Mirek Odesláno 5. února 2014 Nahlásit Odesláno 5. února 2014 A co Botas, tradiční česká značka? Já moc nebruslím, jen by mě zajímalo, jak si Botas stojí a jaký na něj mají názor lidi, co bruslí-hrají hokej a vyznají se....
Zdeneli Odesláno 5. února 2014 Nahlásit Odesláno 5. února 2014 Nevím, mě vždy perfektně sedly už nekolikáté Bauerky a další značky už jsem nezkoušel, ale je fakt, že nikdo s kým hraju je na noze nemá.
Gustaf Odesláno 5. února 2014 Nahlásit Odesláno 5. února 2014 taky hraju hokej, ale s Botasem jsem se nesetkal. NikeBauer, Bauer, RBK, CCM.....
StanoBare Odesláno 5. února 2014 Nahlásit Odesláno 5. února 2014 (upraveno) Botas - stále vyrába korčule, ale ani u rekreačných hráčov som ich už dlhšie nevidel, ak to porovnám s pred 15-20 rokmi. Pamätám si, že na zvýšenie pevnosti sme si špičky natierali epoxidom. na taký hodne pohodový rekre hokej môžu byť. NikeBauer - zoskupenie už neexistuje. To budú ešte pozostatky z tejto produkcie. Bauer značka je už zase samotná. Reebok - podobne ako Nike, vstúpili fitnesáci a bežci na hokejový trh. Musím uznať, že Reebok toho dokázal viac. Psycho zábrana padla vyskúšaním Reebok korčulí 6k a 11K. Teraz je to číslovanie opäť iné, ale na aktívnejší rekre hokej sú výborné. Tvrdý skelet, možnosť dopumpovania vzduchu do oblasti členka a achilovky, čo nohu dobre zafixuje. Jediná výtka je napríklad u 6K, upevnenie noža na šrúby, videl som už prasknuté časti v tomto mieste a na oboch stranách sa natrhne aj ten jazýček nad achilovkou. Vypekanie som u nich nikdy nepoužil, padli dobre na nohu, nebolo treba = tvrdá ale dobre pohodlná korčula. Rozhodne by som nekupoval nižšiu radu ako napríklad 5K, lebo už len pri skúšaní v predajni ten skelet tvrdý nebol a zaťažením sa bortil. CCM - neviem ako to je u Bauer, Eeaston a spol, ale bohužiaľ v našich obchodoch dostaneme len jednu veľkosť pre šírku chodidla, pričom CCM ponúka myslím dve veľkosti šírky. Možno v špecializovaných bude výber lepší. Čo tak hrávame, presilu má v korčuliach CCM a Bauer, potom Reebok. Na plácanie sa po klzisku by som pridal niečo aj od Easton .Edit: ešte upozorním, nekupujte tie no name korčule, ani na plácanie sa na rybníku, lebo medzera medzi nosičom nožov od spodku topánky je príliš úzka a dotyčný brúsič ti neupne korčulu do brúsky! Ostáva len brúsiť ručne a to už málokto robí. Upraveno 5. února 2014 uživatelem StanoBare
odjinud Odesláno 5. února 2014 Nahlásit Odesláno 5. února 2014 Botas podle všeho ještě přežívá, takový sportovní prim .-)http://www.botas-sport.cz/panske-brusle-botas/ Ovšem jak je to s kvalitou těžko říct. Někdy v 90 tých letech jsem narazil na výpordej jejich profi bruslí (jenom bot bez nožů) pro repre, snad. Jelikož jsem byl na střední a bez koruny a nechtělo se mi řešit shánění nožů a nejtování, tak jsem to nevzal. Škoda, mohl to být vzácný kousek.
pavel23 Odesláno 5. února 2014 Nahlásit Odesláno 5. února 2014 U nás má většina Bauer. Je to značka, která nabízí užší a standardní botu, je to oznaceno z boku na jazyku pismenem D a velikost. D je úzká. Nevím o jiné znacce, která to nabízí. Ještě je rozdil mezi Supreme a Vapor, S jsou pro obraný styl hry a V pro útočný. Bota musi být tvrdá při zmáčknutí u kotníku dobr? kvalita začíná tak kolem 3000.
