Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník dlubix
Odesláno

Třeba dědovo svetr vám fakt zní normálně?

A to Palackého náměstí tam nepatří.

Jo

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Myslím,že je to dost  :offtopic: Trhá mi ten název uši,ale chápu,že je to z nářečí.Tož asi tak.

Bohušu nerozčiluj se :). Hovorová čeština je narozdíl od moravštiny velmi nespisovná....až moje drahá moravská manželka mě tyto jazykové obludnosti naučila vnímat. ;-)

Odesláno

Bohušu nerozčiluj se :). Hovorová čeština je narozdíl od moravštiny velmi nespisovná....až moje drahá moravská manželka mě tyto jazykové obludnosti naučila vnímat. ;-)

Nerozčiluju se,myslím,že tato debata již vyčerpala své posluchače :-) 

• po 2 týdnech...
Odesláno

Zdravím, chtěla bych se na něco zeptat.

V ruce mám dědovo hodinky, ještě před půlhodinou neměly ani jednu ručičku. Potom co jsem je našla, zjistila jsem, že jediné co na těch hodnikách funguje je vteřinovka. Po otevření mě praštil do očí nápis Remotoir Cylindre Patent. Sedla jsem ke googlu a narazila na tohle forum. Zajímá mě jestli půjdou spravit (čemuž ani já sama moc nevěřím), popřípadě kde, a jak staré asi jsou (podle internetu 20. léta). Kdyby mi někdo na něco z toho odpověděl, byla bych ráda :-)

Dobrý den,

Remontoir - ručně natahované, mechanismus nátahu

Cylindre- válečkový krok, neboli technické řešení použité pro zajištění pravidelného  a přesného chodu hodinek.

cena za nejdoucí minimální, hodinky s tímto systém se pohybují v eozmezí 300,-  - 2000,-kč

podle stavu, který uvádíš v popisu - "chybějící ručky"  etc. je cena opraby pokud by ji bylo možné provést neekonomická, za to se dají koupit kapesní hodinky v perfektním stavu.  Sentimentálůní hodnota je samozřejmě nevyčíslitelná. Záleží jen na Tobě jestli chceš do hodinek investovat. Nejjednoduší je začít dívat se po aukru, bazarech po stejných hodinkách v dobrém stavu , ty koupit a šikovného hodináře nechat zkompletovat.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...