cybergod Odesláno 7. března 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2006 cigi : bohuzel takrka vsechny komplikovany hodinky jsou "nevkusny" Tady souhlasím s cigim. Třeba u Lange a Söhne dbají silně na to, aby každý strojek dělala stále jedna a tatáž směna. Všechny díly jsou dopracovávány ručně a od každé směny má ten strojek svůj osobitý rukopis. Není to prostě nádhera koukat se průhledem na ručně rytý, broušený, a já nevím co všechno, strojek? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
steel Odesláno 8. března 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2006 souhlasim s cigim ? cigi prohlasil, ze je to vrchol nevkusu :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
steel Odesláno 8. března 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2006 tahle jsou, ale v pohode ? ne cigi ? http://ninanet.net/watches/others01/Medium...ums/mlange.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šarik Odesláno 8. března 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2006 Tak to je teda materiál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 8. března 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2006 Vrchol nevkusu to není - to jsou ty hodinky ve tvaru kříže i snad i s kristem - viz jiné forum, ale běžný kýč to je jako brno - navíc ta horší, zákeřná kategorie kýče. Na tom nic nemění, jestli se dělají v glashütte pod mikroskopem, nebo v číně kladivem. Každý považuje za kýč něco, já u strojku Lange Datograph žádný zákeřný kýč nevidím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
In Odesláno 8. března 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2006 Kýč je líbivý předmět, ale bez umělecké hodnoty, přičemž líbivost je bez souvislosti s fukčností. U prezentovaného strojku osobně znaky kýče nevidím. U strojku kde jsou části pouze pro ozdobu, poř. pouze krátkodobě funkční atd. by se o kýč jednat mohlo. Kýč rozhodně budou hodinky splácané okopírováním jednotlivých detailů z úspěšných modelů a s nefunkčními nebo mizerně funkčními komplikacemi. Lze připustit, že většina hodinek z Glashütte je přezdobených a určených spíše jako šperkařský doplněk. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
steel Odesláno 8. března 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2006 noooo, clen in je peacemaker :-), je pravda, že kazdy muze definovat kyc, nevkus atp. jinak (pro me osobne jsou prezdobene treba iwc da vinci a v podstate vetsina hodinek s lunarnimi funkcemi), ale jak mi rikala maminka kdyz nemuzes pochvalit, mlc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cybergod Odesláno 8. března 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2006 Tohleto je opravdu nádhera! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cybergod Odesláno 9. března 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2006 souhlasim s cigim ? cigi prohlasil, ze je to vrchol nevkusu :-) Sorry, trochu jsem to nepobral. Ale snad se to postupem času zlepší! Ale ty strojky mi prostě jako kýč nepřipadaj. Nemůžu si pomoct. Možná spíš jako snobizmus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
clockyclock Odesláno 25. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2014 GUBky mám po děděčkovi a jdou stále přesně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tolja Odesláno 26. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2014 Chtěl bych uvést na pravou míru zde před lety prezentované fotky: Jedná se patrně o zrenovovanou skládačku, hodinky v té době neměly průhled na strojek (to je vcelku jasné), a hlavně v chronometrech a Q1 musí být kalibr 70.3, ne 70.1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Badalucio Odesláno 25. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2014 Jen tak pro zajimavost, po dedovi a plne funkcni :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se