juwe Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 Ahojte, poprosim vas o radu. Mam tieto hodinky a pomerne dost zniesli (narabam s nimi opatrne, ked idem rubat drevo, idu hned dole z ruky... ale obcas schytaju nejaky ten tukanec) - jedneho dna mi spadli z vysky cca 20 cm (z parapetu na stol, na ktorom bol zosit). Nebolo to nic hrozne, ale stalo sa, ze po tomto minipade zacali hodinky ist dopredu, za den urobia aj 2-3 hodiny. Cim to moze byt a ako je mozen odstranit tuto poruchu? dakujem za rady, j.v.
CEGY Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 Tyhle hodinky nemaj COSC, takže 2-3 h jsou ještě v toleranci. No a teď vážně. Odnesl bych je k hodináři, ať se do nich podívá. Nemám sice osobní zkušenost, ale dostal jsem kdysi doporučení na člena Valis.
RobertPlant Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 (upraveno) Na Seika slyším na fóru hodně chvály na Frýdla, http://hodinar-frydl.sluzby.cz/ Upraveno 6. února 2014 uživatelem RobertPlant
juwe Odesláno 6. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 6. února 2014 (upraveno) Zo Slovenska nieco nepoznate? U nas uz pomaly "klasicki" hodinari vymieraju a teraz su trendom vymienaci bateriek a pod. Uz ani v hodinarstve sa pomaly nepredavaju klasicke mechanicke hodinky, vseko skoro "digitalky" vraj to nikto nekupuje.... Upraveno 6. února 2014 uživatelem juwe
reborn Odesláno 7. února 2014 Nahlásit Odesláno 7. února 2014 To bude "slepený vlásek". Měla by to být snadná oprava.
lucid Odesláno 7. února 2014 Nahlásit Odesláno 7. února 2014 To bude "slepený vlásek". Měla by to být snadná oprava.Slepený vlásek po pádu? Nevím, mně hodinář nedávno vysvětloval, že při pádu či bouchnutí může dojít k tzv. přehození vlásku a v jeho důsledku pak k předbíhání hodinek. Prý je to poměrně jednoduchá oprava na pár vteřin, stačí prý pinzeta a trocha zručnosti. Údajně by o tom tady mělo být někde i vlákno. Nicméně, i kdyby si to pořešil sám, tak asi je neuzavřeš tak, aby mohly následně do vody, takže doporučuji zanést k hodináři, snad by to mohl opravit i na počkání.
ggrand Odesláno 7. února 2014 Nahlásit Odesláno 7. února 2014 tak asi je neuzavřeš tak, aby mohly následně do vodyA to proč ne ? Když už je otevře, tak zřejmě bude mít otvírák.
lucid Odesláno 7. února 2014 Nahlásit Odesláno 7. února 2014 A to proč ne ? Když už je otevře, tak zřejmě bude mít otvírák.To ano, zavřeš je, ale já osobně bych se bez tlakové zkoušky vodotěsnosti s nimi bál do vody lézt.
lub Odesláno 7. února 2014 Nahlásit Odesláno 7. února 2014 To ano, zavřeš je, ale já osobně bych se bez tlakové zkoušky vodotěsnosti s nimi bál do vody lézt.proboha proč? vždyť je to skoro stejný jako zavřít pet lahev.tam snad není co řešit, pokud je těsnění v pořádku na svém místě.
Návštěvník tonytrubka Odesláno 7. února 2014 Nahlásit Odesláno 7. února 2014 ....pokud je těsnění v pořádku na svém místě. Právě proto bych bez tlakovky do vody nevlezl
lucid Odesláno 7. února 2014 Nahlásit Odesláno 7. února 2014 proboha proč? vždyť je to skoro stejný jako zavřít pet lahev.tam snad není co řešit, pokud je těsnění v pořádku na svém místě.Hele chlapi, jste šikovní, já Vám to neberu, já dokážu vodu žbrndat i z podle mne uzavřené petky, nicméně předmětem sporu je příčina předbíhání. Já dával k dobru ten postřeh od hodináře.
reborn Odesláno 8. února 2014 Nahlásit Odesláno 8. února 2014 Ehm, já to nemyslel tak, že by je měl otevírat sám. Jen žiju v představě, že to bude snadná oprava pro hodináře. A ještě žiji v přesvědčení, že tomu přehozenému vlásku se říká "slepený", i když je kolikrát i přehozený. Abych byl ještě přesnější, nemám vůbec ponětí, jak často je doopravdy přilepený a jak často je i přehozený. Hodinář nejsem. Jen jsem po přečtení pár příspěvků, tu a onde, nabyl dojmu, že by to mohlo být tím vláskem.... Kdyby to nebyly SKX 007, ale nějaká čína, tak bych snad i poradil třísknout s tím ještě jednou, třeba by se to srovnalo :-D
juwe Odesláno 8. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 8. února 2014 (upraveno) Slovaci na Slovensku nic? S hodinkami aj plavam (vsak su to potapky), tlakovu skusku nevyzadujem, ale ak by bola, bol by som spokojnejsi...Ten pad, o ktorom som pisal nebol hrozny, dopad bol na maksí podklad a este k tomu z malej vysky (mozno tých 20 cm). Ktovie co zazili cestou z Honkongu a pri nasej slovenskej poste.Tie hodiny uz schytali toho o mnoho viac, preto som sa cudoval ze zrychlili krok - oblubene u mna je buchnutie o zarubnu pri chodzi - vdaka masivnosti hodiniek. S 17 rocnymi vintage casiami sa mi to nestalo ani raz, so seikami uz aspon 5-6 krat. Puzdro je masivne a hodinkam nic nie je, casiovky by mozno roztrhli remienok.. Na bicykel ich neberem, drevo v nich nerubem, ale obcas nieco schytaju, tomu nezabranim. Upraveno 8. února 2014 uživatelem juwe
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se