zpejcel Posted May 9, 2007 Report Posted May 9, 2007 Ahojte ... Chtel bych pozadat o radu zkusenejsi kolegy. Dorazila mi zasilka na celnici. - minule se v dopise zminili, ze neni mozne rozlisit, zda-li se jedna o obchodni zbozi nebo pro osobni potrebu fyzicke osoby Tentokrate ovsem sdelili, ze je treba doplnit (podat) celni prohlaseni a dolozit potrebne doklady. - mozna tech 5 kusu se nejevi ze by bylo pro "soukrome" pouziti ... Co doporucujete, aby zasilka co nejrychleji prosla ? - staci standardni prohlaseni, ze se nejedna o zbozi obchodniho charakteru ? diky
buldocek Posted May 9, 2007 Report Posted May 9, 2007 I když to není obchodní zboží, mělo by se proclít. Nejrychlejší bude podat celní prohlášení a zaplatit CLO a DPH. Nejjednodužší je nechat to na nějaké špedici.
kubson Posted May 9, 2007 Report Posted May 9, 2007 normálně jim napiš (stačí mailem na provoz.ozmp@cpost.cz - pošta to celníkům předá), že se jedná o neobchodní zboží pro osobní potřebu - jinak bys musel zbytečně platit nějakému deklarantovi za vypsání formuláře, ta špedice si navíc naúčtuje ještě ručení za celní dluh fakturaci a další blbosti a za projednání jedné zásilky jim vyplázneš 6-7 stovek ani nevíš jak, navíc se to zdrží kvůli sepsání smlouvy... má rada - snaž se to uhrát na osobní dovoz
zpejcel Posted May 10, 2007 Author Report Posted May 10, 2007 normálně jim napiš (stačí mailem na provoz.ozmp@cpost.cz - pošta to celníkům předá), že se jedná o neobchodní zboží pro osobní potřebu - jinak bys musel zbytečně platit nějakému deklarantovi za vypsání formuláře, ta špedice si navíc naúčtuje ještě ručení za celní dluh fakturaci a další blbosti a za projednání jedné zásilky jim vyplázneš 6-7 stovek ani nevíš jak, navíc se to zdrží kvůli sepsání smlouvy... má rada - snaž se to uhrát na osobní dovoz tak nejak jsem to myslel diky za radu. / uz jsem jim odeslal email Myslis, ze by se mohli kousnout a tvrdit, ze se nejedna o osobní potřebu atd. ?
kubson Posted May 10, 2007 Report Posted May 10, 2007 normálně jim napiš (stačí mailem na provoz.ozmp@cpost.cz - pošta to celníkům předá), že se jedná o neobchodní zboží pro osobní potřebu - jinak bys musel zbytečně platit nějakému deklarantovi za vypsání formuláře, ta špedice si navíc naúčtuje ještě ručení za celní dluh fakturaci a další blbosti a za projednání jedné zásilky jim vyplázneš 6-7 stovek ani nevíš jak, navíc se to zdrží kvůli sepsání smlouvy... má rada - snaž se to uhrát na osobní dovoz tak nejak jsem to myslel diky za radu. / uz jsem jim odeslal email Myslis, ze by se mohli kousnout a tvrdit, ze se nejedna o osobní potřebu atd. ? mohli... oni mohou všechno mě se to taky stalo, ale v zásilce bylo 20 hodinek
Conrad Posted May 26, 2007 Report Posted May 26, 2007 Platí se clo při poslání jednoho kusu hodinek z Rakouska když je to EU_?
Luk Posted May 26, 2007 Report Posted May 26, 2007 Platí se clo při poslání jednoho kusu hodinek z Rakouska když je to EU_? ne.
Conrad Posted May 26, 2007 Report Posted May 26, 2007 Platí se clo při poslání jednoho kusu hodinek z Rakouska když je to EU_? ne. Díky.
Seamaster Posted October 17, 2008 Report Posted October 17, 2008 Mam dotaz, balik z USA dle trackinku probehl celnim rizenim a je ted ulozen v Praze v celnim skladu.... Dneska me prisel dopis : Oznameni o prichodu zasilky ze zahranici Z mraku slov jsem snad vyrozumel, ze bych mel jako jet do Prahy a ucastnit se nejakeho celniho rizeni z duvodu, ze zasilku nebylo mozno celne odbavit z duvodu chybejicich podkladu.... Ale zaroven me poslali kopii faktury i Customs declaration, ktery byly prilozeny v baliku, kde vse je vcetne ceny..... TAk vo co jim ku.. jde? To jim to tam musim do ty Prahy jet vodprishnout, nebo co??? Samo se tam nemuzu dovolat, ze.... nejaka rada? Dik.