Gustaf Odesláno 5. února 2014 Nahlásit Odesláno 5. února 2014 já hraju hokej s těmahle už 4 sezonu. Tenkrát jsem za ně dával něco přes 4k. Na další sezonu plánuju koupit nový. Ve stejný cenový relaci i střední třídě. IMHO vyšší řady pro amatera je zbytečný kupovat, pak už se liší jen kvalitnějšíma "holderama" a nožema. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
odjinud Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 Ještě se zeptám, jak je to dneska s ponožkama do těhle bruslí.Já beru pořád na normání fusekli ještě takovou tlustou, asi vlněnou.Není to dneska tak, že jen jedna středně tlustá ponožka z nějakýho tech. matroše?Myslím to jako kvůli velikosti boty při zkoušení...
Gustaf Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 brusle by te při zkoušení měla trochu tlačit, aby se vložka dobře vytvarovala. jinak beru středně silný fusky...o něco kratší než podkolenky. tahám je i v zimě na bajka, když jedu...
Lu2cz Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 Taky se přidám s troškou do mlýna... hokej jsem nehrál asi 18 let a vloni znovu začal chodit se strejcema po večerech si zabruslit... mám 15 let starý botasy, klasicky tvrdý, pukem do špice OK, to nebolí, z boku to cítit trochu jde, taky je potřeba víc utahovat, aby noha dobře držela...kvalita oceli slušná, na moderní poměry ale těžké a nepohodlné...(takže asi pro příští sezónu budu taky něco řešit) ...všichni co rekre hrajou, kupujou různé Bauerky... na zapíkací jsem zatím slyšel jen chválu (kamarád dle návodu normálně šoupl na udanou teplotu do kuchyňské trouby, nahřál a vytvaroval), ale prý se může nahřívací vložka po delší době - aktivního hraní a bruslení "vykvedlat" .... Každopádně pokud nehraješ hokej často a aktivně, tak si taky myslím, že pro bruslení je pohodlí důležité, ale dávat za brusle, které vytáhnu 15x za zimu, nějakých 10k mi přijde zbytečné.... šunty kolem 1500,- bych nebral, ale kolem 3k-4k mi to přijde reálně nejvíc v pohodě a dobrý poměr cena/kvalita/pohodlí/výkon ... ale každého věc, pokud máš zbytečných 7t-15t Kč a udělají Ti radost, tak proč ne... každopádně i když to budou konečné a poslední brusle na celý život, tak přeci jenom by asi člověk měl uvažovat o tom, jestli to není zbytečná investice....(navíc prodávat zajeté brusle, případně ještě zapíkací, tak není asi dobrá a vratná investice, kdyby náhodou si to člověk rozmyslel)
Lu2cz Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 Jo a ponožky bez tenkých, jenom samotné kratší podkolenky, středně tlusté, s umělým vláknem - hightech matrošem, kvůli odvodu potu... (respektive tloušťka ponožky se zvolí podle toho, jak si sednou brusle... Meindl pohorky taky nosím jenom s tenkou high tech ponožkou, i do mrazu, jinak by mě tlačili do špičky při sestupu (jo blb.c koupil jsem je menší, ale o číslo větší mi zas neseděly), a hlavně na nohy je mi teplo, tlusté ponožky nepotřebuju) Taky ribano (kdysi dávno bavlněné komplet gatě triko) jsem vyměnil za termoprádlo - když se propotí, je to mnohem lepší a lépe to hřeje...resp. nestudí když vychladnu...) Kdybych byl schopnej snést na kůži vlnu, tak bych zkusil nějaké Merino....
