Návštěvník dlubix Odesláno 30. března 2014 Nahlásit Odesláno 30. března 2014 Třeba dědovo svetr vám fakt zní normálně?A to Palackého náměstí tam nepatří. Jo Sent from my iPhone using Tapatalk
Chosef76 Odesláno 30. března 2014 Nahlásit Odesláno 30. března 2014 Myslím,že je to dost Trhá mi ten název uši,ale chápu,že je to z nářečí.Tož asi tak.Bohušu nerozčiluj se . Hovorová čeština je narozdíl od moravštiny velmi nespisovná....až moje drahá moravská manželka mě tyto jazykové obludnosti naučila vnímat. ;-)
Hasňa Odesláno 30. března 2014 Nahlásit Odesláno 30. března 2014 Jsem rad, ze se ukazuje, ze nejsem sam, kdo to vnima.
bohus76 Odesláno 30. března 2014 Nahlásit Odesláno 30. března 2014 Bohušu nerozčiluj se . Hovorová čeština je narozdíl od moravštiny velmi nespisovná....až moje drahá moravská manželka mě tyto jazykové obludnosti naučila vnímat. ;-)Nerozčiluju se,myslím,že tato debata již vyčerpala své posluchače :-)
Chosef76 Odesláno 30. března 2014 Nahlásit Odesláno 30. března 2014 Na severu Čech jsem dokonce slyšel: "... Petrovo Novákovo dědovo bratr ..." To už je na přes držku
fajones1868 Odesláno 10. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2014 Zdravím, chtěla bych se na něco zeptat.V ruce mám dědovo hodinky, ještě před půlhodinou neměly ani jednu ručičku. Potom co jsem je našla, zjistila jsem, že jediné co na těch hodnikách funguje je vteřinovka. Po otevření mě praštil do očí nápis Remotoir Cylindre Patent. Sedla jsem ke googlu a narazila na tohle forum. Zajímá mě jestli půjdou spravit (čemuž ani já sama moc nevěřím), popřípadě kde, a jak staré asi jsou (podle internetu 20. léta). Kdyby mi někdo na něco z toho odpověděl, byla bych ráda :-)Dobrý den,Remontoir - ručně natahované, mechanismus nátahuCylindre- válečkový krok, neboli technické řešení použité pro zajištění pravidelného a přesného chodu hodinek. cena za nejdoucí minimální, hodinky s tímto systém se pohybují v eozmezí 300,- - 2000,-kčpodle stavu, který uvádíš v popisu - "chybějící ručky" etc. je cena opraby pokud by ji bylo možné provést neekonomická, za to se dají koupit kapesní hodinky v perfektním stavu. Sentimentálůní hodnota je samozřejmě nevyčíslitelná. Záleží jen na Tobě jestli chceš do hodinek investovat. Nejjednoduší je začít dívat se po aukru, bazarech po stejných hodinkách v dobrém stavu , ty koupit a šikovného hodináře nechat zkompletovat.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se