lieti Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Odesláno 6. března 2014 Zdravím,potreboval by som s odstupom času poradiť ktoré s týchto hodiniek vybrať.Momentálne riešim či Suunto Vector HR za 190?Alebo Suunto Core Regular Black za 230? s čierno-bielim displejom,prípadne Suunto CORE All Black za 230? s bielo-čiernym displejom.Využitie je hlavne na terénne práce v prostredí tropickej džungle, resp. naopak púštnych prostrediach.Jedná sa mi o spoľahlivý budík, podsvietenie (3 mesiace v stane), odolnosť voči teplu, potu a poškrabaniu. U senzorov (s vedomým si ich limitov) mi ide o kompas a barometer kvôli počasiu.Otázka je či ten cenový rozdiel 40? stojí za to. Prípadne či nie je u VECTOR výhoda prítomnosť libely (alebo sú už CORE s 3D kompasom?).V prípade oboch modelov, by ma zaujímalo či je až taká veľká nevýhoda bielo-čierny (inverzný?) displej, keďže ich plánujem nosiť aj civilne, kde táto varianta lepšie vyzerá.Prípadne iná (rýchlo zohnatelná) alternatíva v cenovej hladine 200-250?, keďže potešili by aj doplnkové veci ako rádiom riadený čas, solárne dobíjanie, prípadne čas východu a západu slnka.Ďakujem
Maiestatus Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Odesláno 6. března 2014 Já mám dobrý zkušenosti s Protrekama. Casio PRW 2500, nebo novější 3000, které mají i východ a západ slunce, jsou hodinky, které by jsi z výběru neměl vynechat.
lieti Odesláno 6. března 2014 Autor Nahlásit Odesláno 6. března 2014 Vďaka vyzerajú dobre, ale cenovo sú zhruba 2 násobok, čo mám na to vyhradené.
Maiestatus Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Odesláno 6. března 2014 Musel by jsis je nechat poslat ze zahraničí. Pak by vycházely kolem 200 eur a možná daň.
Návštěvník Chilliluk Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Odesláno 6. března 2014 Do takového prostředí bych Suunto nebral - je u nich vysoká pravděpodobnost selhání. Casia jsou na tom se spolehlivostí mnohem líp.
Frostie Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Odesláno 6. března 2014 (upraveno) V 6. 3. 2014 v 19:57, Chilliluk napsal: Do takového prostředí bych Suunto nebral - je u nich vysoká pravděpodobnost selhání. Casia jsou na tom se spolehlivostí mnohem líp.přesně tak. A vzhledem k tomu, že předpokládám, že na několik měsíců do džungle se neodjíždí ze dne na den, nebál bych se objednání protreků na ebayi... Nabízí se např. toto, cena hluboce pod 200 ?, konkrétně 167 vč. postmana http://www.ebay.com/itm/PRG-270D-7D-Casio-Watch-Tough-Solar-Pro-Terk-Resin-Band-Compass-Tough-Solar-200m-/251467496851?pt=Wristwatches&hash=item3a8ca17d93 Upraveno 6. března 2014 uživatelem Frostie
andypetro Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Odesláno 6. března 2014 21 eur by som uz dolozil a kupil ich u nas.
groula Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Odesláno 6. března 2014 souhlas suunto core se musel zhnuseně prodat, protože mi 2x za 3 měsíce bez upozornění chcíply s vybitou baterkou :-(teď mám vectory a ty vypadaj že budou na baterku fungovat něco kolem 2 let.Předtím sem měl protrek casio a asi bych volil ty.rádiem řízenej čas.a navíc mi přijdou bitelnější
Frostie Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Odesláno 6. března 2014 V 6. 3. 2014 v 21:13, andypetro napsal: 21 eur by som uz dolozil a kupil ich u nas.máš odkaz?
andypetro Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Odesláno 6. března 2014 Az teraz som si vsimol ze maju ocelovy remienok tie stoja 249 eur - ja som myslel s plastovym remienkom.
lieti Odesláno 7. března 2014 Autor Nahlásit Odesláno 7. března 2014 V 6. 3. 2014 v 20:31, Frostie napsal: předpokládám, že na několik měsíců do džungle se neodjíždí ze dne na denNo práve, bežne nie. Ale myšlienka kúpiť si tam konečne hodinky vznikla zo dňa na deň, keď sa ukázalo že môj rozpočet si to môže dovoliť, mea culpa - odchádzam 14.3.A to asi nestihne žiaden e-predajca (alebo poznáte niekoho takého, prípadne niekoho kto má na predaj?)Každopádne keď vidím ten priepastný cenový rozdiel tak asi by som do tých PRW 3000 išiel. Len si musím počkať na návrat, alebo prehnať doručovacie služby do Guatemalskej džungle.