Honza.manta Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 Když to tady takhle pěkně řešíme - docela rád bych si někdy hokej zahrál - myslím takovou tu rybniční ligu bez chráničů a hrubostí, ale už nemám kde a s kým. Kdyby měl někdo nějaký nápad?
Zdeneli Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 Jó tak takhle se to dycky domluví a pokaždý se najde nějakej ..... co ty puky zvedá, další co seká přes lyžařský rukavice,.. no a od takových nadšených amatérů mám asi osm stehů na hlavě. Nadarmo se neříká o rybniční lize jako o nejnebezpečnějším sportu.Ale jo když budete mít nasazeny ty vaše miláčky, tak se možná budete krotit.
Lu2cz Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 Honza.manta: Kámoš chodí v Praze hrávat s partičkou 1x 2x týdně večer.... ale někam na stadion a s chráničema... gentlemanskou ligu, žádné fauly a surovosti, ani bodyčky.... my takhle hrajeme taky, pro radost, většinou týpci od 25 do 45ti let, co někdy třebas hráli, nebo je to baví...úrověn slušná... jestli chceš, pošlu Ti na něj kontakt, nebo zjistím, kam a kdy choděj....
pavel23 Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 Beru do bruslí ponožky co mám do lyžáků. Co se týká velikosti tak tlačit by neměly, dneska to vůbec nepovoli na délku určitě ne.
Lu2cz Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 Jó tak takhle se to dycky domluví a pokaždý se najde nějakej ..... co ty puky zvedá, další co seká přes lyžařský rukavice,.. no a od takových nadšených amatérů mám asi osm stehů na hlavě. Nadarmo se neříká o rybniční lize jako o nejnebezpečnějším sportu.Ale jo když budete mít nasazeny ty vaše miláčky, tak se možná budete krotit. souhlas, ať chceš nebo ne, někdy prostě se stane...led je tvrdý, brusle ostré, a hokejka a puk taky nejsou nejměkčí, takže i dostat přes nechráněné prsty hokejkou ťukanec v mrazu není nic příjemného... ale z vlastní zkušenosti vím, že se dá hrát slušně, ale chrániče jsou opravdu jen "co kdyby náhodou"... vloni jsem sháněl výbavu - lehce použité věci, je na to dobrý shop v Brně a určitě v Praze bude taky... profíci tam odkládají věci, co jim nesednou, nebo když kupujou nové, takže mají i jeté, i fungl a pokud máš brusle, tak základní v pohodě výstroj za 3-5t Kč pořídíš hravě...
Lu2cz Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 Beru do bruslí ponožky co mám do lyžáků. Co se týká velikosti tak tlačit by neměly, dneska to vůbec nepovoli na délku určitě ne. délku jsem nemyslel, spíš šířku...to právě může být problém těch zapékacích...že se prostě tlakem a teplem nohy časem roztáhnou...asi nic co by nepořešili tkaničky a ponožka... (jasný, ty moje jsou ponožky co jsem předtím používal do SNB bot a do lyžáků)
odjinud Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 Na rybník můžeme... ale jestli letos zamrzne...
pavel23 Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 délku jsem nemyslel, spíš šířku...to právě může být problém těch zapékacích...že se prostě tlakem a teplem nohy časem roztáhnou...asi nic co by nepořešili tkaničky a ponožka... (jasný, ty moje jsou ponožky co jsem předtím používal do SNB bot a do lyžáků)Jo to máš pravdu u zap?kacich by to byl problém. Na nějaký rekreační hokej pro zábavu nejsou zapékací nutný, spíš bych řekl, že jsou zbytečně drahý. No ale známe to, někdo bruslit neumí, ale má prachy a koupí si klidně brusle za 16 táců.
Honza.manta Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 Milerád bych si zahrál, ale vzhledem k tomu, že nikdy nevím dopředu, jestli budu mít čas, tak mi to vychází na pár příležitostí za rok. A kvůli tomu si výzbroj kupovat nehodlám. Brusle a hokejky samozřejmě mám.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se