Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahojte na fore som uplne novy a tyzden mi nedava spat kupa novych hodiniek. Do teraz som nosieval iba g-shock a chce to nejaku zmenu. Ide mi o hodinky na kazdodenne nosenie a kvalitne prevedenie. Pokukujem po seikach orange monster, luminox, steinhart. Mate pre mna nejake typy? Nebranim sa ani automatom a ani quartzu dakujem

Odesláno (upraveno)

Ahoj,

vítej na foru.

Můžeš se trochu více rozepsat otom,co bys očekával od svých nových hodinek?

Monstra jsou dost specifické hodinky a hůře se k nim hledá ekvivalent.

Tzn. pokud chceš Monstra tak je to dobrá volba,ale pokud bys rád i něco jiného,tak je potřeba trochu upřesnit požadavky.

např.

řemínek :kov,kůže ,guma?

vodotěsnost? plavání,potápění,nebo jen sprcha?

velikost pouzdra?

účel: běžné každodenní nošení,sport?

preferovaná barva ciferníku?

apod.

Jinak bych se držel právě seika,nebo orient,v případě,že by jsi se spíše přikláněl k mechanickým(automatickým) hodinkám.

Případně quartz např. značky: Traser,wenger,victorinox,ale klidně i seiko.

Pokud neřešíš masovost značky,tak věř,že i Casio dělá velice slušné quartz hodinky.

Upraveno uživatelem hejdik
Odesláno

Uprednoatnujem kov alebo gumu. Hodinky davam dolu len vecer takze ak idem do vody mam ich stale na ruke. Mam rad vacsie a masivnejsie hodinky takze ziadne oblekovky ( ten noaim max raz za rok). Farba ciferniku nie je az tak rozhodujuci faktor a nebranim sa farbam

Odesláno

Ano, obě značky se dají považovat za kvalitní, byť jsou svým sortimentem docela odlišné. Vyhlášené jsou od Steinhartu hlavně pilotky a potápky, viz Chronoshop.

Odesláno

Ocean Red jsou bezesporu výborné hodinky,naprosté universály,nicméně tyto a jim podobné hodinky zde nemají dobré jméno,díky tomu,že je to "kopie"

hodinek od Rolexu.

Pokud s tím nemáš žádný vnitřní problém,tak směle do nich.

Odesláno (upraveno)

já teda SEIKO mám opradu hodně rád, občas ale bojuju s tím, utratit peníze za nějaký z jejich dražších modelů, protože SEIKO tu tak nějak nemá zvuk. Přitom kvalita je za ty peníze naprosto neuvěřitelná, nebál bych se říct bezkonkurenční. Prostě za málo peněz hodně muziky.

* - tím "tu" myslím ČR, ne Chronopostiženéforum :D :D :D

Upraveno uživatelem solidus
Odesláno

z výběru se mi líbí nejvíc Steinhart OCEAN. Za tyhle peníze je to osvědčený strojek, snesou 30atmosfer, až si říkám, co na jiných hodinkách je tolik jiného, že jsou o desítky tisíc držší :-)

Odesláno (upraveno)

Tak on je to dost jinej typ hodinek...

Jedno jsou rádiem řízený solární quartzky, druhý jsou čistě mechanický hodinky, který se natahujou nošením na ruce. I stylově jsou jiný. Měl by sis ujasnit, co upřednostňuješ. Pokud se to tedy týká těch Citizenů, pokud se Seikama porovnáváš Steinhart, tam je to stylově i technicky o dost bližší.

Steinhart má o něco lepší strojek a pár fičur navíc (safír), ale zase je to kopie potápek od Rolexu, Monstra jsou originální seikácký hodinky s továrním strojkem, ale prostě trochu o chlup nižší třída.

Upraveno uživatelem USER47

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...