led.zep Odesláno 7. března 2014 Nahlásit Odesláno 7. března 2014 2Groula: Slyšel jsem, že problém s rychle se vybíjející baterkou u Suunto často pramení z toho, že si lidé nechávají trvale zapnutý výškoměr - ten by se měl správně zapínat jen tehdy, když je to zrovna potřeba (říkal mi to známý, který Suunto prodává v HUDY - jak jsem nakoupil, tak prodávám).
lieti Odesláno 8. března 2014 Autor Nahlásit Odesláno 8. března 2014 Tak vďaka všetkým za príspevky,napokon som sa rozhodol pre PRW3000-1. Dlho som zvažoval kvôli vzhľadu PRW5050BN-5, ale odradila ma staršia generácia senzorov.Ono totiž to, ak prídu hodinky včas (tak aby mi ich stihol kolega doniesť z USA do Guatemaly), tak ich jednak plánujem poriadne otestovať, ale tak trocha aj využiť na vedecké účely, keďže často riešime problém ako pri prieskumoch v džungli odhadnúť výšku novoobjavených pyramíd a štruktúr a nová generácia senzorov meria s presnosťou na meter. Keďže výšku niektorých pyramíd mám prácne a presne geodetický zmeranú, tak bude aspoň na čom testovať a kalibrovať.Každopádne ak stihnú prísť, ak sa nič neprihodí, tak sa pokúsim po návrate dať stručný report s používania.
fazer Odesláno 13. března 2014 Nahlásit Odesláno 13. března 2014 V 8. 3. 2014 v 11:40, lieti napsal: Tak vďaka všetkým za príspevky,napokon som sa rozhodol pre PRW3000-1. Dlho som zvažoval kvôli vzhľadu PRW5050BN-5, ale odradila ma staršia generácia senzorov.Ono totiž to, ak prídu hodinky včas (tak aby mi ich stihol kolega doniesť z USA do Guatemaly), tak ich jednak plánujem poriadne otestovať, ale tak trocha aj využiť na vedecké účely, keďže často riešime problém ako pri prieskumoch v džungli odhadnúť výšku novoobjavených pyramíd a štruktúr a nová generácia senzorov meria s presnosťou na meter. Keďže výšku niektorých pyramíd mám prácne a presne geodetický zmeranú, tak bude aspoň na čom testovať a kalibrovať.Každopádne ak stihnú prísť, ak sa nič neprihodí, tak sa pokúsim po návrate dať stručný report s používania. A na casio GW-9400 jsi koukal? Mě osobně se líbí víc než PRW-3000.http://www.casio-intl.com/asia-mea/en/wat/watch_detail/GW-9400-1/
sect Odesláno 13. března 2014 Nahlásit Odesláno 13. března 2014 Zítra budu dávat do prodeje Pro Treky 5000, kdyby jsi měl zájem, napiš mi SZ a pošlu ti popis s fotkama, cena 6 tis. Odkaz na nějakého prodejce kvůli parametrům: http://hodinky.inshop.cz/casio/protrek-vyskomer/casio-prw-5000t-7.html
bandicoot Odesláno 13. března 2014 Nahlásit Odesláno 13. března 2014 (upraveno) Tak ty sectovy jsou plnotučný. Wow... Upraveno 13. března 2014 uživatelem bandicoot
groula Odesláno 18. července 2014 Nahlásit Odesláno 18. července 2014 Tak suunto vector, zlutasky z roku 2004 koupený zde na fóru na baterku bez měsíce 2 roky....Tak nevím jestli mám mít radost když vezmu v potaz, že casio na baterku funguje 10 let. Na druhou stranu core vydržely na baterku 2 měsíce....Takže asi dobrý. Navíc zatím jenom svítí ukazatel stavu slabé baterie, tak je schválně budu nosit dokud nechcipnou úplně...
paia Odesláno 18. července 2014 Nahlásit Odesláno 18. července 2014 Jako alternativu k PRW-3000 bych doporučil PRG-270, sice nemají rádio a kontrukce je trochu levnější, ale jinak jsou funkčně stejné a cenovku mají hodně příjemnou. Oproti 3000 jsou ty PRG trochu masivnější a mají širší pásek, mít rádio, jdu do nich na 100%. Já objednal PRW-3000-1A z Ebay za $302 včetně cla a poštovného, přijdou mi příští týden.
paia Odesláno 18. července 2014 Nahlásit Odesláno 18. července 2014 (upraveno) všechny varianty PRW-3000 a PRG-270... Upraveno 18. července 2014 uživatelem paia
ggrand Odesláno 18. července 2014 Nahlásit Odesláno 18. července 2014 302 doláčů je celkem rana, když k tomu připočtu celní výpalné...(nebo jsem nepochopil, proč bys jinak zahrnoval českou daň do dolarové ceny). Dají se sehnat za 224+daň, takže výsledek okolo 5800,-
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se