matej96 Odesláno 21. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2014 Dobrý den, nalezl jsem u babičky staré, červené hodinky ruhla digital po dědovi. O hodinkách nic nevím, ale moc se mi líbí a rád bych je zprovoznil. Vůbec hodinkám nerozumím, tak mě prosím nekamenujte... Jsem schopen hodinky rozchodit, nebo nemám šanci a musím je odnést k hodináři? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 21. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2014 Ahoj. A zkousel jsi je natahnout? Takovym tim cudlikem na prave strane. Kroutit s nim tam a zpet. A pak si poslechni, jestli tikaji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matej96 Odesláno 21. března 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2014 (upraveno) Natahují se bez povytažení kolíčku, nebo potom? Jinak jsem pochopil že fungují bez baterie, nakoukl jsem dovnitř... Ale dál se v tom šťourat nechci, nerad bych něco pokazil. Upraveno 21. března 2014 uživatelem matej96 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 21. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2014 Bez povytazeni by se mely natahovat, po vytazeni serizovat. Jasne, ze bez baterky, takze pokud se nerozebehnou samy, tak se mrkni do vlakna o hodinarich, vyber podle mista bydliste a zanes je tam. Mozna bude stacit jen vycistit a seridit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matej96 Odesláno 21. března 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2014 Dobře, děkuji za radu. Jinak jdou otočit pouze na jednu stranu se "cvrkáním". Na druhou stranu nejdou vůbec, a ani se nerozběhnou, takže návštěva hodináře . Jinak bych se chtěl zeptat na řemínek, kolik by tak mohl stát, a jestli by se dal sehnat nějaký lesklý ocelový. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 21. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2014 Tak to je nejake zadrene - predstav si to jako na kole - slapanim dozadu cvrkas, dopredu natahujes. Obyceljny reminek koupis za par desitek korun, ocelovy asi v radech stokorun. Zmer si zezadu jakou potrebujes sirku a pak uz jen staci vybirat a vybirat. Nejlepsi bude, kdyz se tu trochu zactes, vsechny informace tu najdes. A treba te to chytne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matej96 Odesláno 22. března 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2014 Tak děkuji za rady, ještě jsem tu našel nějaké hodinky značky prim, "boctok" atd. Když budu mít čas, tak s nimi taky zkusím něco podniknout Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 22. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2014 Nemas zac. "Boctok" jsou ruske Vostok, to jenom abys vedel, co mas hledat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasdrska Odesláno 1. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2014 já je dal k místnímu obyčejnému hodináři. moc radost z nich neměl, prý je v tom strojek na dvě věci, ale opravil a od té doby spolehlivě fungují (spolehlivě s odchylkou ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 1. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2014 No je to vyráběné ze zbytků plechu při výrobě masových konzerv, takže životnost strojku dost malá a opravitelnost spíš mizivá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojta74 Odesláno 1. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2014 Tyhle Ruhly mám doma v modré, když mě bylo asi 13 chvilku jsem je nosil, všichni mi je záviděli. Možná je z nostalgie někdy vezmu na ruku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wittius Odesláno 10. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2014 velmi zvlastny dizajn no niecim ma zaujali ako by povedal moj znamy na tieto hodinky - "conversation starter" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 10. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2014 Zajímavý stroje. Pamatuju si dost zvláštních hodinek z dětství - řekněme osmdesátá léta (už tenkrát mě tak nějak zajímaly), ale tyhle jsem buď neviděl, nebo zapomněl. Ta celá hodina přeskakuje skokově? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 27. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. srpna 2014 Tyhle hodinky jsem doma našel také. Ležely v šuplíku kolem 25ti let. Otec je kdysi koupil v Drážďanech. Hodinky se po nátahu rozešly s takovou chutí, že se předbíhaly o 15 minut za hodinu. Šel jsem s nimi do místního jediného hodinářství v okresním městě, jestlli by se mi na ně nepodívali. Stačilo před paní za pultem říct slovo "Ruhla"... Usmála se a odpálkovala mě větou, že oni takové vraky neopravují a že mají na prodejně jen kvalitní zboží. Při pohledu na výstavku hodinek značky Bentime atd. jsem měl sto chutí vytáhnout levý rukáv, aby se zablýskaly mé omegy a zeptat se jí proč, když prodávají jen kvalitní zboží, je nemají vystavené... Ale vykašlal jsem se na ni. Našel jsem na netu hodináře chlubícího se tím, že opravuje starší hodinky. Po domluvě jsem mu Ruhle poslal. Nekecal. Za dva týdny byly hodinky doma. Chyba byla ve vlásku. Vše opraveno. Hodinky jdou kupodivu dost přesně a vše stálo 100,- Kč plus poštovné! Dokoupil jsem RIOS řemínek a mám z těchto hodinek fakt radost. Na takové normální nošení mimo kancelář ideální. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bratrvp Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2016 Mám stejný problém, mohl byste říct, která dobrá duše Vám je opravila?Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslav5 Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2016 nevšedné,ale pekné hodinky :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Melody Odesláno 14. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2017 Mám stejný problém, mohl byste říct, která dobrá duše Vám je opravila?DíkyUž je máte opravené? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Suke Odesláno 20. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2018 Jedny mě čekají u babičky, jsem zvědavý, jestli budou fungovat :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkshort Odesláno 23. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2018 Taky mám jedny...http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/101187-ruhla-digital/Už přes rok je příležitostně nosím a stále si drží skvělou přesnost (v mezích 'budíkového' no-jewel strojku z plechovek) cca 10-15s za den.Strojek je tam na fotkách. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se