Přejít na obsah

Jacob & Co. Astronomia Tourbillon

sharz

Doporučené příspěvky

Zdravím,

pouze má úvaha - četl jsem, slyšel jsem, viděl jsem, že tourbillon se celkově otáčí 1x za 60sec - viz. video. Dle mého nijak nejde jako u "klasických srdcovek" uživatelsky bez vnitřního zásahu regulovat přesnost (vodorovné či svislé) odložení...tourbillon se neustále otáčí a tedy na samotné srdce uložené v kamenech a zároveň i na ostatní soukolí působí větší tření, než při stabilní vodorovné poloze - tato poloha zajišťuje nejmenší možné tření, jelikož osazení soukolí "klouže" po zanedbatelných vrchních plochách.

Dle mého by bylo lepší řešení uložení min. srdce do vždyvodorovné polohy, která by se dala zabezpečit mechanickým gyroskopem...

...ale to řešení, že? :)

Honza  :frusty:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 19. 3. 2014 v 21:46, MAXIVITA napsal:

pouze má úvaha - četl jsem, slyšel jsem, viděl jsem, že tourbillon se celkově otáčí 1x za 60sec - viz. video. Dle mého nijak nejde jako u "klasických srdcovek" uživatelsky bez vnitřního zásahu regulovat přesnost (vodorovné či svislé) odložení...tourbillon se neustále otáčí a tedy na samotné srdce uložené v kamenech a zároveň i na ostatní soukolí působí větší tření, než při stabilní vodorovné poloze - tato poloha zajišťuje nejmenší možné tření, jelikož osazení soukolí "klouže" po zanedbatelných vrchních plochách.
Dle mého by bylo lepší řešení uložení min. srdce do vždyvodorovné polohy, která by se dala zabezpečit mechanickým gyroskopem...
...ale to řešení, že? :)

Hodinky s klasickým tourbillonem můžeš stále položit vodorovně nebo svisle. Něco jiného je to u víceosých tourbillonů.

Řešení s gyroskopem, kde je setrvačka vždy vodorovně, také existuje - viz Zenith a jeho Zero Gravity Tourbillon.

Zenith-CC-3.jpg

Odkaz ke komentáři

TO: závislák + nezávislák - díky tyto modely neznám, je vidět, že někdo přemýšlel - jenže stále si myslím, že oběh 1/60sec. v celkovém soukolí za předpokladu vždy vodorovné gyroskopické setrvačky setrvačky bude mít na komplexní tření větší zátěž než klasické automaty, které by byly ve vodorovné poloze. Tourbillon vždy a za každé situace bude rotovat...tedy není možné jako u automatů "vychytat" případné předcházení postavením strojku např. přes nos na devítku :)

viz - má zkušenost

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/70994-edox/

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...