Na webu přibude (možná ještě dnes) úplný příběh a detailní popis těchto hodinek. Není to tedy žádné tajnůstkaření! Jen otázka času!

To typograf, cigi a bobr: uskutečníme na toto téma nějaké setkání příští týden ve Violinu?

Odesláno

No já si pamatuji a řešilo se to tu, že pokud tu Prim vystupoval jako "Prim" představitel firmy a tudíž by měla být zachována v komunikaci úroveň odpovídající oficiálního zástupce firmy. Já také jako jedinému zde třeba vykám. Pokud tu bude vystupovat po osobním nickem "Prokop", tak to bude jiná. Nedovedu si absolutně třeba představit, že bych si např. dovolil poslat Prima tykáním do p.....

A to že tu neprodává ? Jak to můžete tvrdit ? Vždyť kromě registrovaných členů jsem chodí i anonymní a není jich málo. Prim tu neprezentuje svůj názor, ale prosazuje zájmy a filozofii firmy.

Odesláno

Ondraji, já to vidím spíše naopak. Tady Primovi tykám, stejně jako všem ostatním a panu Prokopovi vykám. Firma nefirma - to by mě za chvíli z toho taky mohla začít bolet hlava - všelijaký ty vaše marketingový úvahy. smile.gif

Prime jsem pro nějaké setkání, ale Bobr to bude mít asi daleko. Já bych mohl spíše navečer. Tak jako tak se (s Tebou Prime) nebo (s Vámi pane Prokope) biggrin.gif musím sejít ještě v jiné záležitosti.

Odesláno

Možná když by to bylo v dobrém čase, tak bych taky zajel, ale jsem z J.Hradec tak abych stihl vlak. Rád bych viděl orlíky na živo, docela o nich uvažuji ke čtyřicátinám. Myslel jsem i na ty piloty než byla známa cena, ale rád je uvidím v reálu, to žádná fotka nenahradí.

Odesláno

Prime jsem pro nějaké setkání, ale Bobr to bude mít asi daleko. Já bych mohl spíše navečer. Tak jako tak se (s Tebou Prime) nebo (s Vámi pane Prokope) biggrin.gif musím sejít ještě v jiné záležitosti.

S Primem jsem už mluvil, v Praze jsem příští týden (95 % ve středu), rád bych se sešel. Přesný čas upřesníme.

Odesláno

středa mi pasuje, pozor - v úterý nemůžu!

už se těším, tady už se nedá nic napsat - trolli útočí, ti ostatní vrací úder......... biggrin.gif:D:D:D těším se, že si konečně pokecáme v klídku o hodinkách - tohle už hraničí s poradnou nepoužitých podnikatelů - ještě probrat investiční příležitosti - pašovaný omegy - 60% šance na fejk - pozóór na fanatiky - ale klid vždy přiběhne nějakej frantik a dá ti za pravdu - stačí v dlouhatánském příspěvku napsat slovíčko, o kterým má za to, že ho rozluštil ! biggrin.gif:D

Jéjé víte, co mi už chybí - pár fotek od popshopa - kde jsi jsi??? publikum řve nedočkavostí!

mimochodem - midlochu gratuluju - v očích frantika jsi mě převálcoval argumentama, to se ceníííííí biggrin.gif

Odesláno

Mně se taky nelíbí (ale já jsem zřejmě známý kverulant).

Nelíbí se mi především podivný nesoulad mezi pouzdrem a lunetou. To pouzdro mi připadá naprosto nepatřičné! Vůbec se podle mě nehodí ke zbytku hodinek, skoro bych řekl, že mi to připadá jako ošklivá kombinace. Např. tak vypadá divně i ten řemínek, který se zdá být příliš tenký...

Jsou prostě nevyvážené a za ty prašule bych si s gustem koupil radši nějaké pěkné hodinky...

Odesláno

Mně se taky nelíbí (ale já jsem zřejmě známý kverulant).

Nelíbí se mi především podivný nesoulad mezi pouzdrem a lunetou. To pouzdro mi připadá naprosto nepatřičné! Vůbec se podle mě nehodí ke zbytku hodinek, skoro bych řekl, že mi to připadá jako ošklivá kombinace. Např. tak vypadá divně i ten řemínek, který se zdá být příliš tenký...

Jsou prostě nevyvážené a za ty prašule bych si s gustem koupil radši nějaké pěkné hodinky...

Z toho si nic nedělej. Mi se to naopak líbí a nejen proto, že cokoliv je lepší, než ten původní plastový kroužek se stíratelným potiskem. A stejně jsem byl zprdnut. biggrin.gif

Odesláno

Zdržím se odkazů a citací a pokusím se věcně formulovat svůj pohled a závěry plynoucí z této diskuse.

Mám za to, že se v jednotlivých příspěvcích prolíná termín letecké (zavedené vojenské) a pseudoletecké (chápu je jako vzhledově splňující určité prvky).

Ty první jsou letecké PRIM z roku 1977 - tam proběhly příslušné přejímací zkoušky a jejich cena rozhodně hrála podstatnou roli : "Na základě celkového posouzení kvalitativních a ekonomických kritérií, byl projekt zásobení letectva švýcarskými hodinkami zrušen a to především z finančních důvodů." (článek Historie leteckých hodinek PRIM z 15.3.2006). Sem padají diskuse na téma odrazivosti ploch, ovladatelnosti, zadrhávání a ceny.

Ty druhé (je jich mnoho) byly už dostatečně diskutovány na jiných vláknech tohoto fóra a jejich cena je určena obchodováním výrobce. Sem padá volba zákaznických úprav, doplňků atd.

Prim HIND podle mého názoru nespadá jednoznačně ani do jedné z obou kategorií (a možná to je důvod průběhu vlákna). Na tu první zatím nedosáhne díky tolik zatracovaným poukazům na cenu. K šanci na zavedení jako výstrojní součástky by potřeboval disponovat cenou pod 10.000 Kč (a spíš ještě níž). Na tu druhou kategorii je zase zajímavě spojen s Přerovskou letkou a ačkoliv podobné spolupráce výrobců jsou běžné, fandím tomu a hodnotím to nadstandardně.

Další kategorii ale zavádět nehodlám (i když mě napadají různé náměty na Cigiho exprese "vycházka", "bál" smile.gif však on mi to vrátí...

Myslím si, že žádný příspěvek hrubě nenapadal nikoho ze zúčastněných tvůrců. Je na každém, aby stanovisko zaujal nebo obhájil bez emocí nebo s nimi - má na to právo. Zpětná vazba je ten nejdůležitější prvek vzniku čehokoliv a naštěstí se nedá nadlouho ovlivnit - pokud je názor úplně mimo, deklasuje se sám časem. Velmi proto přivítám zveřejnění průběhu tvorby návrhu a výroby hodinek. A dost bych stál i o stanovisko někoho z Přerova na tomto fóru a na jeho reakce k příspěvkům.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...