Viktor Posted October 17, 2008 Report Posted October 17, 2008 (edited) Pošli mail na provoz.ozmp@cpost.cz napiš o jaké zboží se jedná, že je neobchodního charakteru jen pro tvoji osobní potřebu a pošli jim nějaký scan/pdf/jpg dokladu o zaplacení (elektronický výpis z banky, paypal platba) a požádej, aby to doručili na tvoji adresu uvedenou na balíčku, oni to za čas doručí a vyberou od tebe DPH edit: do předmětu mailu uveď tracking číslo nebo číslo uvedený na tom jejich dopise Edited October 17, 2008 by Viktor
Kyle Case Posted October 17, 2008 Report Posted October 17, 2008 Ideální balíček z USA a dalších nonEU zemí je zásilka tuším do cca 20-25 USD. Jde to pak přímo mimo celnici. Cena se pokaždé udává na nálepce na balíku. Ale běda aby jste tam měli něco cecného a někde se to ztratilo. Dražší věci mi chodí přímo domů, je potřeba poprosit prodávajícího, aby do průhledné obálky vložil doklad o koupi. Stačí i printscreeen obrazovky vyhrané aukce na ebay. Pak to dojde přímo na Vaši adresu a poště zaplatíte vyměřené CLO a DPH.
New Milis Posted October 17, 2008 Report Posted October 17, 2008 (edited) Já jim to posílám přesně takhle: --------------------------------------------- Dobrý den, reaguji na Vaše Oznámení o příchodu zásilky a prosím o proclení, uvalení DPH a dodání na níže uvedenou adresu. Prohlášení : Zásilka skladové číslo_SCP : V04380908_I175155802159/25 Podací číslo : CJ295051558US Odesílatel : LL HILL, P.O. Box 67, Cypress, TX 77410, US Hodnota: 117,9 USD Převodem PayPal zaplaceno celkem: 127 USD včetně poštovného a balného. Oznámení o příchodu zásilky došlo dne 23.9.2008 Jedná se o zboží, určené k uspokojování osobních potřeb - konkrétně je to motocyklová přilba. V příloze zasílám doklad o platbě 127 USD a doklad o odeslání zboží. Zboží prosím po provedení všech procedur odešlete na adresu: Blablabla blablabla Děkuji Blablabla ------------------------------------------- Trvá jim to jak sviňa ale dřív nebo později se někdo staví, stáhne tě o DPH, dá ti balíček a vypadne. EDIT: Je lepší jim to poslat faxem než mejlem, na fax reagují rychleji, řekl bych. Já jim to posílám faxem i mejlem a třeba i několikrát za sebou. Edited October 17, 2008 by New Milis
Seamaster Posted October 17, 2008 Report Posted October 17, 2008 je mi to jasny, kdyby byl z jeho strany prilozen doklad z Paypalu, asi by to slo rovnou....Faktura zjevne nestaci...
Seamaster Posted October 20, 2008 Report Posted October 20, 2008 Jeste se zeptam - kdyz se to pak pohne, daji me nejak vedet? Zjistim to treba na trackingu, ze to vyrazilo smer Brno? Pac nerad bych cekal a cekal a oni to pak neposlali zpatky.... dovolat se tam samo neda...porad obsazeno...
New Milis Posted October 20, 2008 Report Posted October 20, 2008 Jeste se zeptam - kdyz se to pak pohne, daji me nejak vedet? Zjistim to treba na trackingu, ze to vyrazilo smer Brno? Pac nerad bych cekal a cekal a oni to pak neposlali zpatky.... dovolat se tam samo neda...porad obsazeno... Ještě nikdy mě to vědět dopředu nedali.
Seamaster Posted October 20, 2008 Report Posted October 20, 2008 Tak to je opravdu vynikajici sluzba...dokud byla celni posta i v Brne, tak to slo si tam dojit a prudu vybehat, ale tohle je peklo... Jdu spamovat CP maily a faxy....
spiderer Posted October 20, 2008 Report Posted October 20, 2008 Jeste se zeptam - kdyz se to pak pohne, daji me nejak vedet? Zjistim to treba na trackingu, ze to vyrazilo smer Brno? Pac nerad bych cekal a cekal a oni to pak neposlali zpatky.... dovolat se tam samo neda...porad obsazeno... Zjistis to u podaciho cisla, nebude tam "zasilka je v prubehu celniho odbaveni" ale neco ve stylu "zasilka je dorucovana na podaci postu Brno"
Seamaster Posted October 20, 2008 Report Posted October 20, 2008 No ted mam v trackingu, ze zasilka je uložena v celním skladu 22000 - pošta Praha 120, tak pokud bych si aspon pres net mohl overit, ze se to nejak pohlo, bude to snad v pohode...diky hosani.
Seamaster Posted October 23, 2008 Report Posted October 23, 2008 Takze hlasim doruceni, fax je asi vazne nejlepsi, volat tam nema vubec smysl...to by me zajimalo, jak to bude vypadat pred Vanoci... uz ted to slo skoro mesic... Dekuju vsem za pomoc, nejakou recenzi malou na ten winder a fotky dodam ;-) Zásilka podána dne 27.09.2008. Zásilka dne 30.09.2008 odeslána do České republiky. Zásilka dne 15.10.2008 převzata vyměňovací poštou 22000 - pošta Praha 120. Zásilka v průběhu celního odbavení. Zásilka dbe 16.10.2008 uložena v celním skladu 22000 - pošta Praha 120. Zásilka doslána na dodávací poštu 61700 - Brno 17. Zásilka dne 22.10.2008 odeslána ze vstupní pošty na doručení. Zásilka přepravována k dodací poště. Zásilka doručována dne 23.10.2008 poštou 60010 - Brno 100.
Recommended Posts