MartinXC Odesláno 1. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2014 (Omlouvám se, jestli toto téma už proběhlo v minulosti, ale já nic k němu nenašel...) Když berete na cesty víc než jednoho tikacího mazlíka na ruku, jak je(j) balíte ? Když autem tak si to ještě umím představit třeba i v samostatné kazetě.Letadlem jsem se tomu zatím vyhýbal a brával jen jedny hodinky. Nicméně na víc dní a víc příležitostí to není optimální a uvažuju jak zabalit a jak přepravovat ... na druhou stranu mám dost historek o zničených zavazadlech včetně obsahu ... Používáte nějakou kazetu nebo vystlaný pytlík, nebo orig.krabičky ?A do příručního kufříku na palubu letadla nebo do velkého zavazadla do podpalubí ?A pojišťujete nějak extra nebo jen v rámci cestovního pojištění zavazadel ? Díky za názory a zkušenosti! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 1. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2014 (upraveno) Zjistil jsem, že mi na týden většinou stačí troje hodinky, takže jedny na ruce a dvoje další v cestovních kazetách v příručním zavazadle na palubě. Kazeta buťo originál, pokud firma vhodnou vyrábí, a já si ji koupil. Nebo obyč cestovní dvoupouzdro za pár stovek. Problematiku při cestování autem neřeším, beru si co chci. Hodinky extra nepojišťuji. Upraveno 1. března 2014 uživatelem Bert Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmoris Odesláno 1. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2014 Pro cestu letadlem jsem volil dvoje hodinky a vzhledem k tomu, ze mam dve ruce, tak jsem cestovni pouzdro nepotreboval Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 1. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2014 Já používám na přepravu toto pouzdro, je to obyč koženka ale naprosto plní svůj účel, vejde se do něho prakticky jakýkoliv rozměr s letadlem ti ale neporadím, na delší výlety jsem si vždy bral jenom jedny kousky, každopádně bych to řešil převozem v příručním zavazadle, nikdy bych je nešoupl do kufru v nákladním prostoru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M@chino Odesláno 1. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2014 Na cestu beru dvoje .... oboje na ruce ... pak jedny odkladam ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinXC Odesláno 1. března 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2014 Je fakt že vymýšlím jak to udělat a na palubu ssebou netáhnout všecko cenné: notebook, tablet, telefon, osobní léky, důležité papíry ... ono se to pronese ... a btw už se mi stejně stalo u LaudaAiru na cestě do Bělěhradu v 2012, že na schůdkách mi sebrali i piloťák a šoupli do podpalubí :-/ - tzn jen co jsem měl na sobě prošlo na palubu."Potřebuju" mít ssebou 3 kousky - oblekovky na zákaznická jednání, smartcasual na cestu a do kanceláře a jedny do hospody (alpinisty, potápky atp). Díky vám za podněty:bert: potvrzuju, se 3mi kousky se dá vystačittmoris: to mě nenapadlo si hodiky naskládat na ruce, ale v případě 2-3 kousků to je určité řešenísashator: moc šikovné pouzdro, hned vím co mám ještě shánět :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 2. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2014 Prodej vsechny troje, kup jedny suby a mas pokoj. Do turecka a na maltu sem bral jen jachty, na kanary milgaussy, do uae a na maledivy gmt2c. Jen na maledivy sem bral aji hamiltony a nautily, a kdyz sem se nudil, tak sem je fotil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinXC Odesláno 2. března 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2014 Na cesty typou dovolená - np.Ale já to uvažuju na pracovní cesty, a to už takový relax pokaždé není ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sta Odesláno 2. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2014 cestovní pouzdro co jsem dostal když jsem kupoval suby. nejlépe ale když si koupíš jedny pořádný hodinky, to pak nemáš potřebu toho tahat s sebou víc :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 2. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2014 Já si tedy beru obvykle jedny hodinky, když ale vyvstane potřeba mít dvoje, beru je s sebou v cestovním Rolex pouzdře, které jsem dostal u Bechyněho. Do letadla ideální Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zhrado Odesláno 2. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2014 Vpodstate ich mám zabalené skoro stále na ruke, takže toto ozaj neriešim Maximálne zoberem niečo na prezutie do vody a to je všetko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bimmer Odesláno 8. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2014 Na ebay je plno ruznych pouzder, ja bych doporucoval klidne i nejaky noname, pak to nebudi pozornost jak pouzdro od Rolex Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chosef76 Odesláno 9. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2014 Pokud potřebuješ troje na cestu nepředpokládám, že by Tě ostatní přemluvili na jedny univerzály, prostě to máš jinak nastavené..., chápu to. Také jsem zkoušel nosit dvoje hodinky naráz, ale přišlo mi to nepohodlné, pač na pravačce na ně nejsem zvyklý a pak je větší pravděpodobnost, že s ní do něčeho prásknu a hodinky poškodím. Chci říct, že už mám v podvědomí vypěstované návyky, kdy nevědomky mám levou ruku za zády, když procházím futrama etc. ...Jak bylo napsáno výše, na ebayi kup cestovní box na dvoje a měj je v příručním zavazadle. Osobně taky netahám na palubu třeba laptop, ale hodinky ano, jsou pro mě mnohem osobnější a cennější než jakákoliv elektronika. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinXC Odesláno 9. března 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2014 Jj, díky za pochopení a rady :-)Před pár dny mi dorazilo tvrdé pouzdro Friedrich na 2 ks hodinek (uložené vedle sebe v takovém šuplíčku, zasunuto do tvrdé krabičky). Je to dost bytelné, že se po něm dá šlapat ... no, zase to má svoji váhu i rozměr, ale do piloťáku se mi vejde akorát k toaletní brašně.Tak v nejbližších měsících uvidím, jestli je to "ono" ... hlavně co na to letištní kontroly - jestli to budu muset pokaždé vyndávat jako pastu, šampón a pěnu na holení, tak nevím ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 9. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2014 ty vskutku kacířské názory typu "jedny hodinky" nechápu každopádně cestovní pouzdro je skvělé, když nestačí, tak do carry on báglu balím do PONOŽEK... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník LukeD Odesláno 9. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2014 Před pár dny mi dorazilo tvrdé pouzdro Friedrich na 2 ks hodinek (uložené vedle sebe v takovém šuplíčku, zasunuto do tvrdé krabičky). Tak pak, prosím, v ideálním případě nahoď fotku pouzdra s hodinkami uvnitř. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 10. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2014 Mám dvě cestovní pouzdra, jedno na hodinky na řemenu, druhý pro hodinky na tahu. Ze začátku jsem na cesty vozil vždycky dvoje hodinky. Něco slušnějšího a jedny otloukánky.Pak jsem zjistil, že mám celou dobu na ruce Suby a druhý hodinky jsou jen starost navíc.Přepravní pouzdra používám už jen na srazy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinXC Odesláno 10. března 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2014 Tak přikládám illustrativní mobilové foto se SARX017 a SARB069:- do pouzdra jdou hodinka na tahu hladce, na řemenu je potřeba pohlídat sponu (pokud na něm je),- průměr by měl být pohodlně do 45mm (za pár dní dorazí Suma tak je tam zkusím nacpat taky)- trochu jsem nedomyslel univerzálnost: hranaté hodinky budou evidentně mít problém, ta krabička je zevnitř čalouněná jen tence, podklad je tvrdý nepoddajnýOvšem po zavření do vnějšího pouzdra (tvrdé, čalouněné v tvrdé kůži) si troufám říct, že bez úhony přežijí přejetí kufru autem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se